Start curs de fotografie digitală de la Eurocor

curs de fotografie

Toată ziua facem poze, dar nu toate arată la fel. A ta e mai reușită pentru că ai telefon sau aparat foto mai bun. A ei e mai frumoasă pentru că a folosit elemente de decor pe care eu nu le am sau nu mi-a dat prin cap să le introduc. Trăim în era în care fotografia e la putere. O singură poză reușită poate transmite mai mult decât 2 pagini text. Cu atât mai mult când ai și un blog, calitatea fotografiilor pe care le inserezi în articole sau le postezi pe paginile tale de social media contează foarte mult.

Tocmai pentru că știu că sunt codașă la acest aspect, am decis să mă pun pe învățat. Am tot căutat cărți despre fotografie, dar toate erau scrise într-un limbaj pe care un începător ca mine nu avea cum să-l priceapă. Apoi mi-am adus aminte de Ioana,că face niște cursuri prin corespondență de la Eurocor. I-am  povestit și soțului meu ce mai citisem pe la ea pe blog și, fiind și el dornic să descopere cât mai mult din tainele acestui domeniu (el e fotograful personal al celor două nepoate ale noastre), am decis de comun acord să începem acest curs de fotografie digitală. Dacă vă bate ideea să încercați și voi, pe pagina respectivă puteți solicita GRATUIT lecția demo.

Am primit deja primul pachet pentru prima lună de curs – Bazele fotografiei (parte teoretică + DVD). Este primul pachet din cele 15 care alcătuiesc cursul complet. Da, va dura ceva până vom ajunge la finalul lui, dar suntem încântați de faptul că putem studia amândoi materialele pentru ca, mai apoi, să ne luăm la întrecere și să vedem care a prins mai multe și face poze mai frumoase.

Sigur că cine vrea, are timp și bani mai mulți disponibili lunar, poate comanda mai multe pachete de curs odată. Practic, termini cursul în cât timp vrei tu. Poți s-o faci și în 2 luni. E prefer varianta lentă pentru că timpul liber este limitat și nu vreau să parcurg paginile de curs la normă, fără să aprofundez informația primită. Fiecare știe cum e mai bine pentru el.

Până acum am citit doar primele 3-4 pagini din curs pentru că eram curioasă dacă nu cumva sunt scrise în chineză, ca manualele despre care vă povesteam eu mai devreme. Nu. Lucrurile sunt explicate ca să priceapă tot omul. Ăsta era lucrul de care mi-era cel mai teamă. În rest, nu am niciun stres pentru că nu trebuie să stau pe drumuri să mă duc la curs și învăț când vreau eu și când am timp.

Simplu ca o joacă de copil acest curs de fotografie digitală, dar nu e chiar joacă pentru că am și teme de făcut. 😀 N-am mai făcut teme de mai bine de 12 ani, de când am terminat facultatea. Ba chiar am și profesor personal. Doar nu vă gândeați că ne facem de cap! Studentul tot student rămâne, indiferent că face cursuri online, prin corespondență sau în sala de curs. Temele o să mi le fac online. Promit să nu copiez, chit că s-ar putea să mă simt tentată, mai ales că se lasă și cu note.

curs de fotografie digitală eurocor

Eu am ales să fac acest curs strict pentru mine, pentru a evolua eu, ca fotograf de familie și blogger. Nu m-am întrebat dacă primesc și diplomă la absolvirea cursului, dar am găsit în primul pachet informații despre treaba asta, în caz că vă interesează. Pentru cei care susțin examenul la distanță prin fișa de evaluare expediată odată cu ultimul pachet de curs, recunoașterea vine sub forma unui Certificat de absolvire Eurocor. Cei care vor diplome emise împreună cu Ministerul Muncii și Ministerul Educației trebuie să urmeze, tot la final, un scurt program de pregătire face-to-face și să susțină un alt tip de examen.

Acum vă las, că mă cheamă caietul de studiu. Dacă aveți întrebări, vă răspund cu mare drag. Oricum, pe măsură ce parcurg materia, promit să revin cu articole noi în care să mai vorbesc despre experiența aceasta a cursurilor la distanță și poate chiar să vă împărtășesc câte ceva din ce învăț (dacă sunteți cuminți 😛 ).

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Spor la învățat Cristina.

    1. Multumesc.

  2. Felicitari pentru alegerea unui asemenea curs! Intr-adevar, subiectul este de interes, comunicam si prin fotografii, transmitem mesaje prin imagini si, adesea, ne identificam cu anumite ipostaze din fotografiile realizate de noi. Domeniul asta are multe dedesubturi si ascunde trucuri si informatii utile pentru oricine vrea sa faca fotografie cat mai bine, mai artistic , mai surprinzator.
    Abia astept sa te vad la proba practica 😀

    1. Sper sa ma descurc, sa nu ma cheme sa dau corigenta.

  3. Răspunde

    Ce tare, foarte bine că te-ai apucat de așa ceva. Și eu mă gândeam că nu știu să fac poze, de cele mai multe ori telefonul meu e pe modul auto. Iar de vreo doi ani, de când mi s-a stricat camera, care era ceva compact și vechi, nici nu m-am mai deranjat a-mi lua alta așa că tot cu un telefon amărât fotografiez pe unde merg și apoi le editez în Snapseed (poți downloada aplicația, e gratis și mie chiar îmi place, te poți juca mult cu pozele). Ce-i drept, dacă aș vrea să învăț aș avea de la cine, doar că sunt deloc artistică și uber leneșă.

    Altfel, dacă îți place să faci cursuri online…și eu ma mai înscriu la câte unul din când în când, recomand din suflet edx.org și coursera.org. Au și opțiunea de a plăti pentru a obține un certificat, dar poți doar urmări cursul gratis și nu obții certificatul, rămâni doar cu ceea ce ai învățat. Edx lucrează cu universtăți mari americane, iar coursera mi-a rămas drag pentru că e primul asemenea site pe care l-am folosit. Nu mă omor după interfața nouă, dar tot au cursuri foarte interesante din toate domeniile posibile.

    1. e prima data cand incerc un curs. Astept sa vad daca imi place asta si cu ce ma ales si, daca va fi cazul, voi vedea mai departe daca mai iau altceva sau nu. Multumesc pentru ponturi.

  4. Răspunde

    Imi pare bine ca te apuci si tu de invatat ca sa nu stau numai eu cu nasul in cursuri. Al meu a ajuns la final dar abia astept sa aflu ce inveti tu la cursul de fotografie, mai ales ca sunt praf la pozat, am renuntat si la aparatul foto in favoarea telefonului. Cel mai frumos mi se pare insa ca o sa invatati impreuna! Spor la invatat!

    1. Si noi am folosit multa vreme doar telefonul, dar nu surprinde atatea detalii si atat de clar, asa ca anul trecut am investit si noi intr-un aparat foto mai bunicel.

  5. E un curs interesant si extrem de util. Mi-am propus si eu sa invat sa pozez mai bine, sper să am și timp.

    1. Tu deja ai poze destul de reusite, draga mea, nu fii modesta!

  6. Un asmenea curs mi-ar fi tare util și mie, fac poze jalnice! 🙂

    1. Nu le-as numi chiar jalnice. Sa le vezi pe ale mele, alea facut cu telefonul.

    • ghelbere elena
    • 07/02/2018
    Răspunde

    Spor la invatat. Acest curs cred ca este bun pentru toata lumea care face poze.

    1. Probabil ca da, dar daca nu ai si un interes profesional, parca nu e nevoie asa acuta.

  7. Un curs extrem de interesant. Nimanui nu-i strica sa invete sa faca fotografii reusite. Oare curs de machiaj au?

    1. Cum sa nu aiba, chiar Mihaela de la Jurnalul Iubirii face curs de machiaj.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 07/02/2018
    Răspunde

    Este foarte bine ca te ai gandit sa investesti in poze, te vor ajuta foarte mult cu blogul. Pana atunci, spor la invatat.

    1. Multumesc mult.

    • Anda Stanciu
    • 07/02/2018
    Răspunde

    Este un curs interesant și destul de util..spor la invatat

    1. Multumesc.

    • Popa Angelica Stela
    • 07/02/2018
    Răspunde

    Felicitări, ești ambițioasă și perseverenta, în plus îți și place!

    1. Acum vedem daca imi place sau nu.

  8. Răspunde

    In ceea ce privesc cursurile recunosc ca fac și eu și chiar sunt in urma cu ele.
    Aia leș un curs foarte util. Chiar sunt curioasa in ce fel te va ajuta pentru ca îmi doresc și eu sa ma perfecționez in acest sens

    1. O sa ma scriu pe parcurs despre ce invat si vezi tu daca ti se pare util sau nu.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 07/02/2018
    Răspunde

    Interesant articol! Spor la invatat,asteptam poze frumoase alaturi de articole minunate!

    1. Multumesc. Mai aveti de asteptat.

    • Denisa
    • 07/02/2018
    Răspunde

    Wow, ce idee minunata! Multa bafta sa ai. Eu m-am gandit in ultima vreme ca as dori (a se citi as avea nevoie de) un asemenea curs special pentru a fotografia mancarea.

    1. Hei, tu ai poze destul de frumoase pe blog, din cate ma pricep eu.

  9. asta este exact cursul pe care l-as fi urmat si eu! am o camera digitala si chiar as vrea sa invat sa o folosesc cum trebuie

    1. Da, din pacate, strict din manualul cu instructiuni nu pricepi mare lucru.

    • Albu Steluta Georgiana
    • 09/02/2018
    Răspunde

    Si noi (adica eu impreuna cu Jasmine) suntem de luna aceasta studente la Eurocor. Ne-am apucat de franceza si in cateva zile terminam primul numar!

  10. Răspunde

    Imi amintesc ce emotii aveam cand am facut primele teme pentru cursul depublicitate, cel ales de mine. Ma stresam ca nu cumva sa gresesc, imi era teama ca voi primi calificative slabe… insa am muncit suficient de mult pentru temele respective incat sa iau aproape de fiecare data nota maxima ^_^. Iar timpul trece foarte repede, nici n-o sa simti cand ajungi la finalul cursului. Spor la invatat si multa inspiratie cu temele! :*

    1. Am terminat cu lectia 1, dar inca nu mi-am facut tema. Parca am emotii, vorba ta, sa nu ma fac de ras, sa nu iau calificativ slab. Mai rau ca la scoala, zau. Asa ne trebuie! 😛

  11. Răspunde

    Am sa iau si eu in considerare cursurile de la Eurocor. Sunt mai multe care m-ar tenta. Cel de fotografie digitala e unul dintre ele. Spor la invatat si mai ales la pus in practica 😉

    1. Multumesc mult, Claudia. Sper sa imi fie util.

  12. Abia astept sa ne scrii ce ai invatat, cum trebuie sa facem pozele si tot ce tine de acest curs. Asteptam…

    1. Iti dai seama ca o sa va zic doar 2-3 detalii.

    • Nicolae Claudia
    • 10/02/2018
    Răspunde

    Nu prea sunt fascinata de poze. Imi place sa fac, dar nu mie.

    1. nici mie nu prea imi place sa apar in poze.

  13. Răspunde

    Spor la invatat, Cristina! Si pe mine m-ar tenta acest curs, mi-as dori sa pot face poze faine, artistice. Te urmaresc…abia astept sa iti vad pozele 🙂

    1. Momentan bat pasul pe loc ca de 3 zile bolesc si nu prea am chef de invatat.

  14. deja sunt atatea workshopuri si cursuri online..
    timp sa ai 🙂

    1. TImp si chef, desigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares