Cum menținem bronzul natural pentru mai mult timp?

piele frumos bronzată

Printre motivele pentru care oamenii iubesc vara este și faptul că acest anotimp ne oferă posibilitatea a ne bronza pielea în mod natural. Majoritatea iubim bronzul. Dar trebuie să știm că, odată ce l-am dobândit, trebuie să-l și întreținem, dacă vrem să ne bucurăm de el cât mai mult timp. În caz contrar, după două luni, s-ar putea să nu mai fie nici urmă de piele bronzată. Cum menținem bronzul pentru mai mult timp?

Protecție solară chiar și toamna

Oficial, vara s-a încheiat. Sezonul de bronzat continuă însă, temperaturile fiind încă favorabile statului la plajă. Prin urmare, dacă mergeți în perioada aceasta la mare, nu uitați să luați cu voi produse pentru îngrijirea solară (produse protectoare și produse după plajă). Radiațiile sunt acolo, chiar dacă soarele nu mai este la fel de puternic.

Protecția solară este un must have pentru toată lumea, în orice sezon, chiar și iarna. În sezonul rece nu te mai alegi cu arsuri, dar riscurile de îmbătrânire prematură și cancer rămân. În plus, această protejare continuă a pielii împotriva UVA și UVB te ajută să păstrezi bronzul pielii mai mult timp. Un produs foarte bun pe care eu îl folosesc și vi-l recomand și vouă, este laptele bronzant La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics. Este un produs tip spray, ușor de aplicat, are SPF 50+ și este eficient și blând în același timp, chiar și cu cea mai sensibilă piele, fiind un produs pentru copii.

produse-La-Roche-Posay-pentru-protecție-solară-și-hidratare

Autobronzante

Un truc pe care îl poți folosi pentru a prelungi viața bronzului tău este utilizarea după baie a unui lapte de corp after sun care să potențeze culoarea pielii. Sau poți merge chiar pe varianta autobronzantelor. Deși nu-mi place deloc cum arată autobronzantele aplicate pe o piele albă, primăvara, sunt susținător înfocat al utilizării lor după sezonul cald, după ce pielea s-a bronzat deja. Ele redau strălucirea aceea frumoasă și intensifică nuanța bronzului câștigat la mare.

Recomand să alegeți formule ușoare și nuanțe potrivite pentru ca pielea să aibă un aspect cât mai natural. Loțiunea hidratantă autobronzantă Vichy Idéal Soleil Capital este un bun exemplu în acest sens.

vichy-ideal-soleil-capital-lotiune-hidratanta-pentru-bronzare-pentru-fata-si-corp___15

Cauți ceva mai ieftin? Produsele Avon din gama Skin So Soft (spray-ul și loțiunea autobronzante) s-ar putea să fie răspunsul în cazul tău.

spray-si-lotiune-autobronzanta-Avon

Hidratare

Dușmanul de temut al pielii uscate care se exfoliază excesiv este hidratarea. Când vorbim de hidratare este important să menționăm că ea trebuie să fie atât externă, cât și internă. Cu alte cuvinte, cei doi litri de apă pe zi sunt o condiție esențială pentru păstrarea sănătății și frumuseții pielii. La fel și utilizarea unor produse de îngrijire hidratante. Multe persoane își îngrijesc doar fața, pentru a o proteja de riduri. Greșit. Tot corpul are nevoie de hidratare.

Pentru baie, ar fi bine să înlocuiți gelurile de duș și spumantele prea agresive cu produse mai blânde, cremoase. De ce nu, chiar produse pentru bebeluși. Produsele dermatocosmetice de la La Roche Posay sunt alegerea perfectă pentru pielea mea sensibilă. Cea mai recentă descoperire a mea este gama Toleriane de la acest brand. Mă declar absolut fermecata de crema de curățare și de crema hidratantă Toleriane Sensitive.

Crema de curățare și crema hidratantă calmantă Toleriane Sensitive

Exfoliere blândă

Mai mereu am folosit adjectivul blândă când am vorbit despre exfoliere. Dacă se apelează la produse foarte agresive și se freacă pielea intens și îndelung, nu doar că pot apărea iritații și leziuni, dar și bronzul se duce mult mai repede. A nu se înțelege de aici că mai bine se sare peste acest pas din rutina de îngrijire a pielii. Este nevoie să îndepărtăm straturile de piele moartă, doar că nu trebuie să insistăm prea mult.

Alimentația

Care-i legătura dintre alimentație și un bronz frumos păstrat pentru mai mult timp? Betacarotenul. El contribuie la sănătatea întregului organism, inclusiv a pielii. Nu doar că o menține tânără, fermă, elastică, strălucitoare, dar o ajută să-și păstreze culoarea arămie mult timp după ce sezonul de plajă s-a încheiat. Fructele și legumele precum mango, roșii, morcov, spanac, cartof dulce, dovleac, caise, pătrunjel ar trebui consumate cât mai des.

Bronzul de munte

Cine zice că bronzul se câștigă doar vara, la mare? Pielea se poate bronza foarte bine și toamna, la munte. Mersul la munte sau simplele ieșiri mai dese în aer liber sunt un răspuns posibil la întrebarea cum menținem bronzul natural pentru mai mult timp. Cine are pielea albă nu se va bronza în octombrie la munte, dar cine are pielea deja bronzată va mai capta câteva raze de soare capabile să întrețină frumos nuanța arămie.

Există și opinii conform cărora epilarea cu ceară ar dăuna bronzului. Nu zic să renunțați la ea, dar poate că ar trebui să apelați mai degrabă la ceară rece în locul celei calde sau măcar să vă orientați spre tipuri de ceară potrivite pielii sensibile. De asemenea, sunt de evitat băile foarte calde. Apa prea caldă usucă pielea.

Cam acestea sunt măsurile pe care le poți lua pentru a te bucura de o piele bronzată mult timp după încheierea sezonului estival, fără a trece pe la solar. Subliniez încă o dată că protecția solară nu este un moft și nu este o rutină specifică sezonului cald. Trebuie să ne protejăm de radiații indiferent câte grade sunt în termometre. Diferența este că în sezonul rece avem o suprafață mai mică de protejat (de regulă, fața), restul corpului fiind acoperit de haine.

oferta-Notino-produse-protectie-solara

Toate produsele menționate astăzi, dar și alte produse ale acestor branduri și ale altora, la fel de apreciate, pot fi comandate de pe Notino. La început de toamnă, Notino.ro a pregătit reduceri tentante la multe din produsele destinate îngrijirii pielii înainte, în timpul și după expunerea la soare și ar fi bine să profitați de ele. În plus, la cumpărarea de produse de protecție solară de peste 145 de lei, aveți transportul GRATUIT. Oferta este valabilă în săptămâna 9 -15 septembrie.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anda Stanciu
    • 10/09/2019
    Răspunde

    multumim de sfaturi

      • Cristina Dragomir
      • 10/09/2019
      Răspunde

      cu drag.

    • Anghelina Irina
    • 10/09/2019
    Răspunde

    La mine tine până iarna fara sa fac ceva anume.Cat despre creme spf recunosc ca nu folosesc decât la plaja

      • Cristina Dragomir
      • 10/09/2019
      Răspunde

      eu am inceput de cativa ani sa folosesc tot timpul pe fata sau macar fdt cu spf

    • Valeria Chertes
    • 10/09/2019
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi ,eu că norocul că am un ten și dacă nu stau la plaja sunt bronzata.

      • Cristina Dragomir
      • 10/09/2019
      Răspunde

      Chiar ca te poti considera norocoasa.

  1. Eu incerc sa fac dus cu apă mai rece și un scrub delicat, dar nu uit niciodată de hidratarea pielii cu produse speciale după expunerea la soare.

      • Cristina Dragomir
      • 10/09/2019
      Răspunde

      Nici nu imi faceam eu grji in privinta ta, ca nu ai ingriji bronzul cum trebuie.

  2. Răspunde

    eu nu folosesc deloc creme dar nici la mare nu merg vara. M-a prins ceva soarele si la munte 😉 .

    Altfel bine ca mi-ai adus aminte, incepe perioada dovleacului, vom face supe supe supe.

  3. Răspunde

    Multumim pentru sfaturi si recomandari. Uite ca eu pana acum nu m-am preocupat de bronz pe timpul iernii si am pielea cam alba. Dar am sa incerc si eu produsele anutobronzante daca zici ca sunt ok. Mai ales ca recomanzi pe cel de la La Roche Posay. Eu sunt foarte multumita de produsele lor! Si tot de pe Notino am luat!

  4. eu tot la autobronzante as apela… anul asta nici nu am ajuns la plaja, ce am mai prins 2-3 raze din plimbari… sunt destul de alba, asta e nasol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares