4 filme de Crăciun, din 2022, de văzut pe Netflix

filme de Craciun 2022 Netflix

Am cam tras chiulul din online în ultima vreme, sigur ați remarcat. Parțial, se fac vinovate de asta niște stări anxioase care s-au reinstalat odată ce ziua a devenit atât de scurtă și activitățile outdoor au ieșit din peisaj. Încerc să stau puțin departe de stres, să mă odihnesc mai mult, să ies, să citesc, să ascult muzică. Nu vreau să permit atacurilor de panică să mă ducă înapoi în punctul din care am plecat acum câțiva ani. În fine, printre activitățile mele, se mai strecoară și câte un film de pe Netflix și am zis că nu ar fi rău să vă povestesc despre patru filme de Crăciun, noi, de anul acesta, pe care le-am văzut recent. Poate vă vor prinde bine recomandările în zilele libere.

Falling for Christmas – Crăciunul cade la fix

Falling For Christmas Craciunul cade la fix

Ea este fiica unui om de afaceri de succes, o răsfățată și snoabă de zile mari. El, tatăl unei fetițe rămase orfane și proprietarul unei pensiuni aflate în pragul falimentului. Pe când el scoate la plimbare cu sania un cuplu de turiști, ea, ieșită la o ședință foto cu logodnicul care tocmai a cerut-o în căsătorie, suferă un accident și își pierde cunoștința și memoria. Nu știe cine e și de unde vine, așa că el, salvatorul, decide să o găzduiască la pensiune până când cineva care îi simte lipsa îi va da de urmă.

Evident că fetița noastră răsfățată nu știe să facă nimic și, de aici, partea comică a filmului. Predictibil și că cei doi se îndrăgostesc unul de altul. Rămâne de văzut cum se desfășoară cele câteva zile de care au parte împreună și cum se va termina povestea. I-aș da un 6/10. Nu e un film wow, dar e drăguț când vrei să te uiți la ceva cu tentă pozitivă și veselă. Se pare că doar dacă uiți cine ești și de unde vii îți poți găsi fericirea.

The Noel Diary – Jurnalul lui Noel

The Noel Diary - Jurnalul lui Noel

Tot în categoria filme de Crăciun de basm, cu final mega fericit, siropoșenii de Crăciun intră și acest film.

El este scriitor, frumușel, căutat de toate fanele, dar burlac convins și dedicat unei singure femeie: cățeaua sa. Crăciunul ar fi trebuit să-l petreacă singuri dacă nu ar fi apărut scrisoarea care îl anunța despre moartea mamei sale și moștenirea casei acesteia. Pe măsură ce încearcă să pună lucrurile în ordine în casa moștenită și să-și astfel la revedere la mama sa, remarcă prezența unei tinere care dă târcoale casei.

Ea a fost adoptată și acum este pe urmele mamei sale biologice. Indiciile au adus-o în acest loc, iar căutările celor doi prin jurnalele lui Noel scot la iveală multe secrete. Cu atâta timp petrecut împreună și cu atâtea lucruri în comun, nu e de mirare că și ăștia doi se îndrăgostesc. Mai ales că ea este total opusul tuturor femeilor care l-au luat cu asalt până acum și caută să descopere și ce este sub copertă, adică sub fizicul lui atrăgător. Tot cam de 6/10 este și acest film. E genul ala de film de sărbători clasic la care știi dinainte cum se termină lucrurile, dar te uiți pentru atmosferă și stare de spirit.

Christmas on Mistletoe Farm – Un Crăciun sub vâsc

Christmas on Mistletoe Farm - Un Crăciun sub vâsc

Acum e acum. Un nene cu cinci copii, văduv, angajat al unei companii de publicitate (cred), cu o șefă absolut imposibilă, care crede că trebuie muncit inclusiv în ziua de Crăciun, un fel de Scrooge în variantă feminină, moștenește ferma lăsată de tatăl său. Își ia odraslele și merg la ferma pentru câteva zile, timp în care el trebuie să pregătească o prezentare bombă, de al cărei succes depind locurile de muncă ale colegilor săi.

Ferma este într-o stare deplorabilă, dar copiii se îndrăgostesc de ea. Tatăl vrea să o vândă, dar cei mici și localnicii nu sunt de acord ca ea să apuce pe mâna unor dezvoltatori imobiliari. Cum îl vor convine să nu vândă și să se mute acolo? Te așteaptă o comedie drăguțică. N-am râs să mă prăpădesc, dar mi-a smuls câteva zâmbete, ceea ce pentru mine este suficient. Am să-i dau nota 7.

Scrooge: A Christmas Carol – Scrooge: Poveste de Crăciun

Scrooge A Christmas Carol - Scrooge poveste de Crăciun

Ultimul, dar nu cel din urmă este un film animat, cu secțiuni de musical. Povestea lui Scrooge, bătrânul zgârcit care urăște Crăciunul, cred că o știe toată lumea. Mie îmi place să o revăd anual și mă bucur că anul acesta am parte de această nouă ecranizare a poveștii. Îmi place cum sunt realizate desenele și parcă Scrooge de anul acesta e mai moale, nu așa înverșunat față de alții. E drept că urarea Crăciun Fericit este rostită ironic și că momentele când inima pare să i se înmoaie sunt scurte, dar tot e ceva.

Ce mai aduce nou filmul din 2022? Un câine, al lui Scrooge, o pacoste moștenită, cum îl numește el, ale cărui reacții la acțiunile și atitudinile bătrânului zgârcit sunt absolut adorabile.

Povestea lui mă ajută să-mi aduc mereu aminte de cei care au nevoie de o mână întinsă, mai ales de sărbători, să îmi reamintesc care sunt lucrurile cu adevărat importante în viață.

Mai sunt și alte filme de Crăciun și pe platforma Netflix, dar și la TV. În ultimul timp mă uit destul de des pe Diva. Tot pentru genul ăsta de filme. Dacă și ție îți plac, spre să-ți fie utile recomandările mele de astăzi. Poate ai văzut alte filme care ți-au plăcut? Spune-ne și nouă despre ele, în comentarii.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 12/12/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru recomandari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares