Rebela, de Corina Cîndea

Romanul Rebela

Cartea de astăzi, Rebela, apărută în 2017 la editura LIBREX, a fost primită cadou și ea, dar nu mai zic de la cine, că mi s-a promis bătaie și mie mi-e frică de bătaie. Numele celei care mi-a dăruit-o începe cu A și se termină NTOANETA. 😀

A așteptat ceva cartea asta să ajung la ea, dar când am ajuns, nu mi-a fost greu să o dau gata.

Personajul principal al romanului, Violet Collins, este o tânără de 22 de ani (dacă am reținut eu bine), care încă nu și-a găsit un loc al ei. Călătorește pe motocicleta ei, rămâne o perioadă într-un oraș, apoi pleacă iar. Nu același lucru se va întâmpla și în Chicago. Deși coșmarurile urmate de atacuri de panică nu încetează, simte că poate rămâne ceva mai mult în acest loc. Lucrează într-un bar, unde-l va cunoaște pe Dominic Grey, un tip puțin mai mare decât ea, dar foarte arătos.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Dominic nu este doar unul din oamenii care se ocupă de club, ci și agent sub acoperire. Clubul este mai mult decât loc de relaxare. În spatele lui stau afaceri mari cu droguri, iar Dominic s-a infiltrat în rețea pentru a-l prinde pe șeful cel mare și pentru a se răzbuna. Pe de altă parte, Violet vine și ea cu secretele ei, cu o copilărie trăită în orfelinat, cu o adolescență în care a fost martora multor abuzuri și a devenit chiar ea victimă. Din fericire, în viața ei exista James, un băiat din orfelinat, cu vreun an mai mare decât ea. El a ajutat-o să plece de acolo, dar asta a însemnat sfârșitul pentru el.

Violet se simte atrasă de Dominic și el, la rândul lui, de ea. Între ei se leagă o poveste de dragoste, dar asta nu va face decât să complice și mai mult lucrurile. Violet se bagă cu bună știință în investigația lui Dominic, din dorința de a-l ajuta. Va aduce informații noi, dar și complicații care le pun viața în pericol amândurora. Va reuși până la urmă Dominic să-și ducă răzbunarea la bun sfârșit descoperind cine este numele mare care stă în spatele afacerii? Va suporta Violet să iubească un bărbat care toată viața lui va fi în pericol, ca acum? Vor rămâne împreună? Care dintre ei va avea mai multe de pierdut din această aventură?

Puteți comanda romanul Rebela online de AICI sau de AICI dacă sunteți curioși cum se va termina totul. 

Povestea lor nu e deloc simplă. Violet e o femeie incredibil de frumoasă, dar puternică, gata de fugă pe motor și pricepută la box. El nu se poate abține să nu se folosească de resursele de agent pentru a afla mai multe despre trecutul femeii care i-a dat inima și viața peste cap. Își cam ascund lucruri, fiecare din dorința de a nu suferi și nu a-l face pe celalalt să sufere. În vreme ce el vinde droguri pentru Tony (patronul clubului), pentru a-i câștiga încrederea, Violet va face cunoștință chiar cu cel pe care-l vânează Dominic. Nopțile însă le aparțin și sunt nopți nebune. Mai multe detalii nu vă dau. Să zicem doar că rebela poate fi îmblânzită prin anumite metode.

Acțiunea din prezent se îmbină plăcut și firesc cu poveștile din trecutul lui Violet. Oricine ar fi trecut prin ce a trecut ea, ori s-ar fi sinucis ori ar fi ales aceeași cale pe care a ales-o ea, să fugă permanent, să nu se atașeze de locuri și oameni, totul din dorința de a nu se mai lăsa prada suferinței. Ceea ce mi se pare neverosimil este că se îndrăgostește atât de ușor și că acceptă să dea o suferință și o teroare pe alta.

Ce mi-a plăcut la Rebela a fost faptul că are suficientă acțiune cât să nu te plictisești, dar asta nu înseamnă că nu am ce să i reproșez. Pe mine, una, m-au dezamăgit paginile trase parca la indigo din niște romane mai soft de Sandra Brown. Practic Dominic al nostru ar face sex de 10 ori pe noapte și nu m-ar deranja descrierile respective dacă nu mi s-ar părea ușor trase de păr și făcute cam cu aceleași cuvinte și expresii. Din păcate nu mi-am notat citate care să-mi susțină afirmația, dar va trebui să mă credeți pe cuvânt. Adică de fiecare dată omul ne spune că se scufundă în trupul ei fierbinte. Nu e chiar ceea ce speram de la o carte pe care unii o recomandă drept romantică.

Nici personajele nu mi se par extrem de bine conturate. Despre Violet avem mai multe detalii, dar despre el foarte puține. Nu sunt personajele acelea care să ți le lipească de suflet, să închizi cartea și să te gândești în continuare la ele. Le urmărești 336 de pagini și, peste 2 zile nici nu mai știam cum îl cheamă pe el. Chiar ar putea o rebelă ca ea să se îndrăgostească de un om despre care știe atât de puține, chiar ar ceda atât de repede o femeie care a fost abuzată? Sunt câteva chestii care te trimit cu gândul mai mult la un scenariu ieftin de film.

Nu mă ucideți, fani ai Corinei! Nu sunt atât de romantică, asta e singura mea vină. O știu pe aia cu dragostea învinge orice, dar eu sunt ceva mai realistă. Dacă sunteți romantici 100%, nu cred că aveți motive să nu vă placă acest roman.

Rebela nu m-a plictisit, dar nici nu simt că m-a îmbogățit cu ceva.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Nu am citit-o, insa fiind o carte romantica și pentru că avem de-a face cu o poveste de dragoste, trebuie să o citesc. Desi nu te-a impresionat extraordinar de tare, mi-as dori sa o citesc, pentru a putea raspunde la intrebarile pe care ni le-ai adresat. Oare vor ramane impreuna?

    1. Nu ma trage de limba, ca nu scoti nimic de la mine!

  2. Bănuiesc ca e un fel de joc de-a șoarecele si pisica. Ba s-ar lăsa Violet, ba nu. Asta intuiesc, poate ma înșel. Și ii si place sa se complacă in situația asta.
    Amuzante-s unele din exprimările tale :-))

    1. Nu se joaca deloc. Din contra, se lasa prea repede si asta face povestea oarecum neverosimila.

  3. Cred că avem noi așteptări prea mari de la cărți…
    Sper să reușesc să termin la timp tot ce am pe listă. Deși sunt mândră de mine că am citit anul acesta mai mult decât mi-am propus.

  4. Răspunde

    Bai, chiar faci niste recenzii super faine! Ai putea fi chiar si critic de film. Cartea e clar ca nu e pe placul meu. Uite cat de importante sunt recenziile. Nu mi-au placut niciodata cartile cu scene a la Sandra Brawn…. asta cu scufundatu, m-a cam amuzat. Mi-a trecut prin minte melodia aia „Ma inec in ochii tai” :))) sau ma rug… „ma scufund” :))) Sorry, dar nu m-am putut abtine. Siu ca sunt insensibila la chestii siropoase. 😀

    1. clar esti insensibila! Eu nu fac recenzii, domne! Doar zic despre ce e vorba si daca mi-o placut mie sau nu.

  5. Răspunde

    Consider ca persoanele care n-au avut un camin stabil si nu sunt prea mult legati de un loc, le este mai usor sa calatoreasca si sa se mute dintr-un loc in altul. Cred ca din acest motiv este si mai aventuriera si isi doreste sa-l ajute pe noul ei prieten

    1. ai si tu dreptatea ta.

    • barbalata mirela
    • 24/09/2017
    Răspunde

    Eu am cartea aceasta pe lista de ceva timp dar nu am reusit sa o iau. Sa stii ca mie mi se intampla des sa uit numele personajelor indiferent de genul cartii sau daca mi-a placut sau nu.
    Singurele nume de personaje pe care le retin sunt Liz si Darcy din Mandrie si prejudecata 🙂 -caryea mea de suflet. In rest, pauza. Nu imi incarc memoria. Citesc, iubesc, urasc, simt, traiesc clipa aceea, ma bucur de lectura. Si atat. Consider ca daca am ceva de invatat dintr-o carte, invat, dar nu e impirtant sa retin numele cartii.
    Stiu ca sunt criticata/judecata dar al naibii sa fiu daca imi pasa 😛
    Lecturi dragi in continuare!

    1. Criticata? Nimeni nu tine minte atatea nume, zau. Doar ca atunci cand iti plac niste personaje, le retii fara sa vrei, cum am retinut eu de Matthew și Diana din Cartea pierduta a vrajitoareloe. Pe altii ii uiti in secunda 2.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 24/09/2017
    Răspunde

    Foarte interesantă cartea recomand de tine Cristina. Mulțumim frumos! ?❤

    1. Multumesc si eu.

    • ghelbere elena
    • 24/09/2017
    Răspunde

    Nu-mi plac cartile romantice, siropoase. Tu ca de obicei ti-ai spus sincer parerea.

    1. Pai, de ce sa mi-o iau eu daca nu ii place cuiva cartea?

  6. Răspunde

    O fi intrat biata de ea, stii tu.. in ”saptamana chioara”. Asa ca sa nu fim rele. Am folosit plurarul pentru ca si parerea mea despre cartea corespunde in mare cu a ta :p

    1. Nu sunt rea, Claudia. Doar ca nu am inteles-o. Posibil sa ai dreptate 😛

  7. Răspunde

    Mai, nu am zis ca te bat, dar pentru afirmatia de la inceput sa stii ca te anunt (daca ai uitat cumva) ca stiu unde locuiesti 🙂 ))))
    Imi place cand spui exact ce gandesti si de data aceasta ai fost tu finuta si nu ai spus chiar tot ce ti-a trecut prin minte (nu nega ca am inceput sa te cunosc cat de cat).
    Cum spuneam si pe fb, ma bucur ca te relaxezi cu o carte sau mai multe. Cand am selectat cartile pe care sa ti le daruiesc, m-am gandit sa iti ofer genuri diferite tocmai ca sa (1) nu te plictisesti, (2) ai parte de experiente variate 😀 (acum sa nu ma bati tu pe mine pentru aceste afirmatii 😉 )

    1. de cand tot ma ameninti ca ai adresa mea…

    • Valeria Chertes
    • 24/09/2017
    Răspunde

    Multumim pentru recomandare.

    1. Multumesc pentru vizita.

    • Tatiana Sorina
    • 24/09/2017
    Răspunde

    Minunata,nu am citit-o. Pe viitor poate imi voi face timp si ptr citit. Cu nunta fiicei mele,cu serviciul nu am avut timp nici sa mor . :))

    1. Casa de piatra copiilor!

  8. Răspunde

    In adolescenta am citit multe carti de Sandra Brown pana cand am descoperit singura ca erau mai mult decat trase de par. 🙂 Nu stiu daca vreau sa revin la ele.

    1. crezi ca esti singura care a facut lucruri pe care acum nu le-ar mai face?

  9. Răspunde

    Daca gaseam cartea asta in urma cu vreo 10 ani, cerd ca mi-ar fi placut ( eram fan nr al Sandrei Brown :))) ) insa acum am oarecum indoieli. O trec totusi pe lista 🙂

    1. Doar anumite pagini sunt gen Sandra Brown, bre. Nu toata cartea.

  10. Răspunde

    Eu nu prea citesc romance, parca nu mi se mai potriveste. Dar daca intr-o duminica ploioasa nu ai ce face… citesti prima carte care iti pica in mana, nu-i asa?

    1. Nici eu nu sunt fan al genului. Nici macar Inainte sa te cunosc nu m-a dat pe spate.

  11. daca ai zis ca e trasa la indigo cu sandra brown… gata, m-ai pierdut :))

    1. Doar scenele de sex… pe care el le cauta la greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares