Televizorul LED LG 32LN575S – dragoste la prima butonare

LED LG 32LN575S

 Acum vreo două săptămâni, m-am trezit sâmbătă de dimineață și fix cu mâna după telecomandă am pornit. Am găsit-o sub pernă, acolo unde doarme ea de obicei. O scot, mai mult adormită, și apăs să pornesc televizorul. Nici un sunet. Salt mâna mai sus, gândindu-mă că am greșit poziția. Tot nimic. Fac ochii mari și îi arunc pe servantă. Butonul verde e stins. „S-a luat curentul”, îmi zic în sinea mea și dau să mă culc la loc. Întorcând privirea, îmi dau seama că aparatul împotriva țânțarilor funcționează, semn că nu e pană de curent. În secunda următoare, îmi bat soțul pe umăr ca să îi împărtășesc bucuria:” S-A STRICAT TELEVIZORUL!”. L-am jelit câteva zile, spunând la toată lumea ce televizor bun a fost și cum a rezistat el eroic atâtor telenovele, de mai bine de zece ani. A fost tragic să împărțim același televizor, să mă uit la filmele lui de acțiune pe care le urăsc. Așteptam să adoarmă să îi fur telecomanda și, când puneam mâna pe ea, sărea ca ars să las acolo să vadă sfârșitul. Am așteptat să ne spună depanatorul dacă se repară sau nu. Răspunsul a fost negativ.

Vezi aici cele mai bune oferte la televizoare(click!)

Când a venit cu banii acasă și mi i-a pus pe masa spunându-mi ca acum pot sa îmi cumpăr televizor nou, am sărit în sus de bucurie. Mai rămânea doar întrebarea „ce televizor să îmi iau?”. Habar aveam care e cel mai bun televizor, nu știam nici măcar să fac diferența între LED și LCD, știam doar că vreau să fie un televizor bun, produs de o firmă de renume internațional dar să nu dau toți banii pe el. Căutam în televizor cu un raport bun calitate-preț. Important era să aibă telecomandă, că eu sunt leneșă, și să mă țină mult. L-am lăsat pe soțul meu să aleagă.
 Peste două zile, a avut loc prima întâlnire cu noul meu televizor. E un LG LED Full HD cu diagonală de 81 de centimetri, adică mult mai mare decât ce avusesem eu. L-am pornit și am rămas fermecată de calitatea imaginii și intensitatea culorilor. Parcă și Alejandro(pe care nu îl suportam) din telenovelă se făcuse mai frumos. Negru, curat, cu un suport cu design interesant(cu înclinații SF), sporea cumva eleganța servantei pe care o salvasem când am renovat casa. Acesta a fost doar începutul. Între timp, am ajuns să îl iubesc cu adevărat pentru că nu credeam că un televizor la preț mic(1295 de lei) poate avea atâtea funcții și poate deveni atracția principală din casă. E un adevărat furnizor de divertisment, prieten de nădejde pentru atunci când cauți relaxare.
 În prima seară, am văzut pozele pe care le făcuserăm cu telefonul la nunta vărului meu, direct pe ecranul televizorului. Am conectat cele două gadgeturi printr-un cablu MHL și, cu ajutorul telecomenzii magice a televizorului, ne-am uitat la pozele care păreau și mai frumoase în formatul nou și la o rezoluție superioară (rezoluție 1920×1080, format 16:9). Ca să fie surpriza și mai mare, când am terminat de vizionat pozele, am remarcat că telefonul se și încărca atunci când era conectat cu televizorul. Asta da televizor smart!

 A doua zi, am îndrăznit să pun mâna pe telecomandă. Mă simțeam ca atunci când am pus prima data mână pe un mouse, mă temeam să nu stric ceva dar m-am descurcat. Între timp am priceput de ce toată lumea vrea TV LED; pentru că un televizor LED îți oferă imagini de foarte bună calitate, cu un contrast puternic și luminozitate foarte bună, fără a-ți obosi ochii așa cum făcea vechiul meu televizor cu ecran plat. Acum nu-mi mai obosesc ochii așa de tare când mă uit la televizor. Ce e și mai bine când ai LED TV e că ai un consum scăzut de curent electric și asta e de bine mai ales pentru cei care adorm cu el pornit și uită să îl programeze. Dar, cu noul meu televizor LG, se poate și mai bine de atât: funcția Screen Off îmi permite să sting ecranul și să rămân cu sonorul pornit. Dacă tot am ajuns la capitolul sunet, și aici am avut surprize plăcute. Pe lângă sunetul foarte clar și suficient de puternic pentru nevoile noastre(nu va așteptați să dați un party fără boxe doar cu ajutorul televizorului!), LG mă fascinează cu funcția lui, Clear Voice II. De câte ori nu ți s-a întâmplat că într-un film sau într-o emisiune TV să fie zgomotul de fundal atât de mare încât să nu înțelegi sau să nu auzi clar vocea care te interesează? LG-ul meu recunoaște automat și sporește volumul vocilor umane din filme și emisiuni făcându-le mai ușor de auzit printre sunetele de fundal.

 

 Înainte, când auzeam de smart TV, nu prea înțelegeam ce înseamnă asta. Când poți accesa internetul direct de pe televizor, fie că vrei să vezi un film online sau să urmărești videoclipuri de pe Youtube, direct pe ecranul sau generos, devine clar termenul „smart TV”. Acum 20 ani aveam un televizor la care schimbam programele cu un băț de chibrit și acum pot să îmi verific email-ul și să dau like pe facebook, direct din pat fără să îmi deranjez laptop-ul. Ce vrei mai inteligent de atât? Nu înțelegi sensul sloganului „Life’s good” până nu ai un televizor care înregistrează ce l-ai programat să înregistreze și îți reda emisiunea sau serialul preferat când te întorci acasă sau când te trezești. Trăiască funcția LG Time Machine! De când cu ea, nu mai stau noaptea cu scobitori la ochi, așteptând un nou episod din seria mea favorită. O înregistrez și o vad a doua zi.

 

 La ce merge să îl conectăm? Cam la orice. În afară de aragaz, desigur. Se conectează și reda rapid conținutul de pe stick-uri de memorie, smartphone-uri, tablete, hard-disk-uri externe. Accesul la internet de face prin wireless, ca și conectarea cu laptopul, tableta sau telefonul inteligent, ceea ce e de apreciat, pentru că firele împrăștiate sunt printre lucrurile pe care le urăsc cel mai tare. Am uitat să va spun de telecomanda magică ce v-ar putea ajuta să aveți comunicare vocală cu televizorul. Ea nu e inclusă în preț dar asta nu înseamnă că nu te poți bucură de Game World. Poți folosi pe post de telecomandă chiar tableta sau smartphone-ul tău, instalând pe ele o aplicație ajutătoare. Jocurile pe TV au fost o adevărată atracție pentru copiii verișoarei mele venite în vizită. E prima vizită a lor la care nu mă aleg cu nimic spart prin casă.

Dacă până astăzi te întrebai la fel ca mine „ce televizor să îmi iau?”, sper că am reușit să îți rezolv problema. Cred că e cel mai bun televizor de pe piață în intervalul de prețuri 1200-1500 de lei. Pentru cei dezamăgiți că nu au găsit cifre și date tehnice seci înșirate, dar și pentru cei care vor să se convingă că pot să își cumpere un super smart TV nou, cu doi ani garanție și transport gratuit rapid la 1295 de lei, îi invit să acceseze pagină de unde am cumpărat eu   LED TV LG 32LN575S, 32″Eu am vrut doar să va împărtășesc experiența mea cu televizorul LED LG 32LN575S, Full HD. Toate specificațiile tehnice le puteți vedea în tabelul de mai jos. Eu sunt încântată de alegerea făcută și pot să recunosc, deși va citi și soțul meu acest articol, că între noi a fost dragoste la prima butonare.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares