Toppik – soluția pentru un păr cu aspect mai bogat

produse Toppik pentru păr rar, subțire și lipsit de volum

In copilărie aveam părul așa de des, că abia îl puteam prinde în coadă. Azi e atât de rar, că… nici nu mai zic. Am încercat destule produse contra căderii părului. Unele au ceva efect, altele mai puțin. Nimic wow. Am devenit conștientă că nu voi mai avea niciodată părul bogat al puștoaicei lipsite de griji. Bani de implant, nu, deci ce soluție îmi rămâne? Să învăț să trăiesc cu părul meu rar și cu fir subțire, fragil, nu? Ei bine, nu. Părul meu tocmai a descoperit produsele Toppik.

Cine e Toppik?

Toppik este o marcă de produse americane destinate îngrijirii și cosmetizării părului. Marca a fost înregistrată în 1981 de către compania Spencer Forrest, al cărei fondator avea el însuși probleme cu părul rar. El a investit în cercetări care au dus la apariția acestor fibre pentru păr rar, Toppik Fibers – un produs care aderă la firul de păr și face părul să pară mult mai des instantaneu. În prezent, brandul Toppik aparține corporatiei Church & Dwight, produsele sale fiind căutate și apreciate în lumea întreagă. Din 2015 ele au intrat și pe piața din România. Mie mi-au trebuit patru ani să aflu de ele.

Părerea mea despre Toppik Fibers

Cum le-am descoperit? Printr-o reclamă video de pe Facebook. Mă uitam, pe jumătate uimită și pe jumătate sigură că e înșelătorie, la un tip care-și pulveriza niște fibre pe păr și brusc scăpa de începutul de chelie care îl făcea să arate bătrân și nesigur. Mi-am zis că nu are cum, că e vorba de editare video și că soluții minune nu există. Am închis reclama. Mare mi-a fost mirarea când, la câteva săptămâni după acest episod, un reprezentant Toppik m-a contactat și m-a întrebat dacă nu aș fi curioasă să testez produsul. Așa începe povestea…

Ce sunt de fapt nanofibrele Toppik?

În flacoanele Toppik Fibers există un soi de praf magic, cum am început eu să-l numesc, după prima aplicare. Sunt niște nanofibre de cheratină naturală care, odată scuturate/pulverizate peste firele de păr, aderă la acestea (fiind încărcate electrostatic) și îl fac imediat să pară mai des. Și, ca să vă dovedesc asta, m-am filmat puțin, tocmai pentru că nu a vrut să preiau un video de pe site, pe care l-ați suspecta că ar fi editat de profesioniști, ci să vedeți că minunea chiar există.

ATENȚIE! Toppik Fibers nu funcționează acolo unde nu există păr. Să nu-și imagineze cineva că dai cu praf magic pe pielea capului și va arăta ca și cum ai avea păr!

Cum se aplică?

Foarte simplu. Fie folosiți direct căpăcelul cu sită al flaconului, scuturând fibrele în păr, fie îl pulverizați cu ajutorul aplicatorului tip spray pe care îl puteți achiziționa separat. Prin oricare dintre metode, nanofibrele ajung pe firele de păr și se lipesc de ele. Nu mai trebuit decât să tasați ușor părul pentru o mai bună distribuire a produsului. Voila! Părul arată în 2 minute ca după un implant de păr. Pentru o aplicare cât mai precisă și un aspect natural, fără nanofibre aruncate pe frunte sau pe alte zone unde nu ar trebui să ajungă, recomand utilizarea accesoriului Hairliner Optimizer (îl găsiți pe toppik.ro la secțiunea accesorii, la pachet cu aplicatorul despre care vorbeam puțin mai sus).

Toppik-Fibers-si-accesorii-pentru-aplicare

Nu arată ciudat părul după aplicare?

Dacă este aplicat corect, nu. Nici măcar la mine, care am greșit puțin aplicarea în materialul video și mi-am colorat și pielea capului (am aplicat direct pe piele în zona aceea cu păr rar, când de fapt ar fi trebuit să țin recipientul puțin oblic și să aplic mai pe firele de păr), nu se vedea nimic ciudat. În păr, nu se vede mai deloc praful magic de la Toppik, deși recunosc că mă așteptam să se vadă urât de aproape.

Inainte-si-dupa-Toppik-fibers

Cât rezistă?

Sunt sigură că mulți vă întrebați cât pot rezista aceste fibre pentru păr rar de la Toppik. Oare nu cad la prima adiere de vânt? Nu te înnegrești pe mâini de la ele, dacă-ți dai cu mâna prin păr? Trebuie să-ți faci baie pe cap zilnic și zilnic să le reaplici? Nu rămâne perna neagră dacă dormi cu nanofibrele în păr? Din experiența mea, vă pot spune că Toppik Fibers rezistă destul de bine în condiții de vânt sau transpirație (și eu chiar transpir). Nu trebuie aplicat zilnic pe păr pentru că rezistă până la șamponare. Pe mână se transferă foarte puțin, dar se îndepărtează rapid, prin simpla scuturare a mâinii. Singura problema la mine a fost în timpul somnului. Aplicat fără fixativ, Toppik Fibers mi-a lăsat ceva urme pe pernă (dar nu pete persistente). Cu fixativul Fiberhold am remediat și aceste mici inconveniente.

Este Toppik Fibers nociv pentru păr?

NU. La fel cum nu are nici efect benefic asupra sănătății părului (el nefiind un produs tratament, ci mai degrabă un produse de makeup pentru păr), produsul Toppik Fibers nu este nici nociv. Nu vorbim de un cocktail de chimicale periculoase, ci de un produs natural pe bază de cheratină. De aceea probabil și arată așa bine în păr.

Recomand acest produs?

Da, cu toată inima și cu toată răspunderea. Dacă v-ați uitat la prețuri, poate că v-ați speriat puțin, dar recipientul de 12 g de nanofibre vă ajunge pentru aproximativ o lună, iar fixativul ține chiar mai mult, aproape două luni. Pentru cei care lucrează cu publicul, care sunt persoane publice, care dau des cu subsemnatul pe la evenimente, sigur este un produs fantastic în care vor dori să investească.

Alte produse Toppik pe care vi le recomand

Pe lângă praful magic numit Toppik Fibers, am mai testat alte trei produse ale brandului, despre care țin neapărat să vă vorbesc, chiar dacă pe scurt. Nevoia de a vă povesti despre ele a venit din experiența mai mult decât plăcută în utilizarea lor. Trebuie să știți despre ele.

Fixativul Fiberhold

Este cel despre care spuneam că se aplică după fibre pentru a face legătura dintre ele și firul de păr mai trainică, pentru a conferi mai multă siguranță și o rezistență aproape perfectă la transfer. Dar asta nu e singurul motiv pentru care o să-ți placă. Miroase fantastic și mirosul persistă. Nu încarcă părul absolut deloc, așa că acesta va arăta cât se poate de natural și chiar mai sănătos și mai strălucitor datorită compoziției sale în care găsim și rășini și vitamina PRO B5.

fixativ-Fiberhold-Toppik

În plus, nu ia deloc din volum, lucru care mi se pare fantastic. Să mai zic că oferă și protecție UV? Chiar dacă a intrat în viața mea ca produs complementar pentru nanofibre, prevăd o relație lungă cu el chiar și în absența lor.

Serul densificator Toppik

Este un produs pentru volum, de utilizat pe părul umed sau uscat, fără clătire. Bazat pe cheratină și plin de nutrienți, el nu dă doar volum, ci și strălucire părului, fără să-l încarce. Are un miros plăcut, nu este aproape deloc uleios și nu conține parabeni sau sulfați. Este ușor de aplicat, se întinde, prin masare sau pieptănare, de la bază către vârfuri și nu lasă părul deloc lipicios, ca alte produse.

ser-densificator-Toppik

Volumul nu a fost unul wow în cazul meu, eu având toate problemele din lume (păr gras, rar, fir subțire, moale), dar este vizibil și important este că părul nu se dezumflă după 2-3 ore de la aplicare și arată natural și curat. Un singur minus i-am găsit: la mine părul tinde să se îngrașe mai repede. Am rugat și pe cineva cu păr normal să-l încerce și nu au fost probleme de acest gen.

Toppik Root Volumizing Spray

Pe el l-ați văzut pus la treabă și în materialul video. Este un produs cu adevărat wow. Poate fi folosit și ca spray pentru volum, dar și ca șampon uscat. Ca șampon uscat m-a uimit. Sebumul este absorbit rapid, dar nu rămâne nicio urmă albă prin păr, deci zero aspect îmbâcsit. După aplicare, părul strălucește de parcă ar fi proaspăt spălat.

Toppik-Root-Volumizing-Spray

Și la capitolul volum aduce mari îmbunătățiri. Imediat după aplicare firele de păr se simt mai tari, ca și cum ar fi fost date cu fixativ, dar rămân flexibile și capătă un volum chiar spectaculos. Partea și mai bună este că acest volum nu dispare după câteva ore, lăsând un păr pleoștit și gras.

Toppik Root Volumizing Spray poate fi utilizat și între spălări, dar și imediat după baie, doar pentru volum, nu pentru exces de sebum.

Concluzie

Da, am pornit de la o reclamă care nu mi-a inspirat deloc încredere și am sfârșit prin a face eu însămi reclamă nu unuia, ci mai multor produse ale brandului. Nu m-am așteptat la asta. Cu atât mai puțin, având în vedere părul meu foarte gras și cu scalp sensibil și ușor iritabil. La fibre citisem că sunt naturale, dar la fixativ, ser densificator și spray-ul pentru volum chiar mă așteptam la reacții alergice. Nu au apărut.

Curiozitatea cea mai mare a fost legată de nanofibrele Toppik. M-am convins că rezultatele utilizării sale sunt wow. Dacă am să cumpăr produsul, nu știu încă, având în vedere că nu am o viață socială foarte activă și că îmi port părul mai mult prins. În schimb, cu fixativul și cu spray-ul pentru volum sigur mă voi mai întâlni.

Dacă vă tentează vreunul dintre produse, îl puteți comanda online de pe toppik.ro sau de aici.

Produsele Toppik au fost primite spre testare, însă sper să înțelegeți că asta nu influențează în niciun fel impresiile pe care le-am notat despre produse. Secțiunea Colaborări de pe blog atenționează destul de clar orice colaborator că, în urma testării unui produs, dacă am nemulțumiri, voi scrie despre ele.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 10/09/2019
    Răspunde

    E foarte interesant produsul și cu siguranta si de ajutor pentru cine are nevoie.Din fericire din punctul asta de vedere stau destul de bine,am părul destul de des

      • Cristina Dragomir
      • 10/09/2019
      Răspunde

      iti doresc sa te bucuri de el cat mai mult timp.

  1. Mi-ar fi plăcut să fie si un fel de tratament pentru par, dar e bine de stiut ca e o varianta de make up a parului. Am si eu o zona unde parul e mai rar, acolo as avea mare nevoie de el.

      • Cristina Dragomir
      • 10/09/2019
      Răspunde

      Pentru unii e bine si asa. Poate pe viitor vor imbogati formula, cine stie.

    • Maria Maria
    • 10/09/2019
    Răspunde

    Sunt foarte bune aceste produse pt cine are nevoie di spusele tale se vede că ești foarte mulțumită

      • Cristina Dragomir
      • 10/09/2019
      Răspunde

      sincer, sunt mai mult decat multumita. Sunt incantata pentru ca nu am crezut deloc in ele la inceput.

    • Valeria Chertes
    • 10/09/2019
    Răspunde

    Mi se pare un produs foarte bun,pentru noi care avem probleme cu căderea părului este ideal.

      • Cristina Dragomir
      • 11/09/2019
      Răspunde

      parul eu m-am convins ca nu il voi mai regenera, deci ma descurc cum pot.

    • Lamiita Petre
    • 11/09/2019
    Răspunde

    Mi se pare o solutie eficienta si la indemana oricui se confrunta cu astfel de probleme. Te-am urmarit cu atentie( si cu drag) in clipul de prezentare al produselor. Daca doar as fi citit, mi s-ar fi parut complicat si as fi avut si ceva retineri, dar am vazut cu ochii mei si asta m-a convins ca face treaba buna.

  2. Răspunde

    Mi se pare foarte interesant produsul. L-as folosi si eu daca as avea nevoie. Am firul de par subtire dar norocul meu ca inca stau bine in ce priveste desimea.

  3. serul densificator l-am folosit si il folosesc in continuare. e adevarat, daca pui prea mult, parul are tendinte de ingrasare mai rapide. dar folosit moderat, e ok si isi face treaba

  4. Cu siguranta voi comanda si eu produsele! Eu chiar am nevoie de ele! Si sunt, intr-adevar WOW!!! Multumesc pentru recomandare si sfaturi!

  5. Răspunde

    Sincer, nu credeam să aibă efect, atunci când am vazit produsul în blogosferă. Voi ține cont de părerea ta.

  6. Si eu am fost uimita sa vad ca arata chiar super bine! Nu am probleme mari dar cu ajutorul acestor nanofibre acum pot sa imi prind linista parul. Caci in partea din fata am eu probleme.
    Si eu le recomand produsele.

  7. Chiar sunt wow produsele Toppik. Sotul meu a folosit nanofibrele si efectul m-a lasat cu gura cascata. Iar samponul uscat este preferatul meu.

  8. Răspunde

    Produsele Toppik m-au uimit, sunt super , rezulatele sunt uimitoare si iubessc aceste nanofibre. L-am folosit in disperare si indata cred ca termin primul flacon.

  9. Răspunde

    De multă vreme îmi doresc să găsesc produse care să- mi ajute părul dar pe măsură ce le testam, rezultatele mă determinau să nu mai am încredere.
    Din ce am citit în articolul tău, le-aș folosi ieri, vorba aceea des folosită, atât de tare mi-a plăcut.
    Mulțumesc pentru recomandare!

      • Niscoveanu Simona
      • 19/01/2020
      Răspunde

      Interesante produse! Nu le-am folosit, dar am de gând! ?

        • Cristina Dragomir
        • 19/01/2020
        Răspunde

        Eu folosesc nanofibrele doar la ocazii speciale. Inca mai am in tub.

  10. Răspunde

    Imi plac tare mult aceste produse. Si eu am pornit de la reclama si de la dorinta de a avea un par mai des si mai bogat si m-au surprins placut aceste produse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares