Povești ilustrate – Bondărel în căutarea fericirii

Bondărel în căutarea fericirii

TitluBondărel în căutarea fericirii
Anul apariției în România 2018
Editura Corint
Autor Britta Sabbag, Maite Kelly, Joelle Tourlonais
Traducere Mara Wagner

Bondărel și prietenii lui sunt în grădină, când descoperă un bilet misterios pe care scrie Fericirea te așteaptă! Câștigă o călătorie în jurul lumii! Bun prilej pentru Bondărel să le mărturisească amicilor săi că el este tare curios să afle ce este dincolo de gard. De aici până la făcut bagajul nu mai e mult. Bondărel își ia la revedere de la prieteni și de la mama și tata Bondărescu și pleacă în lume, în căutarea fericirii.

Bondărel ajunge la Londra, la Paris, la New York și chiar în Asia căutând fericirea. Întreabă oamenii din jur unde o poate găsi. Fiecare are alt răspuns. Unii nu au timp de fericire. Apoi, obosit și dezamăgit, Bondărel dă peste un om care-i deschide ochii. Acum știe ce e fericirea și unde o poate găsi.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Bondărel în căutarea fericirii este o poveste scurtă și simpatică. Este o poveste ilustrată destul de frumos, prinsă în copertă cartonată și spusă pe hârtie lucioasă, grosuță, cu filele cusute la mijloc. La fix pentru copiii de 3-4 anișori, cărora li se adresează. De pe site-ul Corint poți descărca o mostră, câteva pagini din cărticică, pentru a vedea cum este ilustrată.

Ca și Bondărel, nici cei mici nu înțeleg prea bine ce este fericirea. Cu ajutorul lui vor afla că fericirea este atât de aproape de ei, că nu e nevoie să străbată lumea pentru a o găsi. Poate și adulții se vor prinde că fericirea nu constă într-o vacanță la Paris. Dacă ești singur și nu te simți iubit, degeaba ajungi la Turnul Eiffel. Fericirea este acolo unde sunt oamenii pe care-i iubești și te iubesc. Acesta este mesajul lui Bondărel.

Dincolo de asta, se pot începe multe discuții cu cei mici pornind de la această cărticică. Una dintre ele ar fi despre prieteni. Prietenii sunt persoanele care te susțin în ceea ce vrei să faci și vor fi mereu acolo, pentru tine. Dacă ai nevoie de ajutor, te vor ajuta. Dacă ești trist, te vor alina. Dacă pleci, te vor aștepta.

Un alt mesaj, de data aceasta pentru părinți, este că cei mici trebuie să afle anumite lucruri singuri. Degeaba i-ar fi spus părinții lui Bondărel că fericirea este acolo, în sânul familiei. A fost nevoie să stea departe de ei pentru o vreme ca să-și dea seama cât de nefericit este în lipsa lor.

Peripețiile lui Bondărel îi vor ajuta pe cei mici să învețe acestă lecție importantă despre fericire, familie și acasă, dar le vor oferi și câteva informații de cultură generală pe care părinții le pot dezvolta. Vor afla că la Londra trăiește o regină adevărată, că turnul Eiffel este la Paris și că statuia Libertății este la New York.

Sunt doar câteva pagini cu o poveste scurtă. Ilustrațiile mi s-au părut foarte frumoase și la fel i s-au părut și nepoatei mele. Ce nu mi-a plăcut mie este trecerea prea bruscă de la un episod la altul. Acum e cu prietenii, acum își ia la revedere. Acum la New York, acum la Paris. Fără măcar o propoziție de trecere de la un moment/loc la altul. Ar fi fost bine să fie mai cursivă, dar am completat eu câte ceva pentru ca micuța să înțeleagă exact despre ce e vorba.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anda Stanciu
    • 09/09/2019
    Răspunde

    multumim de recomandare

    • Anghelina Irina
    • 09/09/2019
    Răspunde

    Foarte curajos Bondarel

      • Cristina Dragomir
      • 11/09/2019
      Răspunde

      sa zicem ca e si curajos.

    • Catalina Sora
    • 09/09/2019
    Răspunde

    Este o carte pe care as citi-o si numai pentru mine dar pentru cei mici, imi place mult coperta si chiar o sa intru acum sa citesc un fragment.multumim

      • Cristina Dragomir
      • 11/09/2019
      Răspunde

      mie imi place tare mult treaba asta, ca pe Libris si Corint avem mostre de carte.

    • Valeria Chertes
    • 09/09/2019
    Răspunde

    Foarte drăguță cărticica.

      • Cristina Dragomir
      • 11/09/2019
      Răspunde

      Este!

  1. Finutii mei cei micuti vor primi cadou aceasta carte simpatica, potrivita lor.

      • Cristina Dragomir
      • 10/09/2019
      Răspunde

      este o colectie intreaga de cumparat, daca le place asta.

  2. Răspunde

    Multumim de recomandare! Al meu a trecut de varsta asta dar e bine de retinut titlul pentru un eventual cadou 😉

  3. Răspunde

    Imi place ca faci recenzii cartilor de povesti pentru copii, mie imi sunt utile mai ales ca vad cat de sincer scrii (ai zis si ce nu ti-a placut) si Bondarel pare simpatic foc, sa stii. Ma bucur ca s-a gandit cineva sa aleaga ca protagonist al povestii un bondar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares