Elemente dupa care poti recunoaste un ceas Seiko original

ceas Seiko

Citeam, de curand, intr-un articol, ca lumea nu mai poarta ceasuri de mana asa mult ca acum cativa ani. E drept ca exista persoane care au renuntat la purtarea lor si prefera sa isi consulte telefonul mobil atunci cand vor sa stie ce ora este, insa indraznesc sa cred ca suntem mai numerosi cei pentru care ceasul este mai mult decat instrument de masurare a timpului, e o bijuterie, o marca a stilului si personalitatii noastre. Ceasul nu ar trebui sa lipseasca de la mana unui barbat si majoritatea reprezentatilor sexului masculin si-au insusit deja acest must have.ceas seiko

Unul din brandurile preferate de barbati, in materie de ceasuri de mana, este Seiko. Piata abunda de ceasuri de la acest brand: ceasuri de dama sau barbatesti, in diverse forme sau culori, cu mecanisme tip quartz sau automatice, mai scumpe sau mai ieftine. Singura problema este ca multi nu stiu cum sa deosebeasca un ceas Seiko original de unul fals. Iata cateva semne dupa care ar trebui sa va uitati pentru a va da seama ca ceasul pe care planuiti sa il cumparati este un original.

Numele brandului scris gresit

Acestea sunt cele mai simplu de recunoscut fake-uri, cele pe care le poate depista oricine, din prima secunda. Ele imita modele de ceasuri Seiko, fie ele pentru femei sau pentru barbati, dar numele brandului apare scris gresit. Din start, daca pe ceas nu scrie Seiko, nu e nevoie sa mergeti cu analiza mai departe. E clar ca ceea ce aveti in fata este un fake care nu isi merita banii. Pe ceasurile Seiko originale este scris numele brandului asa cum il vedeti scris pe ceasurile de aici. Observati ca este un font special! Tineti-l minte si uitati-va doar dupa el.

Pretul mult prea mic

Desi nu este o regula ca ceasurile false sa fie mai ieftine(exista site-uri care vand copii la pret de original), in cazul in care un ceas Seiko va atrage prin pretul foarte mic, e cazul sa va puneti un semn de intrebare. O reducere mai mare de 50%, mai ales daca apare in afara perioadelor de reduceri masive(gen Black Friday) si o gasiti pe un site despre care nu stiti prea multe, e posibil sa aiba ca obiect un Seiko fals. Cel mai sigur este sa cumparati doar din magazine de incredere.

Dunga rosie pe folia transparenta lipita pe spate

Majoritatea ceasurilor noi vin cu o tipla(folie transparenta) lipita pe spatele ceasului. Aceasta are rolul de a proteja carcasa de eventuale zgarieturi si urme nedorite. In cazul ceasurilor falsificate, inclusiv in cazul ceasurilor marca Seiko, acea folie pe spate poate prezenta o dunga rosie. Dunga aceea nu are ce cauta la un ceas original. Daca zariti asa ceva, puteti fi sigur ca aveti in fata un fake.

Calitatea materialelor

Acest brand nu este unul de lux si, teoretic, n-ar trebui sa fie tinta falsificatorilor. Dar, tocmai pentru ca nu sunt ceasuri de lux, ceasurile de mana Seiko sunt foarte des falsificate pentru ca sunt mai usor de imitat decat alte marci. Totusi, daca va informati bine inainte de a cumpara si aveti in vedere ca producatorul japonez foloseste materiale de o anumita calitate(piele naturala si otel inoxidabil pentru curele, cristal mineral si safir pentru geamuri, ceramica, otel sau titan pentru carcasa), va fi foarte simplu sa va dati seama ca un ceas cu geam din sticla si curea dintr-un material ieftin nu este unul original. Orice defect, oricat de mic, trebuie sa va ridice un semn de intrebare.

Desi nu sunt un expert in ceasuri, sper ca aceste sfaturi sa va fie de folos atunci cand vreti sa cumparati un ceas Seiko pentru voi sau pentru cineva drag. E important sa depistam un fals pentru ca diferentele nu tin doar de acele mici detalii(de caractere scris cu alt font sau o inscriptie gresita pe spatele ceasului); e vorba de mult mai mult, de materiale proaste care se deterioreaza rapid, de mecanisme departe de perfectiunea celor originale japoneze.  Daca inca va temeti ca ati putea da gres in a deosebi originalul de fals, cea mai buna solutie este sa achizitionati ceasuri doar de pe site-uri de incredere, de tipul CautCeas.ro, site-uri care vand doar ceasuri originale in cutie, cu factura si garantie.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Dodoi Daniela
    • 21/12/2015
    Răspunde

    Sincera sa fiu nu prea mai port ceas si cei ce il mai au ori îi de firma si se etaleaza cu el ori sunt de moda veche si le place stilul clasic.Acum toata lumea are ceas la …telefon.

    • stoica claudia
    • 21/12/2015
    Răspunde

    Multumim pentru sfat

  1. doar ce am comandat un ceas pentru sotul meu!! 🙂

    • ghelbere elena
    • 22/12/2015
    Răspunde

    Un articol foarte bun pentru cei care poarta ceasuri. Eu nu mai port de mult timp. Cu ceas sau fara, timpul trece prea repede.

    • Ardeleanu Anamaria
    • 22/12/2015
    Răspunde

    De multe ori am vazut dunga aceea rosie pe spatele unor ceasuri…unele le-am si cumparat:( acum, citind articolul, imi dau seama ce am cumparat …

    • Ficea Adina
    • 26/12/2015
    Răspunde

    Nu ma prea pricep la ceasuri, insa e bine de stiut niste chestii esentiale cum ar fi recunoasterea unui ceas original.
    Cum suntem invadati de tot felul de fakeuri si chinezarii e bine sa stim a deosebi pentru a nu fi inselati si a da o groaza de bani pe ceva ce nu merita !

    • Dumitrescu Claudia
    • 26/12/2015
    Răspunde

    Multe care nu le stiam, asa si cu parfumurile,dar cred ca nici alea din magazinele de renume nu mai sunt ele originale!

    • Mihaica Iuliana
    • 29/12/2015
    Răspunde

    wow…la cate aspecte trebuie sa fi atent atunci cand cmperi un astfel de ceas original…interesant.

    • Gabriela
    • 31/12/2015
    Răspunde

    Ceasurile Seiko sunt mai scumpe, clar e fake daca este foarte ieftin.

    • Vlaescu Daniela!
    • 10/01/2016
    Răspunde

    Imi plac ceasurile! Multumim pt sfaturi!

    • Avram Jan
    • 20/04/2017
    Răspunde

    Dar cand are toate caracteristicile unui ceas original,cunm se pot verifica seriile si cand este fabricat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares