3 schimbări care-ți vor deschide calea spre un job mai bine plătit

job mai bine plătit

Locurile de muncă sunt greu de găsit oricum, cu atât mai mult dacă vrem să fie și bine plătite. Indiferent de job-ul pentru care ai depus un CV, întotdeauna există concurență și una chiar foarte mare, mai ales în orașele mari. Ca să obții acel post trebuie să fii cel mai bun dintre cei care au aplicat pentru el. Trebuie să ai studii, aptitudini sau cunoștințe în plus. Trebuie ca CV-ul tău să convingă prin informații reale. Te-ai săturat să nu-ți ajungă banii de la un salariu la altul și visezi la un job mai bine plătit?

Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru a-ți crește șansele de a-l obține.

1. Ia-ți diploma de calificare

Pentru cei mai mulți problema salariului mic vine în primul rând din lipsa unei calificări. Lucrezi la un garaj de cartier sau chelner la o cârciumă ieftină de la periferie și vrei mai mult de la tine? Primul pas este să-ți iei o diploma de calificare în domeniul tău. Degeaba faci pe mecanicul sau chelnerul de 10 ani și ai experiență, dacă nu ai diploma care să ateste că ai absolvit niște cursuri de calificare.

La ora actuală se fac astfel de cursuri de calificare chiar și gratuit. Oricum, și dacă ar fi să le faci cu plată, nu sunt foarte scumpe comparativ cu beneficiile pe care ți le va aduce acea diplomă pe viitor. Un curs de ospătar, de exemplu, costă între 400 și 1000 de lei, în funcție de nivel, durata cursului și centrul care îl organizează. Poți face un împrumut rapid pe acest site și până la Crăciun vei fi deja calificat și gata să aplici pentru un loc de muncă mai bine plătit.

2. Ia-ți permisul de conducere

Foarte mult cântărește în ochii angajatorului să ai permis de conducere. Asta este România în care se caută oameni care să se priceapă la cât mai multe lucruri și să poată îndeplini cât mai multe sarcini. Deținerea unui permis de conducere clar este un atu pe care vrei să-l deții. În funcție de tipul de permis pe care vrei să-l obții, școala de șoferi poate fi mai ieftină sau mai scumpă.

Chiar dacă nu ai banii necesari, eu zic că este unul din cazurile în care merită să te împrumuți pentru că practic faci o investiție pe termen lung în tine. Am văzut aici că se acordă împrumuturi speciale pentru cei care vor să facă școala de șoferi. Sigur că tot împrumut se cheamă, dar banii respectivi se cheltuiesc cu un rost, nu e ca și cum i-ai da pe un telefon scump pe care mâine îl poți sparge sau pierde.

3. Fă-ți un CV care să convingă

Am observat de-a lungul timpului că persoanele care nu vizează job-uri de birou, nu pun prea mare accent pe CV. Ei bine, CV-ul poate face diferența, indiferent în ce domeniu vrei să te angajezi. Este important ca el să fie redactat corect, să cuprindă toate informațiile relevante despre candidat, mai pe scurt să convingă.

Am văzut oameni care depun CV-uri scrise de mână, la repezeală, în care scriu doar informațiile incomplete de contact și ultimul loc de muncă. Degeaba ai investit în cursuri, ai diplome, permis de conducere și vorbești engleza, dacă nu ai trecut lucrurile astea în cartea ta de vizită, în CV. Să zicem că, în felul ăsta, ai putea obține un job de lucrător comercial pe un salariu de mizerie, dar acolo te vei opri. Nu există nici cea mai mică șansă de avansare, de trecere la un job mai bine plătit.

Un alt lucru important este să urmărești frecvent site-urile cu anunțuri cu locuri de muncă și să aplici pentru cât mai multe joburi (dar doar la cele cărora le corespunzi din punct de vedere al cerințelor).

Un permis de conducere, o diplomă de calificare și un CV ca la carte vor aduce schimbări importante în viața ta. Da, probabil că vei lucra în același domeniu, dar de la vulcanizarea sau cârciuma de cartier vei trece la un service sau la un restaurant serios și implicit vei câștiga mai mult.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    CV si o diploma fac diferenta, din experienta mea.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 19/10/2017
    Răspunde

    Da, ai mare dreptate. Orice mic lucru care pare neimportant defapt contează atunci când aplic pentru un job.

    1. Neimportant pentru tine poate fi foarte important pentru compania la vrei sa muncesti.

  2. Răspunde

    Iti spun sincer ca si cu un CV complet si facut asa cu trebuie, iti gasesti destul de greu. Eu una am tot depus cv-uri pe ici colo, dar cu greu ajungi sa fi invitat la un interv iu, in fine cred ca totul s-a schimbat si ca oricat de bine pregatit esti si chiar daca faci impresie buna…ei bine totul tine de noroc ( asta e parerea mea )

    1. nu te contrazic, depinde si de noroc si de cercul de cunostinte. Mai nou si la Cora, daca te recomanda cineva te angajezi mai repede la curatenie.

  3. Eu acum incerc să reinvat limbi straine, citesc despre Marketing si SEO, si citesc carti pentru un vocabular bogat.

    1. esti chitita pe SEO? mie mi se pare o cauza cam pierduta ca regulile se tot shimba si in plus nici nu cred ca cineva stapaneste absolut domeniul asta.

    • Valeria Chertes
    • 19/10/2017
    Răspunde

    Sunt foarte importante toate.

  4. Răspunde

    CV se poate face online si arata profesionist. Permisul de conducere e deja o necesitate. Diploma de calificare e necesara alaturi de cel putin o limba straina.

    1. Limba straina a inceput sa fie ceruta cam peste tot. Practic, si daca maturi pe strada, risti sa vina englezu sa te intebe ceva, nu?

  5. Răspunde

    Toate sunt lucruri extrem de importante, ai punctat exact esentialul, Cristina. As adauga la asta si o scrisoare de intentie buna si personalizata pentru fiecare angajator. Spun asta dupa experienta sotului meu, caruia i-am scris zeci de asemenea scrisori. In 75% din cazuri a fost chemat si la interviu. De acolo…fiecare se descurca sa convinga cum poate.

    1. la scrisori de intentie deja intram pe teren minat 😀

  6. conteaza enorm sa stii sa faci ceva concret. sunt anumiti angajatori dispusi sa te invete, dar nu toti. parca tot mai bine e sa ai ceva calificari

    1. Al meu era in somaj si nu avea calificare. stia electrica auto, dar nu avea diploma. L-au trimis de la somaj sa faca niste cursuri care au fost gratuite si, dupa 2 luni, l-au repartizat la fabrica unde munceste de 5 ani.

  7. Răspunde

    CV, scrisoare de intentie, talent si, in unele cazuri si diploma, fac diferenta 🙂

    1. iar cheful de munca ii vaa ajuta sa pastreze ce auu obtinut.

  8. Răspunde

    Eu n-am avut bani sa dau de permis mai devreme… iar acum a trebuit sa ma intorc in tara sa fac scoala, si practic sa pierd cateva luni de munca. Sincer, regret ca nu m-am imprumutat de bani in trecut pentru a da de permis. Acum mi-ar fi prins foarte bine sa il am si n-as mai fi pierdut cateva luni degeaba pe aici, adica fara loc de munca (practic m-am intors in tara doar cat sa dau de permis). Piedica asta cu banii nu trebuie luata ca atare, iar in cazul de fata cred ca un imprumut chiar e o solutie buna.

    1. stii ca eu nu sunt fan imprumuturi, dar uite ca pentru cazuri de genul, chiar si eu le-as solicita.

  9. Diploma care sa ateste o profesie e foarte importanta. Asa cum ai zis si tu, degeaba lucrezi intr.un domeniu daca nu ai o calificare.
    Limba straina trebuie stapanita foarte bine iar permisul de conducere e o necesitate.

    1. Se angajeaza si fara calificare, dar pe salarii foarte mici, asa ca de ce sa nu ai tu hartia la mana si sa castigi mai mult?

  10. Răspunde

    Ai punctat foarte bine importanta unei diplome de calificare. Foarte greu te angajeaza cineva daca nu ai o diploma. In ceea ce priveste permisul, eu nu am …am vrut sa dau anul trecut, dar m-am lovit de problema banilor…s-au dus pe altceva si nu am mai facut scoala….

    1. Nici eu nu am permis, dar eu recunosc ca nu il am pentru ca am eu un feeling ca nu as fi un sofer bun.

    • nicolae claudia
    • 21/10/2017
    Răspunde

    la master am avut ocazia sa particip la cateva intalniri la care a fost invitata Mihaela Forgaciu, a fost director de resurse umane la companii importante, si ne povestea cat de mult conteaza un CV bine facut..practic CV-ul e cartea noastra de vizita. conteaza foarte mult si calificarea si permisul de conducere..sunt puncte cheie intr-un posibil loc de munca

    1. eu am pe cineva care lucreaza la un supermarket, pe un post mai bunicel si ii trec CV-urile prin mana. Majoritatea sunt scrise cu pixul si nici nu arata a CV-uri.

  11. Răspunde

    Companiile mizeaza mult si pe ce stii sa faci. Rar se intampla sa angajeze pe baza de CV si scrisoare de intentie + simplu interviu. Am observat cum multi picau din start „proba practica” necunoscand nici macar lucruri elementare din ce presupunea noul job.

    • ghelbere elena
    • 23/10/2017
    Răspunde

    Toate sunt importante, dar cel mai important mi se pare ca trebuie sa stapanesti foarte bine meseria pentru care aplici.

    1. dar nimeni nu te cheama la proba daca nu-l convingi prin hartii. Asta e paradoxul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares