Cât costă un implant dentar? Mai bine să nu știi. Evită-l cât poți!

am întrebat dentistul cat costă un implant dentar

Mama, verișoara, prietenii – toți se miră de mine că mă duc periodic la stomatolog. Tocmai eu care, acum câțiva ani, amânam vizitele la dentist până nu mai răbdam durerea. Când treceam pe stradă și vedeam cabinet stomatologic scris pe scara unui bloc, deja mi se făcea frică și grăbeam pasul. Culmea e că acum merg fix la unul din cabinetele în fața căruia aveam palpitații atunci. La Cris Smile. Treceam prin fața cabinetului ăstuia de fiecare dată când mergeam la policlinica Rahova de pe strada Malcoci. Mă uitam în fugă pe ferestrele cabinetului. Uneori nu vedeam nimic. Alteori zăream profilul vreunei doctorițe sau al unei asistente și mi-o și imaginam cu ciocanul și cu dalta în mână. Îmi spuneam că o să îndur oricât, că există pastile contra durerii și nu o să mă duc acolo. Și-atunci ce caut acum acolo?

Povestea e mai lungă și o puteți citi aici, ca să nu mă lungesc în articolul de azi, care e despre altceva – despre cum am aflat eu că rămân fără o măsea și singura soluție pentru înlocuirea ei este să-mi fac implant dentar, despre cât costă un implant dentar, despre ce fac acum (de mai bine de 5 ani) pentru a evita să mai ajungă și alți dinți în situația de a mă părăsi și a fi nevoită să-i înlocuiesc. Bine, la un moment dat, tot o vor face, dar trag de timp cât pot.

Cum ajungi să ai nevoie de implant dentar?

Tratat multă vreme cu usturoi și algocalmin, un molar ultra-cariat a decis să moară. Asta acum vreo 6 ani. Știam că trebuia scos, dar cum s-o las pe nebuna de doctoră să facă o extracție când ea, în timp ce-și plimba freza prin cavitatea mea bucală, îmi spunea povești de groază despre cum călărea pacienți să le scoată molarii de minte? Am amânat vreun an extracția.

Într-un final am ajuns la Cris Smile. Din interior nu mai părea așa fioros personalul medical, pe bune. Am făcut prima extracție din viața mea. Apoi alte 3 (molari de minte). Al doilea premolar de pe partea stângă sus mă părăsise definitiv după extracția restului care supraviețuise atâtea luni în condiții vitrege. Era limpede că la 26 de ani nu-mi mai dau alți dinți și că singura soluție rămâne un dinte artificial. Exclus să accept o punte dentară pentru că nu vreau să mi se pilească alți doi dinți care sunt încă pe picioare. Rămânea varianta unui implant.

avantaje implant dentar-min

Cât costă un implant dentar?

Am întrebat cât costă un implant dentar. Nu vă așteptați la un răspuns simplu și rapid la întrebarea asta. Prețul nu este bătut în cuie și diferă de la pacient la pacient, în funcție de ce își dorește sau de ce are nevoie. Există diferite tipuri de implanturi, diferite tipuri de coroane dentare, plus că la unii pacienți lucrurile pot fi și mai complicate dacă au nevoie de operații de adiție osoasă, de exemplu. Nu vă duceți la dentist să întrebați cât costă un implant dentar și să vă așteptați la mai puțin de 400-500 de euro. Mai multe detalii despre pașii de inserare a unui implant și prețurile practicate de clinica Cris Smile pe partea de implantologie găsiți aici.

Mi-am pus implant dentar? Din păcate nu. Fiind vorba de o măsea din spate, care nu se vede, am decis să o las așa pentru că nu îmi permit un implant, chit că aș fi putut achita cu un card de cumpărături și să beneficiez de plata în rate fără dobândă. Știu că nu e bine și că, deși nu mă afectează din punct de vedere estetic, ar fi trebuit să pun acel dinte pentru că sunt alte probleme care apar. În primul rând e chestie de funcționalitate. Vă dați seama că masticația este afectată. Apoi vorbim despre atrofierea țesutului osos și de riscul ca dinții din vecinătatea spațiului gol să o ia la vale. Dar… lipsa banilor m-a făcut să-mi asum aceste riscuri.

implant dentar in rate

Ai grijă de dinți ca să nu ajungi să ai nevoie de implant!

Singura parte bună e că am învățat ceva din experiența asta și acum merg la dentist de câteva ori pe an, tratez fiecare carie din faza incipientă (recunosc că am plombe pe aproape toți molarii), am mai multă grijă la igiena dentară, deci fac tot ce pot să evit pierderea unui nou dinte. Asta vă sfătuiesc pe toți să faceți. Ca și voi, și eu mi-am spus de multe ori că mi-e frică să merg la dentist sau că e scumpă o plombă. Pe bune? După ce afli cât costă un implant dentar, plomba e un soi de aperitivul aperitivului. Ăsta e primul pas în evitarea unei lucrări dentare mai scumpe.

igiena dentara-min

Din păcate, plombele nu țin veșnic. Sau, mai bine zis, ele țin (sau pot fi schimbate), dar dinții nu mai rezistă la fel de bine ca în forma lor naturală, mai ales dacă au nervul scos. Asta am pățit eu înainte de Crăciun, când mi s-a spart peretele interior al unui molar plombat deja. Din fericire, și în acest caz există soluții mai ieftine decât implantul. Molarul a fost momentan sigilat și urmează să punem anul acesta un pivot și o coroană dentară. Asta costă și de 10 ori mai puțin decât implantul, deci nu ezitați să mergeți la medic chiar dacă aveți deja o carie avansată sau o măsea spartă de ceva timp, în ideea că tot acolo ajungeți. Cu cât se intervine mai devreme, cu atât scăpați mai ieftin și mai ușor.

Implantul dentar doare. Cine zice ca nu doare minte. Nu doare când faci operația, pentru că există anestezie și calmante, ba chiar și inhalosedare. Doare la portofel. Faceți tot ce ce puteți ca să nu aveți nevoie de el!  Renunțați la obiceiurile alimentare nesănătoase (cât puteți)! Și eu încerc, dar nu-mi iese prea bine. Spălați-vă pe dinți neapărat dimineața și seara. Împrieteniți-vă cu apa de gură și ața dentară. Mergeți periodic la stomatolog pentru controale, eventuale tratamente și ședințe de igienizare.

Nu-ți fie frică de medicul dentist! Nu face ce-am făcut eu! Dacă cel la care mergi acum îți inspiră teamă sau nu-ți pare de încredere, caută altul! Eu am schimbat 3 cabinete stomatologice până am ajuns la Cris Smile. Singurul regret este că nu mi-am cunoscut medicul stomatolog actual mai devreme (tipa simpatică din prima poză).

Contact Cris Smile

Giulesti

Telefon: 0376 44 81 51

Adresa: str. Boisoara, nr 10-12, sector 6,
Bucuresti (la 200m de Maternitatea Giulesti)

Email: giulesti@cris-smile.ro


Rahova

Telefon: 0376 44 81 51

Adresa: Strada Malcoci nr.2, bloc 36,
sc.B, ap.59, sector 5, Bucuresti

Email: rahova@cris-smile.ro

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Popa Oana-Gabriela
    • 07/02/2018
    Răspunde

    Recunosc ca imi este foarte frica de dentisti dar nu trebuie nicidecum sa i evitam, dantura este foarte importanta. Din pacate am si eu o problema cu un dinte cariat si tot evit sa ma duc dar trebuie, trebuie sa mi fac curaj.

    1. Iti spun ca surorii mele: nu mai sta! Se poate salva si nu doare deloc, jur.

  1. Întotdeauna mi-a fost frica de dentist dar am grija sa ajung cat de rar pe acolo.

    1. Cu cat mai rar, cu atat mai mari probleme.

    • Popa Angelica Stela
    • 07/02/2018
    Răspunde

    Știu că doare tare la buzunar. Nu, eu nu am ajuns încă la implant, însă nici mult nu mai am. Nu îmi este frica de stomatolog, îmi este frica de faptul că nu am cum să achit costurile legate de problema pe care o am.

    1. Daca ai ceva mai complicat cauti un cabinet la care se poate plati in rate cu un card de cumparaturi sau faci lucrarea pe etape.

    • Anda Stanciu
    • 07/02/2018
    Răspunde

    Nu îmi este frica de dentist. .Am fost demulte ori la el

    1. Curajoasa fata. Bravo.

    • Naty Mihaela
    • 07/02/2018
    Răspunde

    Da ;de interes articolul pentru ca am probleme vechi aici ;si inca nu le-am rezolvat din lipsa banilor .Daca as dispune de o suma frumusica nu as zice nu unui implant.

    1. Jucam la loto si poate castigam bani sa ne punem dinti.

    • Dana Lia
    • 07/02/2018
    Răspunde

    Eu fiindca fumez,beau cafea si cola,asa mi a spus dentistul,am des probleme dentare:de 4-5/an sunt la dentist:plombe,pivot..

    1. Tu fumezi eu mananc multe porcarii, deci tot pe acolo suntem.

    • Pusa Raisa
    • 07/02/2018
    Răspunde

    Ai dreptate draga Cristina implantul dentar doare la buzunar si doare cam tare dar cand nu ai incotro ,cand deja incepi sa imbatranesti si dintii incep sa cada renunti la oorice altceva si -ti pui unul,doua sau chiar 3 implanturi asa cum am eu . Nu regret nicio secunda acest lucru deoarece ii simt ca si cum ar fi ai mei ,dar ma rog si vreau sa-mi pastrez cat mai mult timp ceilalti dinti…masele etc deoarece sunt implanturile sunt foarte costisitoare >

    1. Asta am inteles si eu ca asigura confort maxim implantul. Bafta cu restul dintilor, Raisa!

  2. Răspunde

    Si zici ca implantul e scump? 🙂 dar daca ai avea hepatita C, care acum se vindeca, insa cu un tratament de 3 luni care costa peste 2000 de euro pe luna, ce-ai face? Ai prefera mai bine sa mori de ciroza decat sa dai banii astia? Stii.. hepatita C nu era cunoscuta inainte de ’89. Se lua fix din spital, daca faceai o operatie si aveai nevoie de transfuzie…

    1. Răspunde

      de curand a luat fata unei amice. La 3 ani operatia de polipi in Bucuresti la Budimex. A plecat din tara cu copila.

    2. Pai stii ca sunt chestii relative. Evident ca tu, trecand prin asa ceva, vezi implantul ca pe un lucru accesibil si mai usor de rezolvat.

    • Roman Nicoleta
    • 07/02/2018
    Răspunde

    Foarte costisitor dar foarte necesar!

  3. Amicul meu din Rahova tot acolo își îngrijește dantura. În urma unei întâmplări în care un mic rol am jucat și eu! 🙂

    1. O sa transmit la cabinet sa aduca reviste SF, in caz ca mai treci pe acolo.

  4. Răspunde

    Știu exact ce zici. Sa știi ca teroarea din copilărie fata de dentist mi s-a manifestat o lunga perioada de timp in adolescenta!
    Ulterior am renunțat și eu la aceasta frica doar ca acum sunt speriata și eu de costuri! M-am dus sa-mi pun o plomba și a zis ca decât plomba msi bine face ea nu-s ce chestie și ma costa 600€. M-am dus sa scot o măsea de minte și am dat 300 lei.
    Costurile sunt mari dacă vrei sa apelezi la profesioniști și nu vrei sa-și dea vreunul doctoratul pe tine

    1. Adevarat si asta. Eu am dat in jur de 150-180 de lei pe extractia unui molar de minte. Unui coleg de-al sotului meu i s-a parut scump si s-a dus la un medic care i-a zis ca il costa 60 de lei si il scoate fara radiografie. Dupa 2 ore a plecat de acolo cu maseaua scoasa pe jumatate.

  5. Răspunde

    Tocmai am avut si eu parte de cateva interventii stomatologice si pot spune ca au durut rau, mai ales la portofel, dar deh..n-ai ce-i face pentru ca este necesar.

    1. Imi pare rau sa aud ca ati avut probleme. Sper ca acum sunteti ok. Sanatate maxima si grija mare!

  6. Am si eu nevoie de cateva implanturi dara ma doare capul cand ma gandesc la cati bani va trebui sa dau.
    Asa e, trebuie sa avem mare grija de dantura noastra pentru a nu fi nevoie sa apelam la astfel de servicii costisitoare.

    1. Cris, macar nu mai lasa sa pierzi si altele ca altfel o sa ajungem sa purtam placa la 40 de ani.

    • Aluculesei Brindusa
    • 07/02/2018
    Răspunde

    momentan nu am voie de dentist,dar mi-as face un implant dentar,nu mi-ar fi frica.

    1. Draga de tine. Prin cate ai trecut si treci tu, implantul e nimic.

  7. Răspunde

    Dantura este foarte importanta. Atat pentu sanatate, cat si pentru increderea in noi. Or8cat de costisitor ar fi, consider că trebuie făcut un efort, dacă e posibil.

    1. Norocul meu ca la mine nu se vede ca am lipsa asta. Poate se vede, doar in cazurile in care rad in hohote, ceea ce nu prea fac.

    • Denisa
    • 07/02/2018
    Răspunde

    Eu am aceeasi problema despre care pomeneai si anume ca imi schimb periodic o plomba, deja de cativa ani si nu stiu cat o sa o mai pot lungi la nesfarsit, insa la mine solutia propusa a fost fatetele dentare. Analizez si urmeaza sa iau o hotarare.

    1. Problema e ca de fiecare data cand schimbam plomba, mai frezam putin din peretele maselei si uite asa o slabim.

  8. Răspunde

    Uite ca avem ceva in comun. Si eu aveam o teama nejustificata de medicul stomatolog care a dus la multe probleme. Bine primul contact a fost prin clasa a VIII-a cand un medic venit sa profeseze in comuna mi-a scos o masea absolut fara motiv. Si nu spun cat de dureros si traumatizant a fost. De atunci nu am mai calcat la medic chair daca aveam carii si uneori dureri. Insa in cele din urma nevoia tot m-a impins sa ajung la stomatolog, insa prea tarziu. Mi s-a spart o masea si pentru ca nu m-am dus la timp nu a mai putut fi recuperata. Insa nu aia era problema, ci o masea de minte care crestea aiurea si trebuia neaparat sa taie gingia si sa o scoata. Bine… asta tine de hazard. Dar cu cealalta masea chiar puteam rezolva daca ii puneam pivot si coroana dentara. Apoi am avut grija sa imi curat o alta masea cariata si sa ii pun plomba. Nu am multe plombe, dar am masele lipsa din pacate. Una din vina unui medic, alta din vina mea.
    Sa ai grija de dantura e foarte important! Ma bucur ca ai ales Cris Smile. Chiar daca nu sunt din Bucuresti, am auzit doar pareri pozitive.

    1. La molarii de minte mi-a fost frica tare, dar am avut noroc ca au fost dispusi ok si am doua doctorite super pricepute chirurgi, tot la Cris Smile, si mi le-au scos in 15 minute. Pentru mine a contat enorm ca nu m-a chinuit. Daca imi faceau asa ceva la prima, iti dai seama ca nu mai veneam sa le scot pe celelalte 2.

    • ghelbere elena
    • 08/02/2018
    Răspunde

    Surubelul in sine nu costa de loc mult. Costa foarte mult toata lucrarea care se face si unde mai pui ca trebuie sa stai cateva luni bune numaicu surubul.

    1. Am inteles ca se poate face coroana provizorie daca e intr-un loc vizibil.

    • Nicolae Claudia
    • 08/02/2018
    Răspunde

    Si eu am o frica de dentist de numa numa..cand am fost mai mica, am avut mari probleme cu dintii din cauza nucilor, alunelor sparte in ei..si acum mai bine mor decat sa merg la dentist 🙂

    1. Mai bine lasa muritul si misca-ti fundul la dentist!

    • Aghinitei Maria
    • 08/02/2018
    Răspunde

    Si mie mi-a fost si-mi este frica mereu, iar efectele se vad … din pacate!

    1. Stiu pe pielea mea cum e cu teama de dentist si acum imi vine sa rad de cat de fraiera am fost.

    • Gika Panda
    • 08/02/2018
    Răspunde

    De ce naiba ii ziceti voi doctoră?

    1. Pentru ca, desi stiu ca se spune corect doamna doctor, am ales ca in articolele mele sa fiu eu, sa nu folosesc limbaj academic. Pe cuvant ca tu nu folosit niciodata cuvantul doctora in viata de zi cu zi?

  9. Răspunde

    Si eu am ajuns tarziu la dentist. Si cu alimentatie nepotrivita mie (vegetarianismul nu m-a ajutat, fainoasele predominau) asa ca am 3 portelani si un implant, plus 10 plombe, inca 2 extrase, si 2 masele jos care au crescut stramb si in gingie si impins vecinele. Intr-un viitor (sper cat mai indepartat) va fi nevoie sa inlocuiesc 2 de portelan cu 2 implanturi.
    Implantul costa mai mult decat bucata aia de metal: se face o extractie initial (costa) , radiografie, investigatii de sange, apoi interventia propriu zisa ( o turbina care se roteste in os, mie mi se parea a bormasina 😀 ) si surubul infipt, cateva luni de cicatrizare, apoi deasupra dintele de portelan. Si caz simplu, fara sa fac aditie de os. Si doare, durere surda. E drept ca nici nu m-am ingropat in medicamente ca voiam sa pun dinte nu sa fac praf ficatul. Are 10 ani implantul acusi si sta f. bine- dentista din Bucuresti mi-a explicat atent, sa ii dea Dumnezeu sanatate. Am 10 plombe si unele au aproape 20 de ani, de cazut a cazut doar de pe o masea ca s-a ruot un colt de masea dar noul dentist ( m -am mutat) a reconstruit atent. Daca e sa am probleme mari, tot la Dana in Bucuresti ma duc, chit ca platesc si avionul.

    In preventie conteaza si alimentatia, pt ca anumite alimente se lipesc de dinti ( zaharoase si fainoase) si se curata greu, pe cand altele aduc un beneficiu prin mestecare ( varza, morcovi, mere, telina, sfecla etc – crude ) prin mestecare curata dintii de placa etc. La fel cine consuma preponderent gatit are un alt ph cica. Cafeaua si guma si fumatul si semnitele nu sunt prietenoase cu plombele sau radacinile. Nu in ultimul rand musai de periat bine dintii seara, ma perii, verific in oglinda si iar ma perii. Pot zice ca de 10 ani nu am nicio noua carie, dar … cat din dinti imi sunt la liber, fara plombe?? 😀

    1. Nu conteaza ca ai plombe sa plomba e pe o parte si tu poti face alta, in alta parte, pe acelasi dinte. Imi dau seama ca nici procedura in sine (implantul) nu e ceva foarte placut la care sa zici ca te duci de drag, dar comparativ cu tehnicile de acum 40 de ani, de exemplu, acum chiar nu doar. Mie cand imi povesteste mama cum le interventii chirurgicale cu o anestezie aproape egala cu 0, mi se ridica parul pe mine, zau.

  10. sper din suflet sa nu ajung la asa ceva! eu ar cam trebui sa pun plombe pe toti dintii, dar…stii cum e, mereu amani

    1. Gabita, vezi ca asa ii piezi. Nu am nici cel mai mic interes ascuns sa va trimit la dentist, zau. Eu sunt din Bucuresti, tu din provincie, nu te trimit la un cabinet anume, doar te rog sa te duci.

  11. Răspunde

    Si eu m-am temut de dentist multa vreme, iar de vreo 7 ani scot din buzunar o gramada de bani pentru vizitele la stomatolog. De cateva luni am fost sfatuita sa merg la chirurg stomatolog pentru ca am ceva probleme mai serioase. Luna trecuta mi-am scos si eu pentru prima oara o masea si mi-a fost pus in golul acele un material asemanator osului, pentru a avea o baza pentru implant (atunci cand o sa-mi permit sa mi-l pun). Chestiile astea chiar sunt scumpe si merg destul de des la dentist pentru a nu avea nevoie curand de mai multe implanturi.

    1. Dupa zambetul frumos, eu nu as fi zis ca Ioana are probleme cu dantura, zau. Imi pare rau, dar asta e. Ma bucur ca ai inceput sa tratezi si sunt sigura ca o sa te tii de treaba si o sa ai dintii perfecti la care visezi.

  12. Răspunde

    Mie nu imi e teama de mers la stomatolog. Chiar ma duc regulat si pot spune ca pana la varsta asta mari probleme nu prea am avut. Asa ca nici nevoie de un implant nu am si sper sa nu am pentru ca … oh… trebuie mai multi bani pentru asta 🙁

    1. Te felicit pentru treaba asta. Eu am probleme de mic copil pentru ca nu ma spalam pe dinti corect.

  13. Costa mult un implant dentar si ideal este sa nu se ajunga aici. Daca, totusi, se ajunge…ideal e sa ai bani de o asemenea interventie. Greu subiect! Pe vremuri era o groaza sa merg la stomatolog, fara anestezii, totul pe viu. Iar azi tragem ponoasele, cu toate ca disconfortul de pe scaun este redus la zero gratie metodelor actuale. Si eu am avut niste probleme acum ceva timp, mi-am rezolvat in mare parte din ele. De 2 implanturi as avea si eu nevoie, sper ca intr-o zi sa reusesc sa mi le fac.

    1. Uf, eu am programare pe 2 martie si abia astept sa ma duc ca de 2 zile ma zgandare alta masea. Sper sa nu o pierd si pe aia.

  14. Răspunde

    Dantura este precum o carte de vizita, este necesar sa avem grija de ea. Si mie imi este frica de dentist…insa de vreun an merg cu fiimea la medic sa o vada periodic. O invat ca ei sa nu ii fie teama, sa mearga de fiecare data cand are vreo problema…mai mare sau mai mica.

    1. Pai si tu nu ii dai exemplu? Nu poftesti si tu pe scaunul stomatologului?

    • Vanda
    • 14/02/2018
    Răspunde

    Interesant articol si de ajutor pentru cei interesati. Recunosc ca imi este frica sa vizitez cabinetul stomatologic. Din aceasta cauza mi-am pierdut cativa dinti si masele. Din experienta mea, va pot spune ca amanarea unei vizite la dentist duce la pierderea unui dinte. Cand este vorba de dantura nu mai merge zicala „mai bine mai tarziu dacat niciodata”. Vizita la medic trebuie inceputa de la gradinita. Si….periaj zilnic, dimineata si seara obligatoriu.

    1. la fel ca tine, si eu am aflat treaba asta pe pielea mea…

  15. Răspunde

    Cu mine dentistul nu a stat la discutii, cum mi-au crescut maselele de minte cum le-a scos. In schimb nu l-am ascultat sa merg la control la 6 luni si m-am ales cu coronite si cu 800 de euro in minus in cont. Preventia, controlul la timp sunt cele mai importante.

    1. Eu nu scor nimic pana nu ma deranjeaza ca sa am un imbold.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares