7 greșeli pe care s-ar putea să le faci în materie de pedichiură

Ingrijirea este semn de respect pentru tine însăți, este o carte de vizită care spune multe despre tine, dar, mai presus de toate, este o condiție pentru o viață sănătoasă. Ne îngrijim tenul, dinții, mâinile, dar și picioarele. O femeie cu o pedichiură perfectă va fi mereu admirată, cu o stimă de sine ridicată și cu riscuri mici de a dezvolta infecții sau alte probleme ale picioarelor. Dar ce presupune o pedichiură perfectă? În primul rând, evitarea greșelilor enumerate mai jos.

Interes scăzut pentru pedichiură iarna

Iarna nu purtăm sandale, nu ne descălțăm la piscină sau plajă, purtăm șosete sau ciorapi de sub care pedichiura nu se vede, deci putem amâna unele aspecte ce țin de pedichiură. Din punctul acesta de vedere, poate. Dar, dacă ne gândim că riscurile de a ni se încarna unghiile sau a dezvolta bătături sunt chiar mai mari în acest sezon, mai bine nu ne abatem de la ritualul de îngrijire a picioarelor.

Folosirea unor instrumente nepotrivite

O unghieră, o forfecuță pentru unghii, una pentru cuticule și o pilă sunt suficiente și pentru manichiură, și pentru pedichiură, nu? Nu prea. Dincolo de factorul igienă (dacă ai o infecție la picioare o poți transmite și la mâini prin folosirea acelorași instrumente), ar trebui să fim conștiente că unghiile picioarelor sunt mai groase, mai tari și de aceea există o astfel de forfecuță pedichiură specială. Aceste forfecuțe pentru pedichiură sunt instrumente profesionale din oțel inoxidabil de cea mai bună calitate, marca Solingen, capabile să taie ușor și perfect unghiile dure fără a le rupe, sparge sau franjura.

Forfecută Profesională pentru Unghiile de la Picioare, oțel inoxidabil solingen

Apoi, pentru îndepărtarea pielii moarte de pe tălpi și călcâie, multe persoane aleg să folosească aparate de ras clasice, cu lamă, sau chiar cuțite. Chiar dacă sunt cuțite profesionale, nu sunt pentru uz casnic, ci pentru saloane. Pentru acasă, rezumați-vă la genul acesta de pilă profesională călcâie sau, cel mult, la un răzuitor.

pila-profesionala-dubla-pentru-picioare-cu-maner-din-lemn-certificat

Utilizarea incorectă a instrumentelor

Mergem mai departe și presupunem că dețineți deja un instrumentar bine ales pentru pedichiură. Sunteți sigură că-l folosiți corect? Aminteam mai sus de răzuitorul pentru călcâie. Multe persoane îl utilizează în poziție incorectă (lama lui trebuie să vină paralel cu pielea) și se aleg cu tăieturi, riscând infecții. Dar pila pentru călcâie o folosești corect? Dacă îți freci picioarele cu ea în cadă, după baie, pe pielea udă sau umedă, află că nu toate pilele sunt eficiente folosite astfel. Sunt unele care permit atât utilizarea umedă, cât și pe cea uscată, dar majoritatea dau rezultate mai bune folosite pe uscat. Atenție la modul de utilizare recomandat!

Folosirea ustensilelor nedezinfectate

Faptul că ai propria ta trusă pentru manichiură-pedichiură și că tu ești singura persoană care folosește acele instrumente, nu te scapă de grija dezinfectării lor. Chiar și acasă, forfecuțele pentru pedichiură și manichiură, cleștii, chiuretele și spatulele trebuie spălate și dezinfectate după fiecare utilizare. Se pare că spirtul nu este cea mai bună soluție pentru dezinfectare, ci tinctura de iod.

Tăierea greșită a unghiilor

Poate părea ciudat, dar principala cauză a apariției unghiilor încarnate nu o reprezintă încălțămintea, ci tăierea greșită a unghiilor. Colțurile unghiilor nu se taie. Unghia se taie drept, apoi colțurile se rotunjesc ușor cu pila. Unghiile prea lungi pot fi lezate din rădăcină, din cauza presiunii puse pe ele de pantofi, iar cele tăiate prea scurt sunt portițe pentru infecții. Mai mult decât atât, tăierea unghiilor după ce acestea au stat 10 minute în apă, se pare că nu este recomandată. Știai asta? Fiind mai moi sunt mai ușor de tăiat, dar și mai predispuse îndoire și rupere.

Omiterea pașilor de întreținere

O pedichiură îngrijită trebuie și întreținută după ce a fost obținută. Nu este suficient că ți-ai tăiat unghiile și frecat tălpile duminică. Sunt lucruri pe care trebuie să le faci zilnic pentru sănătatea pielii și a unghiilor. De două ori pe săptămână, poți folosi un produs cosmetic exfoliant pentru a menține pielea fină obținută cu ajutorul pilei pentru călcâie sau pietrei ponce. Zilnic, aplică o cremă hidratantă, inclusiv pe pielea din jurul unghiei.

Refuzul de a apela la specialiști când situația o cere

O fi mai sigur și mai comod să-ți faci pedichiura acasă și chiar o poți face super bine grație ustensilelor profesionale la care ai acces, dar trebuie să-ți cunoști și recunoști limitele. Dacă te confrunți cu unghii încarnate, bătături sau veruci, apelează la un specialist care știe exact ce și cum să facă pentru a nu produce leziuni și a risca probleme mari.

Așadar, calitatea pedichiurii depinde de mai multe lucruri. Trebuie să ai instrumente de calitate, potrivite. Trebuie să știi să le folosești, să te informezi asupra a cum este corect să faci lucrurile, să dai dovadă de puțină îndemânare, să fii suficient de flexibilă pentru a te descurca singură, dar și conștientă că anumite situații de depășesc și cer o mână de specialist și cunoștințe mai ample. Cel mai important este să înțelegi că a avea picioarele îngrijite ține și de frumusețe, dar mai ales de sănătate!

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • MarioaraGurgu
    • 29/11/2022
    Răspunde

    Super informații, și da o femeie cu o manichiura aranjata întotdeauna este admirata.

    • Valeria Chertes
    • 29/11/2022
    Răspunde

    Trebuie sa am grija de pedichiura .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares