Ultima doamnă Parrish – Liv Constantine (recenzie)

Ultima doamnă Parrish - Liv Constantine

TitluUltima doamnă Parrish (Titlu original The Last Mrs. Parrish)
Anul apariției în România 2020
Editura Corint
Autor Liv Constantine
Traducere Roxana Olteanu

S-o iau sau să n-o iau? Asta a fost întrebarea. Coperta nu-mi spunea mare lucru, dar titlul mi s-a părut interesant. Până când am văzut-o la reducere pe Corint.ro. Așa m-am ales cu Ultima doamnă Parrish pe noptieră.

Ultima doamnă Parrish – scurt rezumat

Amber Patterson și Daphne Parrish se ciocnesc întâmplător la sala de sport. Prima e o tipă ușor ștearsă, care nu iese cu nimic în evidență, cu ținute ieftine, locuind cu chirie într-o cutie de chibrituri. A doua are tot ce și-ar putea dori o femeie: cel mai bogat soț, un palat la dispoziție, două fete superbe, haine scumpe. Ce ar putea avea în comun un agent imobiliar și soția unuia dintre cei mai bogați oameni din zonă? Ambele și-au pierdut surorile din cauza aceleiași boli. Cel puțin așa se pare. Așa ajung să se împrietenească.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Amber îi câștigă rapid încrederea lui Daphne. Se implică în strângerile de fonduri pentru fundația ei și este tot mai des invitată în casa familie Parrish. Pas cu pas, Amber se apropie de punctul în care și-a dorit mereu să ajungă. Nimic din ce știe Daphne despre ea nu este adevărat. Amber n-a pierdut nicio soră. A fost doar o scuză pentru a se apropia, nu de Daphne, ci de soțul ei, prin ea.

Amber îl vrea pe Jackson Parrish cu tot ce vine la pachet: o căsnicie perfectă, luxul pe care crede că îl merită, mese la restaurant, petreceri cât cuprinde și vacanțe în cele mai exclusiviste locații. Cum să n-o invidieze pe Daphne, când vede că ea nici măcar nu apreciază tot ceea ce are? Un singur lucru află că lipsește cuplului perfect: un băiat, un moștenitor. Daphne nu mai poate avea copii. Amber știe de-acum ce are de făcut pentru a devenit viitoarea doamnă Parrish.

Numai stai să vezi cum îi merge mintea și cum își pune în aplicare planurile! Dacă lucrurile vor ieși sau nu așa cum vrea ea, te las pe tine să descoperi. Pot doar să-ți spun că nu e singura care are secrete în povestea asta.

Ultima doamnă Parrish – impresii de după

Mi s-a părut un thriller grozav. L-am parcurs rapid, mai ales că e un roman ușor de citit și urmărit. Încă de la început, ți se spune că Amber minte, așa că nu ai de ales decât să mergi mai departe pentru a afla cât de tare minte și cu ce scop. Intriga vine devreme și e foarte bine susținută. Suspansul nu atinge cote maxime, dar se menține în doze mici pe tot parcursul cărții. Răsturnările de situație sunt și ele prezente la datorie în mai multe momente. Prin urmare, cartea asta are toate ingredientele necesare unei lecturi plăcute.

Pare o poveste simplă, dar nu e deloc așa. Din scurtul rezumat, s-ar putea să pară chiar plictisitoare. Nu e. Premisele nu sunt deloc originale, ai puține personaje, iar acțiunea nu pare să fie prea concentrată. O familie perfectă care e pe cale să fie distrusă de o altă femeie… Ce ar putea fi așa interesant? Stai s-o cunoști pe Amber! Stai să vezi cum se termină povestea!

Amber e genul de om pe care nu ți-ai dori să-l întâlnești vreodată în viață. Nu iubește nimic și pe nimeni și e gata să calce pe cadavre pentru a obține ce-și dorește. Ceea ce o face și mai periculoasă este inteligența ei. Femeia asta e capabilă să devină expert în orice, doar citind câteva zile. Merge la muzee doar ca să învețe cât mai multe lucruri care să-l dea pe spate pe Jackson Parrish. Se auto-invită peste tot, dar dă impresia că a fost invitată. Se îmbracă și se machiază cât mai șters pentru a nu atrage atenția înainte de vreme. Te privește în ochi și te minte cu o naturalețe de speriat.

Pe de altă parte, Daphne este atât de marcată de trecutul dureros și de prezentul luxos în care parcă nu se mai regăsește, că uită să mai țină ochii și mintea deschise vizavi de Amber. Cât de naivă să fii să crezi tot ce-ți spune Amber fără să asculți ce-ți spun mai vechile prietene? Doar e femeie deșteaptă și educată! Cum să faci atâtea confidențe unei străine? Cum să o împingi în compania și brațele soțului tău? Lucrurile sunt de neînțeles, aproape enervante. Apoi vine partea a doua a cărții, cea în care înțelegi totul.

Cartea se împarte în două. Prima parte îi este dedicată lui Amber, iar povestea este spusă din punctul ei de vedere. Recunosc că aici, în această primă parte, de multe ori am avut senzația că citesc ceva din colecția Cărți romantice, de care eu mă feresc cât pot. Dar am mers mai departe pentru că nu exista altă cale să aflu adevărul și pentru că, din loc în loc, primeam informații noi care păreau a da un alt curs poveștii. A doua parte este a lui Daphne. Acolo thrillerul se dezlănțuie cu toate armele lui. Acolo simți că există dreptate pe lumea asta.

Domnul Parrish? Despre el nu vreau să-ți spun nimic. El e cheia poveștii. Dacă aș spune prea multe, ți-aș strica plăcerea lecturii. Nu știu dacă o să-ți pară bine sau rău că l-ai cunoscut, dar sigur vei învăța multe din cartea asta. Cum ar fi?

* Viețile perfecte nu există. Banii nu te fac neapărat fericit. N-ar mai trebui să invidiem sau să dorim ce au alții. Nu suntem în pielea lor. Nu știm cu ce probleme se confruntă ei, dincolo de gardul frumos vopsit.

* Obținerea lucrurilor pe care ni le-am dorit nu ne garantează fericirea. Îți faci un plan, lupți pentru el și, la final, când l-ai terminat de pus în practică, s-ar putea să constați că nu ți-e așa bine, cum ai sperat că-ți va fi. Un alt fel de a spune ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să ți se întâmple.

* Nu te încrede în nimeni! Nu subestima pe nimeni! Nu te bucura prea devreme!

Ultima doamnă Parrish este o carte pe care toate femeile ar trebui să o citească.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 28/04/2020
    Răspunde

    Ma regăsesc oarecum în această poveste, deci mi-ar plăcea să citesc cartea aceasta

  1. Foarte interesanta!

      • Mirela Barbalata
      • 29/04/2020
      Răspunde

      Sună tare interesant! ?
      În ultimul timp a început să mă atragă genul acesta ?.

    • Valeria Chertes
    • 28/04/2020
    Răspunde

    O carte interesanta,mi-ar place sa o citesc.

      • Simona Asaftei
      • 30/04/2020
      Răspunde

      Chiar este faină rău cartea ,mi-aș dori mult să o citesc !

  2. Pe mine, coperta m-a cucerit de la început. Apoi recenzia ta m-a convins că trebuie citită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares