5 metode naturale prin care poți scăpa de celulită

scapa de celulita

Nimeni nu o vrea, dar multă lume o are. Vorbim despre celulită, despre pielea cu aspect de coajă de portocală sub care se acumulează depozite de grăsime. Nu arată bine deloc și deja suntem cu un picior în luna martie. Pe timpul iernii, dacă o ascunzi bine în blugi, celulita nu e chiar o problemă arzătoare, dar vara va veni mai repede decât te aștepți și te vei trezi că ți-e rușine să-ți pui costumul de baie și să-ți arăți fundul și coapsele. Nu și dacă începi de pe acum lupta cu celulita. Primul pas pentru a scăpa de celulită este să-ți alegi metodele corecte, eficiente și nu foarte costisitoare.

Sigur că cele mai bune și mai rapide rezultate le poți obține apelând la un centru de înfrumusețare precum acesta. Acolo beneficiezi de o evaluare completă și apoi ți se recomandă anumite procedee moderne, foarte eficiente în tratarea celulitei (în funcție de cât de gravă este problema). Se poate apela la terapii cu ultrasunete, la radiofrecvență, mezoterapie, electrostimulare sau presoterapie. Sau, și mai bine, poți combina două sau mai multe proceduri.

Dacă preferi metodele naturale, trebuie să știi că rezultatele vor apărea ceva mai greu. Dacă acesta nu este un impediment, atunci ar fi cazul să vedem care sunt metodele naturale pe care le poți folosi pentru a scăpa de celulită.

Dieta și sportul

De aici trebuie să pornească totul. O dietă bazată pe alimente mai sărace în grăsimi, dulciuri, pâine, sare, ajută foarte mult. La fel și apa. În foarte multe cazuri, celulita este accentuată de o hidratare insuficientă. Sportul ajută la arderea grăsimilor, deci la reducerea stratului adipos de pe zonele-problemă. Combinat cu dieta chiar poate face minuni. Cele mai eficiente forme de mișcare pentru combaterea celulitei sunt gimnastica aerobică și înotul.

Masajul anticelulitic homemade

Dieta și sportul nu sunt suficiente? Fă-ți singură masaj acasă! Chiar te poate scăpa de celulită? Da. O parte din vina pentru apariția celulitei o poartă circulația sangvină deficitară din zonele cu probleme. Printr-un masaj energic circulația este stimulată și arderile devin mai puternice. Prin același masaj se stimulează și producția de colagen, ceea ce din nou va avea o influență pozitivă. Pielea devine elastică și depozitele de grăsime și de toxine încep să piardă teren.

Masajul anticelulitic la salon

De ce ai avea nevoie de salon, dacă-ți poți face singură masaj acasă? Tocmai pentru că nu prea poți. Ca să ai rezultatele la care te aștepți, ai nevoie de 30-50 de minute de masaj energic, de câteva ori pe săptămână. Nu ai cum să te descurci cu așa ceva sau cel puțin nu pe toate zonele cu celulită. La salon e altfel: nu te stresezi deloc și ai parte de cel mai eficient masaj anticelulitic, fără pauze și fără zone omise. Este la fel de natural ca masajul homemade, doar că scapi de stres și de încordare. Rezultatele se văd deja după primele 4-5 ședințe și prețurile chiar sunt accesibile după cum poți vedea aici.

Scrub-ul cu zaț de cafea

Din relatările prietenelor mele, și această metodă funcționează. Trebuie adunată o cantitate ceva mai mare de zaț de cafea sau se poate folosi cafea direct din pachet (dacă nu vă deranjează risipa). Acesta se va combina cu un ulei (de măsline, de cocos, de shea) și se va aplica pe zonele în care țesutul adipos își face de cap. Asta numai după ce pielea a fost bine curățată, s-au efectuat un peeling și o hidratare completă. E nevoie din nou de masaj pentru ca particulele mici de cafea să activeze circulația sangvină și  limfatică.

Împachetările la salon

Probabil că v-ați prins deja că aplicarea unui scrub cu zaț de cafea se va lăsa cu multă energie pierdută și cu ceva dezordine prin baie. Dar parcă suna mai bine masajul ăsta. Ei bine, același efect îl poți obține și la un centru de înfrumusețare, prin intermediul unor ședințe de împachetări cu cafea. De fapt, nu; efectele vor fi mult mai rapide în acest caz pentru că nu doar se aplică gelul cu cafea și ești înfoliat, cum spune prietena mea, ci se accelerează acțiunea prin aducerea zonelor tratate la o anumită temperatură (la care tratamentul lucrează mai bine) cu ajutorul unei termocuverturi.

Pe scurt, se poate scăpa de celulită și prin metode naturale. Fiecare alege metoda care i se pare mai potrivită, tratamente acasă sau la salon, în funcție de ce îi permite bugetul și de cât de repede vrea să scape de aspectul de coajă de portocală. Cu dietă, sport și 2-3 ședințe de masaj anticelulitic pe săptămână, până la sfârșitul lui mai ai scăpat de probleme.

metode de a scăpa de celulită

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Tatiana Sorina
    • 25/02/2017
    Răspunde

    Super articol! Și eu ma îngraș iarna iar apoi slăbesc la loc. Nu îmi place să fiu slabă așa că nu prea îmi fac probleme.

    1. Celulita nu tine neaparat cont de numarul de kilograme.

  1. Răspunde

    Am fost, pe vremea cand aveam ceva bani, abonata fidela a unui salon unde faceam asemenea procedee si pot sa spun cu toata sinceritatatea ca DA, merita. Efectele incep sa se vada dupa primele sedinte chiar, iar starea de bine este inimaginabila! Te scapa de celulita si te si ajuta sa slabesti. Daca ai banii aia, merita sa ii investesti in tine. Pielea ramane catifelata si hidratata, o placere sa o atingi!

    1. Si pentru unii masajul asta mai e si relaxant. Stiu ca sunt si fete cu pielea mai sensibila, la ele nu prea e cu relaxare dar majoritatea pleaca mai fericite de la saloane.

    • stoica claudia
    • 25/02/2017
    Răspunde

    Multumim de sfaturi ,ne sunt de mare ajutor!

    • nicolae claudia
    • 25/02/2017
    Răspunde

    pe mine ma incanta ideea cu inotul..imi place sa inot si cred ca as sta si 2 ore in apa, fara sa ies deloc

    1. eu nici nu stiu sa inot dar cred ca tot m-as risca intr-o piscina cu apa mica.

    • Valeria Chertes
    • 25/02/2017
    Răspunde

    Mi-ar place sa ma rasfat putin la un salon.

    1. poate in luna femeii iti faci timp su pentru asa ceva.

    • Mirela Barbalata
    • 25/02/2017
    Răspunde

    Din pacate celulita afectea pe toata lumea. Totusai eu nu cred ca este suficient sa mergi la un salon. Daca nu ai si un stil de viata echilibrat nu da roade. Cel putin eu asta cred.

    1. nu bag mana in foc ca merge la toata lumea dar am o vecina care merge la tratamente de genul asta si mananca numai tampenii gen cartofi prajiti si fastfood si arata… super.

    • ghelbere elena
    • 26/02/2017
    Răspunde

    Toate avem celulita. Incercam fiecare dupa cat avem in buzunar sa scapam de ea. Unele reusesc, altele nu(eu).

    1. daca poti trai cu ea, restul nu au decat sa o accepte.

    • Lamiita Petre
    • 26/02/2017
    Răspunde

    Chiar ieri am vazut-o la tv. intr-o emisiune pe mult controversata Olivia Ster, in care spunea despre sare in mod deosebit ca favorizeaza aparitia celulitei. In ceea ce ma priveste, nu cred ca mai pot fi recuperabila. Stratul de grasime e sedimentat bine, e „munca” a zeci de ani. De aceea va spun celor mai tinere sa faceti tot ce puteti atunci cand inca se mai poate. Uneori, „mai tarziu” este prea tarziu. ?

    1. la noi e grasime, noi deja suntem la alt nivel, nu suntem recuperabile prin simple masaje.

  2. Răspunde

    Trebuie sa reiau si eu activitatile acestea pentru ca m-am ingrasat si nu imi place deloc cum arat.

  3. Răspunde

    Daca ma crezi nu fac nici un efort pentru a scapa de ea sau a preveni. cred ca am avut parte pana acum de o gena buna. Altfel nu-mi pot explica.
    Dupa fiecare dus imi aplic o crema de corp. asta este tot ce fac. As merge si eu la acest salon Simo center

    1. sa fie mostenire genetica sau pur si simplu esti o femeie echilibrata care nu mananca prostii si face miscare?

  4. Răspunde

    Admit faptul ca subiectul acesta mi-e strain mie. Insa citesc materialele de acest gen pentru ca ma gandesc ca o sa vina o vreme in care o sa ma viziteze si pe mine celulita si vreau sa ma asigur ca sunt pregatita sa-i fac fata :D.

    1. tu sa ai celulita? Nu cred, dar fie: o sa te las sa il pui pe daca in fata si sa te imaginezi cu celulita :))

  5. Eu m-as duce la salon la impachetari&co, dar momemtan nu dispun de bugetul aferent.

    • Cris Tina
    • 27/02/2017
    Răspunde

    De o luna de zile nu mai servesc dulciuri sau orice altceva cu zahar dar in zahar. Apa beau la greu, sare cat mai putina doar exagerez cu uleiul de floarea soarelui si nu fac sport. De asta nu ma simt deloc bine acum in pielea mea. O data ce apare cu mare greutate se mai si duce. Sigur daca as avea timp si de rasfaturi pe la salon altfel ar sta treaba!

    1. stiu cum sta treaba cu lipsa timpului… mai ales ca ai si copil…

    • Cris Tina
    • 27/02/2017
    Răspunde

    Imi cer scuze pentru greseala. Am vrut sa scriu „in zadar”.

    1. nu e nevoie de scuze, se intelegea.

    • Grigoras Titina
    • 28/02/2017
    Răspunde

    multumim 🙂

  6. Răspunde

    Tinerica nu aveam. Eram slaba, zic (BMI undeva pe la 19-20). Bon, timpul a trecut si kg au venit, sarat mananc (in tinereturi aveam zile cand nu consumam sare), perioadele de consum de alimente din supermarket si semipreparate iar s-au vazut pe alocuri, miscare din ce in ce mai putina si statul pe scaun si metabolismul nu mai e la fel de prietenos ca la 23 de ani.
    Pe langa metodele naturale mentionate (toate functioneaza!!! ) e nevoie de miscare, e nevoie de sare mai putina dar apa mai multa! si nu lasat sa creasca. Se pare ca celulita e de mai multe grade, si peste un anumit grad injectabilele locale fac minuni.

    A, si inca o remarca: in perioadele cand alergam se vedea mult mia proeminent apoi a inceput sa scada. Cred ca tesutul muscular o scosese in relief, nu imi dau seama de ce… ori sunt eu critica rau 😀 😀 😀

    1. de sare uitasem sa mentionez. Multumesc pentru atentionare.

  7. toate ca toate, de masaj ma tin, de sport ma chinui, dar de la mancare e cel mai greu sa ma abtin!

    1. nu-mi amintesc sa fi vazut celulita prin pozele tale 😀

    • Gabriela G.
    • 02/03/2017
    Răspunde

    Eu toata viata mea am fost slabatura, insa de celulita tot nu am scapat. Un rol il joaca circulatia proasta a sangelui… ca nu putea si ea sa fie mai desteapta. 😀 Bune sfaturile tale, insa prefer sa o las acolo sa-si faca damblaua. :p

    1. Daca nu te streseaza in niciun fel, las-o! Ce avem noi cu ea? 😛

    • Ana
    • 02/03/2017
    Răspunde

    Confirm si eu, zatul de cafea functioneaza; la fel si aparatele anticelulitice cu vacuum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares