Păr electrizat? 6 sfaturi ca să scapi de problemă

păr electrizat iarna

Ce poate fi mai rău decât să petreci un sfert de oră pentru a coafa sau îndrepta părul și, la final, să te trezești cu o serie de fire ridicate ca niște antene, care strică totul. Electrizarea părului este un fenomen enervant, dar normal. Din fericire, sunt câteva măsuri relativ simple pe care le putem lua pentru a evita problema unui păr electrizat care nu este numai inestetic, ci și mult mai fragil. Pui o căciulă, un fular, un pulover mai gros, care se freacă de păr, sau pur și simplu dai de umezeală și, gata, părul tău arată ca al hoților din Singur Acasă după ce au fost electrocutați. Ține cont de următoarele sfaturi și electricitatea statică îți va da mai puțin de furcă!

Renunță la sulfați

Multe produse pentru îngrijirea părului îi au în compoziție. Sunt niște detergenți, ca să le spunem așa, foarte folosiți în industria cosmeticelor. Ei sunt responsabili de crearea spumei pe care o iubim la produsele de curățare. Din păcate, mulți dintre ei sunt nocivi. Tind să usuce prea tare părul, fiind atât de agresivi. Atunci când părul dă de puțină umezeală, vrea să o absoarbă și își schimbă structura și forma. De aici până la aspectul electrocutat nu mai este decât un pas.

Spală părul mai rar

Spălarea zilnică sau foarte frecventă a părului, dacă nu este urmată de aplicarea unor produse hidratante, duce și ea la uscare lui excesivă, crescând șansele ca el să se electrizeze. Dacă simți că trebuie neapărat să îl cureți în fiecare zi, măcar alege un șampon potrivit pentru uz zilnic și aplică mereu produse hidratante pe lungimea firului de păr, după baie. Un exemplu ar fi un ulei de păr. Dacă dai o căutare după ulei de păr preț, garantat vei găsi ceva potrivit pentru bugetul și nevoile tale. Sigur că sunt de preferat produsele profesionale, dar până la urmă orice ulei de păr ar trebui să hidrateze și să prevină electrizarea.

Nu folosi apă prea fierbinte

Să nu te plângi de păr electrizat dacă o faci. Apa prea fierbinte nu priește deloc părului. Îndepărtează toate uleiurile naturale cu rol protector de pe suprafața firului de păr și îl lasă uscat și vulnerabil. Ni se pare grozav când simțim părul că scârțâie de curățenie, la clătire, dar ăsta e semn că el suferă sau va suferi grozav, fiind excesiv de degresat. Are nevoie de ceva hidratant, cum ar fi un balsam sau chiar o mască de păr din când în când. Click pe balsam de păr preț și vei vedea că prețurile nu sunt așa de mari să te împiedice să-i oferi părului tău îngrijirea potrivită.

Atenție la cum îl usuci

Folosirea aparatelor de styling, indiferent că vorbim de banalul uscător de păr, o placă de păr sau o perie electrică de coafat are ca rezulta aceeași uscare excesivă a părului. Apa este scoasă forțat din firul de păr, mai multă decât ar fi normal. Cel mai bine este să lăsăm părul să se usuce în mod natural, lent. Musai să pui aparatele la treabă? Ai grijă cu temperaturile setate și aplică neapărat un produs pentru protecție termică în avans.

Fără perii sau piepteni din plastic

Dacă nu-ți place cum arată un păr electrizat și nu vrei să te mai confrunți cu așa ceva, fii atentă și ce accesoriu folosești pentru pieptănarea lui. Cele din plastic sunt de evitat. În locul lor, poți folosi unele din lemn sau cu peri naturali. Contează mult și cât de apropiați sunt dinții unui pieptene. Cu cât mai rari, cu atât mai mici șansele de electrizare. Cea mai bună variantă este să ne descurcăm părul întâi cu degetele, spun specialiștii.

Evită contactul cu materiale textile sintetice

Hainele sau accesoriile din materiale sintetice electrizează părul atunci când intră în contact cu el. Prin urmare, alegând să porți mai mult materiale naturale (bumbac, lână, mătase, in, cașmir, piele naturală), scapi de această problemă. Sigur că e dificil să renunți complet la sinteticul mai ieftin, mai ușor de găsit și curățat, dar merită. Și nu doar din acest punct de vedere. Și pielea îți va mulțumi.

Nu orice tip de păr se electrizează. Al tău, dacă o face, o face pentru că îi lipsește sau îi prisosește ceva. Poate că electrizarea este felului lui de a-ți atrage atenția că ceva nu îi place, că greșești undeva. Nu mai da vina pe el sau pe vreme pentru cum arată, ci oferă-i îngrijirea de care are nevoie și vei vedea că lucrurile se schimbă în bine!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria+Chertes
    • 20/12/2021
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi.

  1. Răspunde

    Ms de sfaturi. Chiar ma confrunt cu electrizarea parulhi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares