Cupcakes fără zahăr, gustare pentru Moș Crăciun

Cupcakes fără zahăr, gustare pentru Moș Crăciun

Lista de cadouri a fost făcută și trimisă, curățenia e gata, bradul, împodobit și el. Ce ne mai rămâne de făcut decât să așteptăm Crăciunul? Auuuu, cât pe ce să uităm de gustarea pentru Moș Crăciun, de acel bun pe care să i-l lăsăm pe tăviță, alături de un pahar cu lapte cald, ca să-și recapete puterile după ce va fi cărat atâtea daruri sub brad! Fursecuri, plăcinte, prăjituri de tot felul… Mă și mir cum de nu e diabetic încă. Prin urmare, eu m-am gândit să-i prepar ceva bun, dar fără zahăr – cupcakes. Vă las și vouă rețeta de cupcakes fără zahăr, dacă aveți vreun Moș Crăciun diabetic, la regim sau, pur și simplu, dornic să mănânce mai sănătos.

Ingrediente:

Pentru brioșe

  • 3 ouă de mărime medie
  • 100 g Dulcișor, îndulcitor natural din extract de Stevia Rebaudiană și eritritol, cu zero calorii și zero indice glicemic. Detalii despre el aveți aici.
  • 200 g faină
  • 100 g unt gras 80%, moale.
  • 60 ml lapte
  • un praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasă de lămâie (după gust)
  • o lingură mare cacao

Pentru topping

  • 100 g unt, tot de calitate
  • 150 g Dulcișor
  • esență de vanilie
  • colorant verde
  • produse pentru ornat

Din aceste cantități, mie mi-au ieșit 14 brioșe.

cupcake Crăciun

Mod de preparare:

Am ales varianta cea mai simplă de preparare. Nu știu dacă este și cea mai bună, dar sigur vă ajută să faceți rapid ceva bun pentru Moș Crăciun. Nu am separat ouăle. Nici măcar întregi nu le-am bătut în avans. Am pornit cuptorul la 180 de grade și am trecut la treabă. Am pus într-un bol toate ingredientele necesare pentru brioșe și am lăsat robotul să le mixeze câteva minute, cât să se amestece totul foarte bine. Când compoziția este gata, în tava sau formele speciale în care am pus coșulețe de hârtie pentru brioșe punem aluatul. Formele trebuie să fie pline cam pe trei sferturi.

Dăm brioșele la cuptor pentru vreo 20 de minute. Musai făcut testul cu scobitoarea. Când sunt coapte, le lăsăm la răcit.

După ce brioșele noastre s-au răcit complet, facem repejor și crema pentru ele. Cea mai simplă este crema aceasta de unt. Doar puneți untul (moale, la temperatura camerei) într-un bol, împreună cu îndulcitorul, esența de vanilie și colorantul și mixați bine de tot. În mod normal, crema s-ar face cu zahăr pudră. Aș fi putut râșni îndulcitorul, dar nu am făcut-o. Oricum, el are granulația mult mai mică decât zahărul și m-am gândit că va fi ok așa. Au mai rămas niște granule întregi, care nu sunt foarte deranjante în cremă, dar, ca idee, dacă o vreți foarte fină, mai bine râșniți-l pe domnul Dulcișor.

Crema de unt o punem într-un poș sau într-o pungă și o așezăm cum știm noi mai bine deasupra brioșelor. Din brioșe fără zahăr, facem cupcakes fără zahăr.

Cupcakes fără zahăr, gustare pentru Moș Crăciun cu produse Sweeteria

Pentru ca desertul nostru să arate și mai bine, putem folosi și elemente de decor. Eu am apelat la niște vișine liofilizate și la niște bănuți din ciocolată fără zahăr. Bucățelele acelea de vișine, acrișoare, completează perfect dulcele din desertul nostru. Este prima dată când folosesc fructe liofilizate (congelate și apoi uscate) și sunt încântată de gust. Ca să înțelegeți ce este liofilizarea, vă las acest link. Prin acest procedeu se păstrează perfect aroma de vișină proaspătă. Se pare că și vitaminele și mineralele sunt păstrate bine în fruct prin liofilizare, nu doar gustul.

Produsele fără zahăr folosite în această rețetă le găsiți pe sweeteria.com.ro, dar și în magazine naturiste și plafare. Ca să vă îndrum la sigur, căutați-le întâi în magazinele dm la raionul cu alimente sănătoase.

cupcakes fara zahăr decorate cu vișine liofilizate

Garantez că Moșului îi vor plăcea aceste cupcakes fără zahăr. Numai să nu le mâncați voi pe toate, înainte de venirea lui! Tentația e mare, dar nu vă recomand. Chiar dacă sunt cu îndulcitor, nu sunt chiar cele mai dietetice. Au mult unt în compoziție.

Poftă bună și spor la cadouri!

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    musai sa incerc!
    Multumim de reteta!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares