Testat – miere cu lăptișor de matcă Roua Florilor Apidava

produse apicole

Mierea nu ne-a lipsit niciodată din casă, de când mă știu și, pe măsură ce internetul mi-a dezvăluit tot mai multe informații despre beneficiile consumului de apicole, am introdus și altele. Prima după miere e fost tinctura de propolis pe care am început să o consum în ultimul an de liceu, când aveam mari probleme cu sinuzita. Apoi am încercat polenul crud. Pe acesta recunosc că nu l-am putut consuma niciodată ca atare. Noroc că există produse complexe cu gust acceptabil, așa cum este Royale Cocktail de la Apidava, un amestec de miere, polen și lăptișor de matcă! Așa mai reușesc să ingerez și eu polenul.

Ultimul, adică cel mai recent descoperit, a fost lăptișorul de matcă. Prima dată când l-am gustat, am avut un șoc. Prea acru și ăsta pentru mine. Nu de netolerat, dar eu prefer chestiile mai dulci. Noroc că am aflat că-l pot amesteca în miere și așa l-am introdus și pe el în alimentație. Vă sfătuiesc să faceți la fel sau să mizați direct pe un produs 2 în 1, cum este mierea cu lăptișor de matcă Roua Florilor de la Apidava. Eu am primit de curând un borcănel, spre testare, dar recunosc că-l foloseam de mai mult timp și nu am avut timp să scriu despre el până acum.

miere apidava cu laptisor de matca

Ce este lăptișorul de matcă?

Este un produs scump, dar un produs minune venit din stup. Are consistența și culoarea unui lapte condensat. Este un amestec de miere, polen și enzime secretate de albine. Este un produs plin de vitamine, minerale, amino-acizi esențiali și acizi grași, unul dintre cei mai puternici antioxidanți. Cu acest lăptișor de matcă sunt hrănite larvele în primele 3-4 zile de viață (ca un soi de alăptare). Apoi sunt trecute pe miere și polen. Dar regina consumă toată viața ei doar lăptișor de matcă. Și regina trăiește 4-5 ani, comparativ cu 40-50 de zile, cât trăiește o albină lucrătoare. Lăptișorul de matcă este sursă de sănătate și frumusețe și chiar elixir al tinereții.

Ce beneficii are consumul de lăptișor de matcă?

Este clar că un astfel de produs nu poate avea decât o influență benefică asupra sănătății noastre, de vreme ce conține atâtea vitamine (A, B1, B2, B5, B6, B12, D, E, K), o cantitate importantă de proteine, antioxidanți și minerale precum calciul, magneziul și fierul. Dar care sunt, mai concret, afecțiunile pe care le putem preveni și/sau trata consumând lăptișor de matcă?

Viroze și infecții

Bacteriile și virusurile ne dau mereu de cap. În lupta cu virozele și infecțiile, lăptișorul de matcă este unul dintre cei mai buni aliați. Întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte mai eficient contra pericolelor care-l înconjoară. Gripele și răcelile se vor manifesta mai rar și în forme mult mai ușoare.

Probleme digestive

Din cauza alimentație tot mai nesănătoase, mulți dintre noi suferim de probleme digestive. Balonarea, diareea, constipația, crampele și vărsăturile pot fi tratate cu minunatul lăptișor de matcă. Ba, mai mult, are efect benefic chiar și în tratarea ulcerului. Și este excelent pentru copiii care nu au poftă de mâncare. Atenție! La persoanele cu gastrită sau ulcer se va administra doar diluat în miere pentru a-i reduce din aciditate.

Colesterol mărit

Un nivel crescut al colesterolului este foarte periculos pentru organism pentru că, odată cu el, crește și riscul de dezvoltare a bolilor cardio-vasculare. Lăptișorul de matcă ajută și în acest caz. Studiile au arătat că, după o cură de o lună cu acest produs apicol, nivelul colesterolului a scăzut cu minim 10%.

Insomnie, stres și anxietate

Adormi greu, ai somnul agitat și te trezești mai obosit decât te-ai culcat? Ești mereu stresat, agitat, ai atacuri de panică și te temi permanent de ceva? O cură cu lăptișor de matcă sigur te va ajuta din acest punct de vedere. Cum? Conține substanțe calmante naturale (niacină și piridoxină) care acționează ca medicamentele anti-stres și anti-insomnie, numai că nu are efectele adverse ale acestora.

Probleme de memorie și concentrare

Pe seama stresului, a oboselii sau chiar a îmbătrânirii, pot apărea probleme de concentrare și memorie. Ele pot fi prevenite și tratate și cu medicamente de sinteză, dar mult mai bine ar fi să folosești un tonic stimulent natural cum este lăptișorul de matcă. Este un supliment excelent pentru perioada examenelor și are efecte benefice, atestate de studii, chiar și în cazurile de Alzheimer.

Diabet

Studii recente au arătat că lăptișorul de matcă poate preveni și chiar trata diabetul de tip 2. El reglează în mod natural nivelul glicemiei din sânge. El transformă glucoza în grăsime care este stocată ca resursă de energie. Scăderea glicemiei se face lent și efectul este destul de lung. La pacienții deja dependenți de insulină, administrarea lăptișorului de matcă trebuie făcută sub supraveghere medicală.

Același lăptișor de matcă previne apariția cancerului, îmbătrânirea celulară și osteoporoza și ameliorează simptomele dureroasei artrite. Cu siguranță este un produs minune pe care îl puteți consuma ca atare sau amestecat în miere.

De ce lăptișor de matcă dizolvat în miere?

  • pentru că este acceptat mult mai ușor de către copii care altfel l-ar refuza din cauza gustului destul de acrișor.
  • pentru că se conservă excelent în miere. Altfel, lăptișorul de matcă ar trebui păstrat doar la o anumită temperatură, în frigider. Conservat în miere, îl poți lua cu tine și consuma oriunde și oricând.
  • pentru că mierea reduce din aciditatea lăptișorului de matcă și îl face ușor de tolerat de către persoanele care au probleme cu aciditatea.
  • pentru că sunt două produse apicole cu proprietăți uimitoare și împreună fac treabă și mai bună.

Impresii despre mierea cu lăptișor de matcă de la Apidava

Acest produs este, așa cum îi spune și numele, un amestec de miere delicioasă de salcâm (cea mai bună miere!) cu hrana reginei stupului. Procentul de lăptișor de matcă este de 2%, deci la 250 de de grame de produse avem 5 grame de lăptișor de matcă.

miere cu lăptișor de matcă de la Apidava

Acest produs are un preț bun (19 – 25 de lei, în funcție de magazin) și te scapă de cumpărat două produse separat și calculat cât lăptișor de matcă trebuie să pui la cantitatea de miere, dar și de munca de omogenizare (lăptișorul nu se amestecă în miere ca mierea în ceai!). De ce preț bun? Pentru că numai 250g de miere costă undeva la 13 – 16 lei, iar cele 5 g de lăptișor costă și acelea vreo 7-8 lei pe puțin.

miere de salcam cu lăptișor de matcă 2% de la Apidava

Avem culoare plăcută, gust plăcut și miros îmbietor. Copilul nici nu va ști că are și lăptișor de matcă acolo. Am enumerat deja beneficiile lăptișorului de matcă, iar despre mierea de salcâm cred că știe toată lumea ce poate face.

Eu consum acest amestec crud dimineața. Recomandarea Apidava este să se administreze o linguriță de 3 ori pe zi, după mesele principale, dar eu cam uit, așa că iau doar dimineața 2 lingurițe. Nu l-am adăugat niciodată în ceai (acolo pun miere simplă) pentru că nu știu dacă nu cumva lăptișorul de matcă își pierde proprietățile la contactul cu un lichid cald. Să nu uităm că el se păstrează la frigider!

miere cu lăptișor de matcă de la Apidava pentru imunitate

Consumul acestei mieri cu lăptișor de matcă chiar are efecte magice. Repet – nu sunt la primul borcan consumat și nu este deloc prematur să trag concluzii.  Cele două lingurițe de produs luate dimineața îmi dau energie, mă ajută să mă concentrez mai bine la activitatea mea pe blog, au eliminat problema constipației și mă ajută să răcesc mult mai rar și în forme foarte ușoare. Nu mai am probleme cu insomnia și nici cu oboseala continuă pe parcursul zilei. 

Este un produs excelent pentru întreaga familie, în orice anotimp, dar cu atât mai mult în sezonul rece, când bronșitele și virozele zburdă vesele la orice pas. Îl recomand pentru tratarea tuturor afecțiunilor expuse mai sus, dar mai cu seamă pentru întărirea imunității. Îl găsiți pe diverse site-uri online, dar și în cele mai multe plafare și chiar în supermarketuri (Cora), alături de alte produse minunate Apidava.

Un produs pe care l-am descoperit recent și care acum este disponibil și în stick-uri pe care le puteți pune în pachetul pentru job sau pentru școală este cocktailul Apioxivita, un amestec de miere de salcâm cu extract de struguri (3%).

Apioxivita miere cu extract de struguri

Are puțin gust de must și este un super antioxidant și protector al sistemului cardio-vascular. Promit că voi reveni cu mai multe impresii despre el într-un articol viitor, că acum deja m-am întins prea mult. Trebuie să recunoașteți că arată îmbietor!

Apioxivita Apidava

Voi ați consumat până acum lăptișor de matcă? Știați care sunt beneficiile lui pentru sănătate? 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 05/11/2018
    Răspunde

    Văd că este bun și pentru diabet așa că sigur am sa folosesc și eu.

      • Cristina Dragomir
      • 06/11/2018
      Răspunde

      Sa supraveghezi atent glicemia!

  1. Laptisor de matca, asa ca atare, nu am incercat. Dar nu stiu cat m-ar Incanta la gust, fiind mai acru. Varianta cu miere mi se pare delicioasa, imi place mult gustul si textura mierii, in general.

      • Cristina Dragomir
      • 06/11/2018
      Răspunde

      Nici sa nu incerci simplu!

    • Monea Simona
    • 05/11/2018
    Răspunde

    Miere folosim și noi …dar lăptișor de matcă nu am folosit niciodată…mersi pentru recomandări…pe viitor cred că o să le incerc…

      • Cristina Dragomir
      • 06/11/2018
      Răspunde

      Stiu ca face bine si la oase si articulatii.

  2. Mie imi place laptisorul de matca sub orice forma. In miere este intr-adevar mai usor de acceptat la gust. Neaparat sa incerci aceasta miere si pe ten! Avand laptisorul acesta de matca in ea beneficiezi de tot ce este mai bun pentru luminozitatea tenului, acum toamna!

      • Cristina Dragomir
      • 06/11/2018
      Răspunde

      Am incercat-o!!! Dooar ca nu am mai avut loc sa scriu si despre experienta asta.

    • Cristina Barbieru
    • 06/11/2018
    Răspunde

    Noi deja am terminat borcanasul. Mierea cu laptisor de matca are un gust deosebit si piticului meu ii place mult cu nuca.
    Chiar vreau sa imi fac stocul, căci e de mare ajutor pe toată perioada anului, în special în sezonul rece.

      • Cristina Dragomir
      • 06/11/2018
      Răspunde

      daca e si cu nuca, e si mai gustoasa si mai plina de vitamine si minerale.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 06/11/2018
    Răspunde

    Miere,propolis ,laptisor de matca,am consumat dar cel din urma nu mi-a placut in starea sa asa ca l-am pus in miere,este mai bun asa.Multumim de articol.

      • Cristina Dragomir
      • 06/11/2018
      Răspunde

      este o solutie buna pentru a nu-l evita.

  3. Răspunde

    Nu am consumat laptisor de matca pana acum dar stiu si eu ca e foarte bun. Am sa caut varianta asta combinata cu miere ca pare mai acceptabila la pret.

      • Cristina Dragomir
      • 06/11/2018
      Răspunde

      si vezi si daca iti place, ca nu e cantitate mare!

  4. Răspunde

    Nu stiam chiar toate beneficiile laptisorului de matca. Mi-ar face bine o cura.

      • Cristina Dragomir
      • 06/11/2018
      Răspunde

      Tuturor ne prinde bine.

  5. anul asta chiar am consumat produse apicole ca niciodata! si imi plac la nebunie! acum am combinat lamaie cu miere, pentru un boost de vitamina c. le-am bagat intr-un borcan si ma duc sa-mi fac de cap. nu am avut probleme pana acum cu raceala, dar la cum s-a schimbat vremea…nici nu vreau sa risc

      • Cristina Dragomir
      • 06/11/2018
      Răspunde

      o sa vezi ca, si daca racesti, nu o sa fie prea complicata treaba.

    • Anda Stanciu
    • 06/11/2018
    Răspunde

    Multumim de sfaturi

    • Bursuc
    • 06/11/2018
    Răspunde

    Foarte multe beneficii

    • Maria Aghinitei
    • 07/11/2018
    Răspunde

    Nu stiam ca este bun si pentru diabet, am sa-i incerc ! Multumesc!

      • Cristina Dragomir
      • 11/11/2018
      Răspunde

      Cu glicemia tinuta sub observatie, da?

    • Lamiita Petre
    • 07/11/2018
    Răspunde

    Imi plac produsele Apidava. De ceva timp ma rasfat cu Royal Cocktail, sunt deja la al doilea bocan, dar m-ai convins ca trebuie sa incerc si mierea cu laptisor de matca de la ei. Sunt incantata de mine ca am introdus acest ritual de rasfat cu miere in fiecare dimineata, lucru pe care nu il prea facea( ba sunt grasa si nu mai e nevoie de miere, ba ca am diabet si sa ma feresc de dulce). Cate o lingurita, doua dimineata, nu pate decat sa imi aduca beneficii, nu fac abuz.

      • Cristina Dragomir
      • 11/11/2018
      Răspunde

      si mama consuma miere si are diabet si face si insulina…

  6. Răspunde

    Am terminat si noi borcanul de miere cu laptisor de matca; foarte bun, ne-a placut, fetele chiar au fost incantate, iar daca uitam intr-o dimineata sa le dau imi aduceau aminte ele…mami, si mierea? 😛

      • Cristina Dragomir
      • 11/11/2018
      Răspunde

      Tu te faceai ca uiti, sa iti ramana tie? 😛

  7. Răspunde

    Daaaa, asta o sa caut si eu, am multe zile cand am impresia ca nu imi functioneaza neuronii deloc, nu ma pot concentra…:(
    MUsai sa incerc!!!!!

      • Cristina Dragomir
      • 11/11/2018
      Răspunde

      Poate ca au nevoie si de o pauza.

  8. Răspunde

    Nu de la producatorul asta dar de la „apicultorul” meu da, am consumat. Recomand cu tot sufletul, e poate unul din putinele suplimente pe care le recomand!.
    Pt sportivi recomand si polenul – tot in amestec cu miere l-am consumat, merge mai bine.

      • Cristina Dragomir
      • 11/11/2018
      Răspunde

      stim, stim ca tu ai apicultorul propriu 😛

  9. Mie imi place mierea dar nu am incercat-o pana acum in combinatie cu laptisor de matca. As cumpara acest produs in special pentru Dragos ca sa-l fereasca de raceli si infectii peste iarna. Polenul crud l-am incercat dar nu ne-am inteles prea bine. 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 11/11/2018
      Răspunde

      Combinat cu miere o sa ii placa!

    • Hacman Mariana
    • 12/11/2018
    Răspunde

    Deoarece mă confrunt de 5 ani cu o gastrită voi incerca să folosesc și eu lăptișorul de matcă diluat in miere…am văzut că este eficient și pentru colesterol….mi-am făcut un set de analize și valorile la colesterol mi-au ieșit un pic mari…niciodată nu mi s-a mai întâmplat mai ales că de obicei am grijă ce mănânc , deoarece având gastrită evit prăjelile, afumăturile, grăsimile….

      • Cristina Dragomir
      • 21/11/2018
      Răspunde

      colesterolul ne creste si de la lactate, ca nici eu nu prea mananc prajeli sau carne.

  10. Răspunde

    Fetita mea este racita de mai bine de 2 saptamani. Adica are o tuse de care nu scap deloc. Am inceput sa-i dau miere cu laptisor de matca pentru ca asa ia. Sper ca toate combinatiile pe care i le dau sa o ajute sa scape de tuse.
    Mierea asta o consum si eu si are un gust tare bun si efectele ei benefice ma fac s-o consum regulat.

      • Cristina Dragomir
      • 22/11/2018
      Răspunde

      si sirop de la Fares recomand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares