Trei joburi in domeniul financiar pentru care nu e obligatorie experienta

Bloguri

Te-ai apucat de facultate cu mare elan. Credeai ca, dupa ce termini specializarea asta, Finante-Banci, o sa intorci banii cu lopata. Prin anul patru de facultate ti-ai dat seama ca n-ai ce face cu lopata si, dupa master, ai fost dezamagit de-a binelea sa vezi ca nimeni nu vrea sa te angajeze pentru ca nu ai experienta. Asta nu e motiv sa-ti pierzi elanul si sa abandonezi domeniul. Din fericire, pe piata financiara din Romania exista si multe institutii financiare nebancare dispuse sa iti acorde o sansa. Sunt job-uri destul de bine platite, de multe ori cu program mult mai flexibil decat cel de la banca. Ca ce ai putea sa te angajezi la inceput, ca debutant?

Agent de vanzari

Da, ai putea sa fii agent de vanzari pentru produse alimentare insa nu uita ca tie iti plac banii si vrei sa lucrezi cu ei. De ce sa te angajezi intr-un domeniu, in care nu iti poti aplica cunostintele dobandite in facultate, cand poti sa te angajezi ca agent de vanzari pentru o institutie financiara nebancara de tipul Provident? E o companie mare, cu vechime, si nu iti cere experienta in domeniu pentru acest job. Din contra, te ajuta sa dobandesti experienta. Daca, pe langa bani, iti mai place sa lucrezi putin si cu oamenii, te vei descurca de minune. Trebuie doar sa vorbesti cu ei, sa le prezinti produsele si compania pentru care vei lucra, sa gasesti pentru clientii tai cele mai bune solutii financiare.

Operator Contact Center

job Ai fost pentru o perioada operator call center pentru o firma si nu ti-a placut pentru ca trebuia sa inveti tot felul de lucruri neinteresante, dintr-un domeniu care nu iti placea, pentru a le putea raspunde clientilor la intrebari si a le rezolva problemele. In plus, acel job nu il vei putea trece la sectiunea „experienta” cand vei vrea sa iti depui CV-ul pentru un job la o banca mare din Romania. Ei bine, lucrand ca operator contact center pentru o companie care acorda credite si imprumuturi nebancare, inclusiv la domiciliu, inveti multe lucruri noi dar in domeniul care te intereseaza pe tine, castigi si bani si ai si program flexibil.

Complaints Team Leader

Al treilea job pe care l-ai putea aborda este cel de sef-responsabil cu solutionarea reclamatiilor(cam asa s-ar traduce) denumirea sa. Totusi, munca ta nu se limiteaza la asta. Tu vei recruta si indruma noii angajati, vei imparti sarcini angajatilor din subordine si vei supraveghea indeplinirea acelor sarcini. Pentru acest post nu trebuie sa ai experienta in domeniul financiar dar se solicita experienta de minim un an in domeniul administrativ sau relatii cu clientii. E sansa ta sa te faci remarcat in domeniul in care vrei sa lucrezi tot restul vietii.

Poti aplica pentru unul din aceste job-uri dar si pentru altele din acelasi domeniu aici. E vorba de locuri de munca intr-un domeniu in continua expansiune(domeniul financiar), locuri de munca la care vei beneficia de traininguri, locuri de munca pe care ai sansa sa le schimbi cu altele mai bune, pe masura ce dovedesti ca poti mai mult, ca nimic nu e prea greu pentru tine, ca iti plac provocarile. Azi prezinti creditele, maine poti fi tu cel care analizeaza daca o persoana este eligibila pentru obtinerea unui imprumut.

Desi nu e visul tau sa fii operator contact center sau agent de vanzari, acceptarea unui astfel de job este solutie ideala pentru tine, ca tanar neexperimentat. Fiind vorba de o companie foarte mare, nu risti sa ramai la stadiul de agent prea mult timp.  Poti fi promovat rapid. Depinde doar de tine. Experienta se dobandeste in timp dar altii nu iti acorda timp. Cu putina experienta si cu pasiunea si cunostintele tale in domeniu, in scurt timp poti ajunge pe un post cu mult mai multe responsabilitati si avantaje.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Aida Dolce
    • 29/02/2016
    Răspunde

    Adevarul e ca sunt multi tineri care au facultati si..uneori degeaba

    • ghelbere elena
    • 29/02/2016
    Răspunde

    Munca multa in domeniul financiar contabil si cu multe responsabilitati.Chiar daca acum sunt atat de multe programe de contabilitate responsabilitatile raman. Pentru joburile din articol nu faci contabilitate. Pentru aceste joburile ai nevoie de alte cunostinte.

    • stoica claudia
    • 29/02/2016
    Răspunde

    <3

    • Hacman Mariana
    • 29/02/2016
    Răspunde

    Din pacate asa este sunt multi tineri care au iesit de pe bancile facultatilor si nu au un loc de munca din cauza ca nu au asa zisa experienta)))toti vor experienta dar nimeni nu le ofera sansa sa o dobandeasca…e tragic dar asta-i tara noastra))joburile descrise de tine sunt geniale…incet incet poti ajunge si mai sus…

  1. Răspunde

    Pentru inceput sunt joburi ok, pentru ca toti trebuie sa incepem de undeva. Si astfel castigi experienta si vezi daca iti place domeniul sau nu.

  2. Foarte interesant si bine documentat acest articol.
    Felicitari Cristina!

  3. Răspunde

    ultimul job mi-ar placea si mie dar… nu am timp :)) in schimb sa stii ca bancile nu mai sunt ce erau. stiu persoane care lucreaza in banca pe 800 de lei si au parte de mult stres si program prelungit. asa ca, nu mersi! Mai bine fara experienta 😀 joburile enumerate de tine sunt mult mai bune!

    • victorita
    • 03/03/2016
    Răspunde

    Multumim pentru articol, Cristina! Interesant!

    • Mădălina Maria
    • 05/03/2016
    Răspunde

    Interesant articolul !

  4. Un articol interesant!Multumim.

  5. acum sunt si eu agent vanzari, dar nu in domeniul financiar. dar pana la urma… e cam acelasi lucru, nu? ca tot trebuie sa vinzi daca vrei si tu banuti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares