Cărți recomandate – Nevăzuții

nevăzuții katherine webb

Rezumat Nevăzuții – Katherine Webb

Intr-un orășel din Anglia anului 1911, oamenii își duc viața liniștiți, femeile îngrijind de casă și bărbații ocupându-se de treburile importante. În acest context apare în scenă tânăra Cat Morley, o servitoare de la Londra. După o perioadă de detenție, greu îndurată tocmai din cauza firii rebele care o adusese în acea situație, stăpânul lui Cat decide să o trimită departe de capitală, într-un orășel unde să uite de sufragete și de lupta lor pentru egalitatea dintre femei și bărbați și libertatea celor dintâi. Cat ajunge în casa unui pastor.

Cam în același timp cu ea, în casa familiei Canning, își face apariția și un tânăr teosof pe nume Robin Durrant. Dacă vă întrebați cu ce se ocupă mai exact acesta, e un soi de pierde-vară. Combină ideile teologiei cu cele ale filosofiei, caută spirite ale naturii, trăiește pe banii altora pentru că nu poate produce nimic el însuși și, când familia decide să nu-l mai susțină financiar, vine și pune stăpânire pe casa lui Hester și Albert Canning. Relația dintre cei doi soți oricum nu era una strălucită și, de aici încolo, va deveni aproape imposibilă.

Cat încă nu-și găsește liniștea după toate greutățile prin care trecuse în închisoare. Ideile pentru care ajunsese acolo nu pot fi date uitării. Ține atât de mult la ele încât, deși ajunge să-l iubească pe George, atunci când acesta o cere de soție ea îl refuză. Va fi de acord să plece cu el, să traiască alături de el, să fie femeia lui, dar niciodată  soție. Ea trebuie să fie LIBERĂ.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Căsătoriți de ceva vreme, soții Canning n-au avut niciodată relații sexuale, dar Hester era mulțumită că e iubită și se trezește alături de omul iubit. Curând nu va mai avea nici asta.Albert va pierde întâi diminețile și apoi și nopțile alături de minunatul Robin Durrant, care îl inițiază în arta teosofiei. Pastorul va suferi enorm când Robin se va descotorosi de el și va vrea să-și facă singur plimbările pe pajiști, în ideea că elementalii (spiritele pământului) nu i se vor arăta dacă îi este alături un om care încă nu atins nivelul lui de puritate și cunoaștere.

Să fi avut dreptate? Nu trece mult timp și Robin reușește nu doar să vadă elementalii, ci chiar să pozeze unul. Va deveni faimos. În urma lui rămâne o doamnă Canning însărcinată și cadavrul lui Cat.

100 de ani mai târziu, în 2011, va fi descoperit trupul unui soldat mort având asupra sa niște scrisori de la Hester Canning. În ele Hester scrie despre copilul pe care îl așteaptă, despre atmosfera apăsătoare din casă și despre strădania ei de ține ceva bine ascuns sub o podea. O scriitoare va porni în dezlegarea misterului. Cine să fie soldatul? Ce se ascunde sub dușumea?

carte nevăzuții

Nu prea o găsiți de cumpărat, dar o puteți citi online și descarca de aici. Prima luna este gratuita.

Părerea mea despre Nevăzuții

Cartea e ușor de citit, are mult mister, dai pagină cu pagină în căutarea unor noi răspunsuri și este destul de bine construită pe 2 planuri temporale. Acțiunea de la 1911 se împletește armonios cu cercetările din 2011 și, la final, misterele vor fi elucidate. Este incredibil până unde pot merge oamenii pentru a demonstra că sunt buni la ceva. Este dureros să descoperi locul femeii în societate la 1911.

Personajele le-am urât pe toate.

Hester e prea naivă și suferă ca un câine pentru că soțul ei nu vrea să se culce ea ea. Parcă i-ar da dreptate lui Cat, în privința ideilor ei despre egalitatea între sexe, dar nu are curaj să o spună cu voce tare. Se lasă călcată în picioare de un soț care-l pune pe teosof pe scaunul lui Dumnezeu, pare mistuită de dragostea ei neîmplinită, plină de ură la adresa lui Robin și în final cade ca musca în pânza de păianjen.

Pastorul e o cârpă. Șterge Robin cu ea pe jos de câte ori are chef. Nu e capabil să întrețină relații intime cu soția, dar e de-a dreptul îndrăgostit de idolul lui teosof. Trebuie să vă mărturisesc că, în multe pagini am avut senzația că e gay. Din fericire, nici cu Robin dragostea lui nu se manifestă la nivel carnal.

Cat își refuză dreptul la fericire. Așa mi se pare mie. E prea rațională și dedicată unei cauze care i-a adus atâtea necazuri și nu-și ascultă deloc inima. Pare rea și rece. La începutul cărții, chiar ai senzația că ea va provoca numai nenorociri, că îi urăște pe toți, te aștepți ca ea să fie călăul. Apoi, când se va dovedi doar o victimă, ți se va face milă de ea. N-a trăit suficient.

Finalul nu mi se pare deloc previzibil.

Eu cred că o să vă țină cu ochii lipiți de file această carte. Un film bazat pe acest roman ar avea succes.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 25/02/2017
    Răspunde

    Mie imi plac cele romantice!

    • Daniela
    • 25/02/2017
    Răspunde

    Carte captivanta, ce-ți acaparează timpul,cu cat citești cu cat te”afunzi”în poveste.Îmi plac genul acesta de cărți, le citești cu drag, mister,crima și frânturi din viata.

    1. Sper sa nu va dezamageasca aceasta carte.

    • nicolae claudia
    • 25/02/2017
    Răspunde

    pare interesanta cartea..imi plac astfel de carti.dar citind rezumatul tau, simt deja ca am citit toata cartea 🙂

    1. eheeee, v-am dat doar cateva felii, nu toata painea!

  1. Răspunde

    Sa fie oare scriitoarea care a dat lumii si cartea Mostenirea?
    Imi place foarte mult stilul tau de a scrie recenzii. In ritmul acesta, presimt ca voi citi tot ceea ce recomanzi. 🙂

    1. Da, chiar ea. Azi am comandat si Mostenirea.

    • Valeria Chertes
    • 25/02/2017
    Răspunde

    Foarte interesanta aceasta carte, chiar merita citita.

    • Mirela Barbalata
    • 25/02/2017
    Răspunde

    Multumesc de recomandare Cristina dar eu zic pas 😉 . Nu prea ma atrage 🙂

  2. Răspunde

    Pare interesanta. Dacă o recomanzi tu atunci o trec si eu pe lista de lectură.

    • ghelbere elena
    • 26/02/2017
    Răspunde

    M-ai facut curioasa. O sa incerc sa o cumpar pentru a o citi. Imi pare a fi o carte pe gustul meu.

  3. Răspunde

    Uite ca m-ai facut curioasa care e finalul!
    O sa comand si eu cartea!

  4. Răspunde

    Ce idei de viata avea acea domnisoara. Vroia doar sa se trezeasca alaturi de iubit 🙂
    Eu n-am mai citit nimic. Sunt satula de Alba ca zapada. Criss vrea doar asta sa-i citesc 🙁

  5. Răspunde

    Incepusem eu sa citesc linistita recenzi ta si, hop, am ajuns la partea in care e mentionat cadavrul lui Cat. Aici am facut ochii mari. Intrigile astea imi plac destul de mult, chiar daca nu in romane si filme politiste. Prefer impletirea frumoasa cu realitate, ceva dulce, dar serios. Cartea asta pare chiar misto!

    1. sper sa nu te intorci cu reclamatii daca nu o sa iti placa 😛

  6. O astept si eu sa vina, de abia astept sa o citesc!

    • Cris Tina
    • 27/02/2017
    Răspunde

    Cu siguranta nu m-as plictisi daca ar cadea in mainile mele. Doar timp sa imi fac si pentru citit carti nu doar carticele!

    • Tatiana Sorina
    • 28/02/2017
    Răspunde

    Doamne cat sunt te interesante,ador sa citesc. Daca as avea bani,toata ziua as cumpara la ele. Am o biblioteca plina,mai demult nu erau asa scumpe.

    1. dar parca nici carti nu erau atatea 😀

  7. dupa nume, ma gandeam la o poveste de dragoste, ceva. dar aici e mult mister! imi place cum suna!

    1. eu dupa coperta as fi zis la fel ca tine ca e mai mult roman de dragoste.

    • Tudose Oana
    • 03/03/2017
    Răspunde

    Nu am citit aceasta carte inca dar parte foarte buna 🙂

    • Alina Barbu
    • 21/03/2021
    Răspunde

    It is on the lista!
    Mulțumesc pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares