Piele protejată, dar bine bronzată? Da, se poate

produse protecție solară și acceleratoare bronz

Stiți care este unul dintre principalele motive pentru care oamenii care știu că ar trebui să folosească protecție solară și de ce se fac că uită de ea? Dorința de a se bronza. Cam toată lumea își dorește piele bronzată, culoarea aceea arămie, de revistă. Vacanța de vară sau ieșirile scurte la piscine și parcuri acvatice sunt atât de așteptate! Să spună medicii orice ar vrea despre pericolul radiațiilor solare, tot mai important este aspectul fizic. Dacă te dai cu cremă cu SPF, slabe șanse să te bronzezi bine într-un timp scurt. Cum să te duci la muncă nebronzat? N-o să te creadă nimeni că ai fost la mare.

Te poți bronza și cu SPF

Vestea bună este că te poți bronza și cu SPF aplicat. Niciun produs cu SPF nu oferă protecție 100% împotriva radiațiilor solare. Protecție cea mai ridicată, în proporție de 98% – 99%, o pot asigura doar produsele cu SPF50 și SPF100. Tot rămâne o portiță prin care radiațiile să pătrundă în piele și să ducă astfel la declanșarea procesului de apărarea al organismului împotriva expunerii la soare, generând atât de doritul și blamatul bronz.

Este adevărat însă că un bronz accentuat se obține mai greu atunci când alegi să folosești protecție solară. Ceea ce unii obțin în două zile, cu riscul de a face cancer de piele, tu vei obține în 2-3 săptămâni.

Există și avantaje ale bronzării cu SPF

Durează mai mult, dar ai alte avantaje atunci când alegi să te bronzezi protejându-ți piele în același timp. În primul rând, scazi riscul unui cancer ce piele, o protejezi de îmbătrânirea prematură și de pete pigmentare. Apoi, trebuie să știi că inclusiv bronzul este mai rezistent obținut astfel. Se obține mai greu, dar te bucuri de el mai mult. Când ne bronzăm brusc, pielea mai degrabă se arde și, pe măsură ce straturile moarte sunt îndepărtate și pielea se regenerează, culoarea arămie dispare.

În plus, te poți bronza mai repede și mai puternic, chiar și având pielea protejată. Cum?

Cu accelerator pentru bronz

Dacă vrei să ai pielea bronzată, dar protejată și nu ai folosit până acum un accelerator bronz, ar fi cazul să o faci pentru că vei obține rezultate foarte bune. Îl mai puteți găsi sub denumirea de activator bronz. Un tan booster, cum i se spune în engleză, conține anumite substanțe care stimulează sinteza melaninei și grăbesc procesul de pigmentare. Cu ajutorul lui vei obține bronzul dorit mult mai rapid, fără a te expune la riscuri inutile mergând la plajă fără protecție solară.

Ziaja Sun activator pentru bronz cu unt de cacao si vitamina E accelerare bronz

Iată două exemple de acceleratoare ale procesului de bronzare. Unul este Ziaja Sun activator pentru bronz cu unt de cacao si vitamina E – foarte accesibil. Al doilea, până în 50 de lei și el, Piz Buin Tan&Protect spray iluminator pentru plaja SPF 6. Ambele facilitează bronzarea mai rapidă, intensifică acea nuanță maronie a pielii și prelungesc durata de viață a culorii obținute.

Se pot folosi astfel de loțiuni, creme, uleiuri și spray-uri pentru bronzare rapidă atât înainte de vacanță, ca un fel de tratament de pregătire a pielii, cât și în timpul acesteia, pe perioada expunerii la soare. Specialiștii recomandă să începeți să aplicați un accelerator pentru bronz cam cu două săptămâni înainte de vacanță, o dată pe zi. Continuați utilizarea ei și pe parcursul concediului, de mai multe ori pe zi, peste produsul cu SPF ales. Deși unele dintre activatoarele de bronz au și SPF, aceasta este prea scăzut pentru a oferi protecția necesară pielii. Niciodată nu folosim accelerator pentru bronzare direct pe piele și ca unic produs de protecție!

Piz Buin Tan&Protect spray iluminator pentru plaja SPF 6 accelerator pentru bronz
Cu vitamine

Luăm suplimente cam pentru orice. De ce nu am lua și pentru bronzare? Recunosc că abia de curând am aflat și eu de ele. Dați o căutare pe Google cu vitamine pentru bronzare sau suplimente pentru bronzat și veți găsi o mulțime de variante de suplimente menite să pregătească pielea pentru expunerea la soare, să contribuie la o bronzare mai puternică și mai rapidă, dar și la o rezistență prelungită a bronzului obținut.

Cu alimente bogate în beta caroten și licopen

Și alimentația poate juca un rol important în procesul de bronzare. Alimentele care conține beta caroten și licopen se pare că și protejează pielea în mod natural de efectele nocive ale radiațiilor UV, dar contribuie și la accelerarea procesului de bronzare. Unde mai pui că aceleași alimente sunt și super ușoare și numai bune pentru zilele toride vară. Consumă cu încredere morcov, ardei gras roșu, mango, roșii, pepene galben, grapefruit, pepene roșu! Vor acționa ca un accelerator pentru bronz.

Cu apă de mare

Apa sărată a mării favorizează bronzul. Nu ei niciun motiv să dai fuga la duș sau la prosopul de plajă pentru a îndepărta apa de piele. Ea te va ajuta să te bronzezi mult mai repede și mai bine. Evident, după o baie în mare, trebuie reaplicate SPF-ul și acceleratorul pentru bronz. Aplicând apa aceasta sărată cu ajutorul unui pulverizator, din când în când, este la fel de indicată și, în felul acesta, nici nu speli produsele deja aplicate.

Exact, se poate și protejată, și bronzată. Nu merită să renunți la protecția solară, având în vedere la ce riscuri de expui dacă lași toate radiațiile să-ți pătrundă în piele. Utilizarea SPF-ului nu exclude bronzarea pielii și există soluții care accelerează pigmentarea. Apelează la ele și vei avea pielea bronzată, dar și sănătoasă!

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares