Terapia prin miros – 5 arome care contribuie la starea de bine

starea de bine cu aromaterapie

Când aplici o doză din parfumul tău preferat, dimineața deja devine mai frumoasă și tu te simți mai încrezător/e. Când în birou se simte miros de detergenți cu notele tale preferate, altfel privești teancul de dosare. Când ești trist, mirosul banal de coajă de portocală îți induce starea de bine, amintindu-ți de copilărie. O lumânare sau niște bețisoare parfumate, un spray de cameră îți pot furniza continuu acel miros de care sufletul tău se simte legat, cel care te face să privești viața altfel, să ataci ziua cu mai mult curaj și să o închei privind la jumătatea plină a paharului.

În general, ne fac bine acele mirosuri pe care noi le asociem unor experiențe pozitive. Dar, dincolo de asta, există anumite arome care funcționează la oricine, modifică starea de spirit și îmbunătățesc anumite aspecte ale vieții. Curios care sunt acestea și cum acționează?

Lavanda induce un somn liniștit

home-fragrances-lavanda-aroma-difuzor-cu-rezerva-min

Este normal să începi ziua posomorât și să nu te poți concentra la muncă dacă nu te odihnești suficient și nu ai parte de un somn de calitate. De ce zic de calitate? Pentru că, din păcate, și dacă dormi 7 ore pe noapte, tot se poate întâmpla ca a doua zi să nu te simți fresh. Motivul este acela că ai un somn agitat care nu face altceva decât să hrănească starea de anxietate.

Lavanda face minuni, pe bune. Nu o spun eu, ci studiile și experimentele. Ea induce o stare de liniște, scade nivelul de stres și te ajută să ai un somn profund și odihnitor. Pune câteva picături de lavandă în difuzorul de arome sau folosește un parfum de casa sau o lumânare cu această aromă!

Citricele calmează

Ești stresat și gata oricând să răbufnești ca o oală sub presiune? Te poți folosi de aromele de citrice pentru a ameliora această stare. Nu o să dispară stresul, dar n-ai să-l mai percepi la fel de agresiv. Asta se va vedea în atitudinea ta față de muncă, de tine însuți și de cei din jur. Există tot felul odorizante, lumânări sau bețisoare parfumate cu aromă de portocală, grapefruit, lămâie sau mandarină.

2+1 gratis oferta spray glade aoro

Dacă preferi varianta spray de cameră, poți profita de oferta pe care am prins-o și eu pe notino.ro – la 2 spray-uri Glade cumpărate mai primești unul gratuit. O găsiți aici alături de alte oferte tentante cu produse cadou sau extra-reduceri.

oferta spray camera glade

Vanilia scade tensiunea

Cu efect aproape la fel de calmant și relaxant ca al lavandei, vanilia este și ea pe lista aromelor capabile să ne schimbe viața în bine. Mai mult decât atât, vanilia chiar s-a demonstrat că ajută la scăderea tensiunii arteriale. Un motiv în plus să o folosim în orice moment al zilei, nu doar seara. Odorizant electric, odorizant pentru mașină, parfumuri pentru casa cu aromă de vanilie, tu alegi ce ți se potrivește mai bine.

lumanare parfumata cu vanilie-min

Și încă ceva – pentru persoanele care țin dietă sau încearcă să consume mai puține dulciuri, vanilia va fi cu atât mai iubită pentru scade apetitul de dulce.

Rozmarinul alină durerea

O durere slabă de cap sau de mușchi, o durere menstruală vor trece mult mai repede dacă, pe lângă analgezice și alte metode de tratament, veți apela și la terapia cu miros de rozmarin. Efectul său calmant merge până acolo unde îi permite să amelioreze sau să scadă orice durere în intensitate. Apelează la o baie caldă  acompaniată de muzică de relaxare și lumânări parfumate cu aromă de rozmarin și te vei simți imediat mai bine! Aproape la fel de utilă este și menta.

Menta dă energie

Când te simți lipsit de energie și nu știi de unde să-ți iei zvâcul de care ai nevoie pentru a te mobiliza să te apuci de sport sau de teancul de dosare de pe birou, aroma de mentă îți vine în ajutor. Nu știu cum, dar menta reușește să ne dea încredere și să ne facă mai energici, mai plin de viață, mai rapizi. Nu degeaba în multe săli de sport o să simțiți miros de mentă. La fel de bine funcționează și pentru cei care lucrează la birou pentru că ea nu revigorează doar trupul, ci și mintea, ajutându-ne să ne concentrăm mai bine pe ce avem de făcut.

Iată că, dincolo de capacitatea de absorbi sau elimina mirosurile neplăcute, aceste arome ne sunt benefice și altfel. Ele ne ajută să fim mai calmi, mai relaxați, să dormim sau să ne concentrăm mai bine și să scăpăm de dureri, ne dau sau ne redau starea de bine. De ce să nu profităm de ele? Fiecare alege sub ce formă vrea să le folosească.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Popa Oana-Gabriela
    • 05/02/2018
    Răspunde

    Imi place la nebunie aroma de lavanda. Iar pentru un plus de liniste si relaxare apelez la lumanari parfumate.

    1. vad ca toata lumea e pe lumanari 😀

    • Daniela
    • 05/02/2018
    Răspunde

    Rasfat total,ce bine mu-ar prinde si mie o asa terapie.

    1. Pai nu e foarte complicat si nici scump.

    • Aluculesei Brindusa
    • 05/02/2018
    Răspunde

    imi lac armele prezentate de tine,nu stiam chiar pe ce sunt bune,acum ca stiu le voi folosi mai des!

    1. Nu rezolva problemele, dar le indulcesc putin, asa imi place mie sa spun.

    • Anda Stanciu
    • 05/02/2018
    Răspunde

    Ma tentează din pe mine sa încerc aceasta terapie

    1. Esti invitata mea sa incerci.

    • Roman Nicoleta
    • 05/02/2018
    Răspunde

    Ador lumânările parfumate mai ales cele cu parfum de vanilie și lavandă!

    1. Eu inclin mai mult spre vanilie, sub orice forma, nu doar lumanare.

  1. Mie imi place ca in camera sa am tot timpul lumanari parfumate, ma relaxeaza.
    Aroma unei portocale abia desfacute este mirosul meu preferat.

  2. Îmi plac mult parfumurile, dar nu în casă și nu în mașină!
    În casă prefer să fie mereu aer curat, mă liniștește.

    1. Aerul curat este magie. Eu aerisesc de 4-5 ori pe zi chiar si iarna.

  3. Eu de obicei adorm foarte greu ar trebui sa incerc cu aceste lumânări.

    1. Atentie insa sa nu adormi cu ele aprinse!

    • ghelbere elena
    • 06/02/2018
    Răspunde

    Folosesc spray-uri parfumate de camera cu aroma de vanilie si de lavanda. Nu stiam ca sunt bune si pentru altceva inafara faptului ca improspateaza si parfumeaza aerul.

    1. Mai ales ca iti plac, continua sa le folosesti si variantele astea cu spray sau lumananari, dar si uleiurile esentiale.

  4. Răspunde

    Eu folosesc uleiuri esentiale de ceva timp si recunosc ca am invatat multe lucruri despre ele(am fost chiar si la un seminar pe tema asta). Cele mai folosite la noi in casa sunt cele de menta, portocale si lavanda. Mai avem cateva retete speciale pe care le folosim pentru durere, probleme respiratorii si imunitate. Preferatul meu e uleiul de portocale.

    1. Super. Poate ne spui mai multe despre ce ai invatat la seminar, intr-un articol pe blog.

  5. Răspunde

    Aromaterapia se pare ca exista inca din antichitate. Nu e de mirare de ce. Chiar a un efect benefic asupra intregului organism. E musai sa existe in fiecare casa o lumanare parfumata sau betisoare parfumate. Si noi folosim produsele de la Glade. Insa de la un timp evit spray-urile de orice fel (indiferent de marca). Imi creaza un usor disconfort. De aceea prefer sa folosesc doar lumanari si uleiuri esentiale.

    1. E important sa alegem ce ne face bine. Eu nu am o problema cu spray-urile decat daca e un miros pe care nu-l agreez.

  6. Stiam de lavanda, de la ceaiul de lavanda. Mie imi place si nuanta lavandei si chiar ma bate gandul sa imi amenajez o incapere in asemenea culori. La decor este grozava.
    Insa, ca si miros, vanilia intrece lavanda. E pe primul loc in cazul meu. Cel putin, in cazul meu 🙂 Parfum de vanilie ca e odorizant, ca e eau de parfum, ca e balsam de rufe…nu conteaza. Miroase dulce si irezistibil.

    1. Nu stiam ca se face ceai de lavanda. Pe bune? Chiar se bea? Uf, uite cate invat de la voi.

  7. Mirosul de fân sau cel de iarbă proaspăt cosită oare ce stări dau? Întreb și eu… 🙂

    1. De relaxare completa si de aducere aminte de copilarie, sigur.

  8. Răspunde

    Îmi plac unele dintre aceste mirosuri. Și n-oi ști eu care mi se potrivește, dar cu cel de mentă zău că vreau să încerc. Uneori mi-e somn și după ce am dormit o grămadă, sau mă simt cam… fără chef de nimic. Așa că trebuie să văd ce efect are mirosul de mentă pentru o „dementă”. Poate mă mai mobilizez și eu cumva să fac mai multe chestii. 😀

    1. de menta sau dementa? 😀 daca e varianta a doua, ne asemanam, sa stii!!!

  9. Răspunde

    Nu stiam mare lucru despre efectele fiecărui miros. Foarte utile aceste informații.
    Despre ofertele de pe aprobam auzit și eu și sunt tare incantata de ele. N-am luat parfumuri de casa. In general am ales parfumuri, cosmetice și produse de make-up

    1. De lavanda si de vanilie stiam. Despre restul m-am documentat anul asta.

  10. Răspunde

    Doar proprietatile lavandei le cunosteam, in rest am ales mereu aromele pentru camera in functie de impuls. Daca eram bine dispusa cand plasam comenzile de lumanari parfumate si diferite odorizante, de obicei alegeam arome florale. Daca nu aveam o perioada prea optimista, ma indreptam mai degraba catre vanilie si alte arome dulci. Cel mai nou mi-am luat de la aoro niste tarte de ceara Yankee Candle. Sunt de vis, parfumeaza super bine camera!

    1. Super, chiar ma uitasem la produsele Yankee Candle si nu mi-am luat nimic pentru ca nu stiam cum sunt. Data viitoare stiu. Multumesc.

  11. Răspunde

    Vanilia scade tensiunea? Interesant! Nu stiam. Inseamna ca mi-ar prinde bine putina terapie prin miros de vanilie. Sa ma duc sa fac o praji? Ce zici? :)))

    1. Daca o faci cu grasimi si zahar, nu cred ca mai face fata vanilia, zuzi.

    • Nicolae Claudia
    • 11/02/2018
    Răspunde

    Eu sunt adepta lumanarilor parfumate. Nu prea folosesc aceste spray-uri de camera

    1. Fiecare cu ce ii place, draga mea.

    • A.C.M.
    • 16/02/2018
    Răspunde

    Lumanari parfumate si uleiuri esentiale… spun DA. 🙂
    Port si in geanta o sticluta cu ulei esential de peppermint. Am zile in care din cauza stresului respir foarte greu, adica simt ca nu ajunge aerul in plamani si atunci apelez la uleiul esential de peppermint.

    • Maria Aghinitei
    • 12/06/2019
    Răspunde

    Eu prefer lavanda, picur cateva picaturi pe lampa de sare si aromoterapia naturala-i gata!

      • Cristina Dragomir
      • 14/06/2019
      Răspunde

      Trebuie sa ma invatati si pe mine sa folosesc lampa de sare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares