Ce-mi doresc de la Mos Nicolae?

ghete Mos Nicolae

Vine diseara. Cum cine? Mosul. Ca i-o zice Nicolae sau Niculae, asta nu mai stau sa cercetez. Important e ca el vine cu daruri si darurile starnesc mare bucurie si aprind scantei de fericire in ochii tuturor, fie mari, fie mici. Momentul acela in care te trezesti si mergi catre baie si zaresti pe hol, in ghetute, o punguta sau un pachetel, e magic. Ca sa fiu sincera, ani buni la mine n-a venit Mosul. Nu ca n-as fi fost cuminte, ci pentru ca mama s-a gandit ca ar fi mai frumos sa strice toata bucuria. Nu ca nu mi-ar fi cumparat cadouri. Mereu imi lua cate ceva. Dar n-am cunoscut niciodata bucuria de a le gasi in ghete sau sub brad. Mi le punea in brate si imi spunea ca asta mi-a cumparat de Mos Nicolae. Eram bucuroasa si asa dar altfel te simteai stiind ca ai fost atat de cuminte, incat un mos magic a venit sa-ti aduca tie un dar.

Cand a venit Mosul prima data la mine? Acum vreo zece ani, cand m-am mutat cu sotul meu. M-am trezit in dimineata zilei de Sfantul Nicolae, fara nici cea mai vaga banuiala ca, in pantofii mei, ar putea fi vreun dar. Nu fusese niciodata nimic acolo. De ce avea sa fie in anul ala altfel? Nici macar nu pregatisem ghetele. Stateau, ca de obicei, aliniate in rand cu restul incaltarilor de pe hol. Ma duceam spre baie. Cu ochii pe jumatate inchisi, mi s-a parut ca vad ceva. M-am trezit brusc si am facut ochii cat portocalele pe care le-am vazut in ghete. N-am primit mult. Cate o portocala si o ciocolata in doua ghetute cu sireturile atarnand pe jos. Dar atat de mare a fost bucuria, ca nu o pot descrie. In sfarsit, aveam Mosul meu!

Ce-mi doresc anul asta de la Mos Nicolae? N-am nici o dorinta ascunsa. Nu ca nu mi-as dori vreun TV LED sau vreun Samsung Galaxy S6 dar astea sunt deja dorinte SF. In rest, nu pot spune ca am de toate, dar am destule. Singura mea dorinta este ca Mosul meu sa ma iubeasca mereu si sa-mi puna chiar si o singura portocala in bocancei dar sa stiu ca a pus-o cu dragoste. Cand pui dragoste, chiar si intr-un pahar cu apa, si il daruiesti cu zambetul pe buze, el va fi primit tot cu zambet si va fi cel mai frumos cadou. Asta conteaza, cel putin pentru mine. Important este sentimentul de a primi ceva in semn de pretuire si iubire. Nu conteaza ce, cat costa si de la ce firma e.

bottegaverde.ro

Voi ce va doriti de Mos Nicolae?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Si eu imi doresc doar ciocolata. Una! Si lui Dragos vreau sa-i transmit ca Mos Nicolae aduce doar dulciuri, la toti copii indiferent daca au fost cuminti sau nu, asa ca va primi si el ciocolata si portocale, in ghetute bineinteles. 🙂 Ma bucur ca in sfarsit ai Mosul tau si cu siguranta o sa-ti aduca ceva dulce 🙂

    • Amy
    • 05/12/2015
    Răspunde

    Nici eu n-am nici o dorinta. Anul trecut, Mosu’ meu, mi-a aduc un ou Kinder gigant. 😀 Mi-a placut la nebunie, l-am mancat impreuna. 😀

    • Vieriu Simina
    • 05/12/2015
    Răspunde

    Asa este, gestul conteaza. Iti doresc un Mos Nicolae fericit si prin de Iubire!

    • Dodoi Daniela
    • 05/12/2015
    Răspunde

    Esti foarte modesta,noi cei de rand ne multumim cu orice,e in functie si de bugetul Mosului,numai sa vina.De obicei el vine cu dulciuri dar pe parcurs el s-a modernizat si sunt copii care asteapta ceva mai mult.

    • ghelbere elena
    • 05/12/2015
    Răspunde

    Sanatate, multa sanatate dar si dragoste din partea celor dragi mie, cuvinte frumoase si spuse din inima si o cutie cu bomboane umplute cu visine si lichior.

    • Andreea O
    • 05/12/2015
    Răspunde

    Si eu imi doresc sa vina Mosul! De obicei nu vine dar acum cred ca o sa il oblig cumva :))) Nu stiu ce mi-as dori, poate o carte interesanta de aventuri, dar nu de Alexandre Dumas sau Jules Verne, ca pe alea deja le-am citit :))) Si nici „Stapanul inelelor”, vreau ceva ce nu a fost ecranizat ca sa fie o noua descoperire. Eventual sa aiba 3 sau 4 volume asa ca sa ma tina ocupata mult timp :))) As fi happy si cu un ou de ciocolata urias totusi, cum a zis Amy!

    • Tudor Alexandra
    • 05/12/2015
    Răspunde

    Eu imi doresc sanatate pentru mine, familia mea si pentru toata lumea care are nevoie, si de restul ciocolata. 😀 Am vorbit cu moșul si zice ca sigur voi gasi si ciocolata, dar mai multe detalii precum cantitatea si marca n-am putut obține. Insa nu imi fac griji, moșul imi stie gusturile si niciodata nu m-a dezamăgit. Orice mi-ar pune moșul in ghete diseară, daca pune cu dragoste asta e cel mai important, dupa cum ai zis si tu. 🙂

    • stoica claudia
    • 05/12/2015
    Răspunde

    Asa este ,gestul conteaza ,am primit si eu azi 3 geluri de dus Dove de Mos Nicolae ,leam castigat la un concurs ,eu nu stiam ca fan curier vine si sambata!A fost o supriza placuta

    • Ficea Adina
    • 05/12/2015
    Răspunde

    Cine nu isi doreste daruri de la Mos Nicolae?
    Si eu si tu si vecinul si vecina….toata lumea!
    Dar cel mai mult cred ca le pretuiesc copiii, pentru ei e ceva magic.
    Eu cred ca pentru noi adultii e un motiv in plus si bun de a face o surpriza placuta, dar cred ca trebuie sa militam pentru ca statul sa se implice si sa ofere tuturor copiilor din gradinite si clasele I-IV .
    La cate miliarde irosesc de aiurea un cadou de 3 lei sa dea….Sunt atatia copii ce nu primesc o bomboana!
    Iti doresc la Mos Nicolae sa iti indeplineasca si dorintele SF…Totul tine de cat de puternica e dorinta.

    • Ficea Adina
    • 05/12/2015
    Răspunde

    Eu cred ca Mosul iti urmareste pagina de facebook si blogul si o sa ne indeplineasca dorintele !

    • Cristina Ana Maria
    • 06/12/2015
    Răspunde

    Eu imi doresc niste ghetute de iarna si multa ciocolataaaa! Evident ca nu primesc nimic oricum :)))

    • Hacman Mariana
    • 06/12/2015
    Răspunde

    Frumoasa povestea ta legata de Sfantul Nicolae!Ai dreptate,primirea darurilor in ghetute ne aduce o bucurie imensa in suflete,bucurie ce nu poate fi descrisa in cuvinte!Un sentiment magic la care visam cu totii!!!Eu imi doresc de la mosul sa aduca daruri copiilor nevoiasi,acelor copii care sufera pentru o bucata de paine…eu una nu pot decat sa-i multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a daruit,un sot minunat si o fiica care este cel mai valoros dar de pe acest pamant!!Mi-0as dori sa readuc zambetul pe fata copiilor ce sufera in orfelinate,daca as putea ….

    • Dumitrescu Claudia
    • 06/12/2015
    Răspunde

    Eu mi am dorit doar sa fie liniste si armonie in casa,eu ma bucur ca sunt Mosul fetitelor mele, si ca sunt ele fericite,deci ma bucur mai mult de bucuria lor,in rest fie cum o vrea Cel De Sus! :*

    • Hacman Radu
    • 07/12/2015
    Răspunde

    Mie Mosul mi-a adus tot ce mi-am dorit..o familie fericita,intelegere ,restul vine de la sine…In privinta primirii darurilor in ghetute nu pot decat sa-ti dau dreptate,acest lucru are un farmec aparte,sa te trezesti dimineata si sa cauti prin ghete,nimic nu poate fi mai frumos,un sentiment puternic …

  2. Răspunde

    Te descopăr treptat și aflu lucruri triste, din păcate. Nu e ușor să ștergi cu buretele trecutul, dar bucură-te maxim de prezent! Sper că Moșul a fost darnic 🙂

    • Anamaria Ardeleanu
    • 11/12/2015
    Răspunde

    Eu am fost foarte dezamagita cand am aflat ca Mos Nicolae nu exista! Speram ca macar un mos magic sa existe toata viata…dar nu a fost asa! Si acum imi amintesc de placerea aceea cu care puneam toate incaltarile din casa in linie drepata si apoi cautam in ele chiar si la 2-3 zile …poate, poate mai gaseam ceva.
    Acum , am 2 pitici mici si vreau sa-i bucur cu Mos Nicolae cat de mult pot.

    • Aniela
    • 12/12/2015
    Răspunde

    Eu intotdeauna am avut in ghetute dulciuri si ai mai parinti ne-au iubit tare mult si ne iubesc si acum.Nu erau atatea dulciuri ca acum,se statea la coada pentru portocale si bananele le tineam pe frigider si mai aveam si ciocolata chinezeasca cu miere de albine dar si mama ne facea ciocolata de casa si multe bunatati.Sa nu uit si de Mos Craciun care venea in haine rosii la mine acasa si la vecinele mele de bloc si ne aducea cadouri din sac.Doamne ce frumos a mai fost.Iti doresc sa fii mereu iubita si sa ai mereu cadouri in ghetute si al meu sot intotdeauna e atent chiar luna trecuta cand am mers la piata mi-a luat flori fara sa stiu eu m-a dus la florarie si eu ma uitam dupa legume ca faceam cumparaturi.

    • Mihaica Iuliana
    • 17/12/2015
    Răspunde

    Mos Nicolae la mine a venit cu banuti…dulciuri putinele, insa nu ma plang, sigur Mos Craciun va fi mai bogat si il astept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares