Care este cea mai bună ustensilă pentru tăierea unghiilor: unghiera, forfecuța sau cleștele?

tăierea unghiilor

Tăierea unghiilor ocupă un loc important în rutina noastră de îngrijire. A avea o manichiură sau o pedichiură frumoasă ține în primul rând de aspectul îngrijit și curat al unghiilor, lucru care trebuie să ne preocupe înainte de îndepărtarea cuticulei și aplicarea lacului. Unghiile tăiate din carne sau unghiile exagerat de lungi nu sunt deloc alegere fericite. Într-o lume în care mâinile sunt considerate cartea de vizită, evident că aspectul unghiilor contează foarte mult. Dar, dincolo de aspect, tăierea unghiilor ține de igienă și sănătate corporală.

Dar care este cel mai bun instrument pentru tăierea unghiilor? Cu siguranță, ți-ai pus această întrebare. Pe piață, există unghiere, forfecuțe, dar și clești pentru unghii. Care dintre aceste instrumente este cel mai potrivit atunci când vrem să ne ocupăm de tăierea unghiilor acasă?

Unghiera

Este cea mai cunoscută dintre ele, cu siguranță. Poate și cel mai ușor și mai rapid de folosit. Cele mai multe persoane o preferă. Bărbații aproape că-i acordă exclusivitate. Unii o pun la zid și spun că nu face prea bine unghiilor. Nu este tocmai adevărat. Depinde de calitate produsului. Nu poți spune că orice unghieră lezează unghiile. Depinde din ce material este făcută, cât de bine este ascuțită, ce formă are capătul de tăiere, ce dimensiune are unghiera.

Da, o unghieră de proastă calitate, după 2-3 folosiri, nu mai taie. Unghia este mai degrabă ruptă, decât tăiată. Apoi, o unghieră prea mare sau prea mică (în raport cu mâna care o manevrează) nu va putea fi foarte bine controlată. Nu în ultimul rând, este adevărat și că unghierele fac mai dificilă tăierea colțurilor pentru că este greu de intervenit cu ele în spațiul îngust dintre piele și unghie, mai ales pe unghiile de la picioare.

Dacă alegi o unghieră de calitate, nu ai cum să dai greș. Doar dacă vrei să-ți tai și cuticulele cu ea, dar despre asta vom vorbi într-un articol viitor.

Forfecuța

La fel de bine o poți folosi și pe ea pentru manichiură și pedichiură. Sau, poate, chiar mai bine. Unii folosesc doar forfecuța și găsesc dificil de tăiat unghiile cu unghiera. Depinde cum a fost obișnuit fiecare. Deși nu este greșit să folosești nici unghiera pentru asta, așa cum am stabilit deja, trebuie spus să utilizarea forfecuței prezintă câteva avantaje care ar trebui să te facă măcar să o încerci dacă nu ai făcut-o până acum.

Nu este un instrument la fel de rapid ca unghiera, necesitând mai multă atenție pentru a evita rănirea, dar este mult mai precis, din punctul meu de vedere. Taie mult mai fin. Specialiștii în domeniu spun chiar că utilizarea forfecuței scade riscul de lezare a unghiilor și apariția problemelor de genul exfolierii. Pentru persoanele care vor să dea o anumită formă unghiilor, forfecuța este de bază. Unghiera nu ajută prea mult în acest sens. În plus, forfecuțele pătrund foarte ușor în zonele în care spuneam că se intervine greu cu unghiera, deci sunt mult mai potrivite pentru tăierea colțurilor unghiilor.

Dar revenim și aici cu mențiunea că pentru a avea rezultate bune este nevoie de un instrument de calitate. Cu cât mai bun, mai dur, oțelul din care este fabricată o forfecuță, cu atât mai bine pentru sănătatea unghiilor. Acesta rămâne bine ascuțit ani de zile. O forfecuță de proastă calitate are viață scurtă, îngreunează procesul de tăiere a unghiilor și le strică aspectul. Cea mai bună alegere o reprezintă o astfel de forfecuță unghii profesională.

Cleștele

Cel mai puțin cunoscut și folosit dintre ustensilele pentru tăierea unghiilor este cleștele pentru unghii. El este folosit cu precăderea pentru tăierea unghiilor foarte groase, în special a celor de la picioare. El taie perfect, fără să rupă sau să spargă unghia. Este esențial în trusa ta pentru pedichiură dacă te confrunți cu o astfel de problemă care apare odată cu vârsta sau pe fondul anumitor afecțiuni, cum este cazul diabetului.

A nu se confunda cu cleștele pentru cuticule. Vorbim despre clește unghii pedichiură, nu clește pentru cuticule!

Există și cleștii speciali pentru unghiile încarnate, o problemă care afectează tot mai multe persoane. Aceștia au vârful ascuțit, pătrund mai ușor decât o unghieră în zona sensibilă, au precizia forfecuței și suportă presiunea necesară tăierii unei unghii îngroșate, mai dure decât ar trebui.

Concluzia este că nu există un răspuns general valabil la întrebarea care este cel mai bun instrument pentru tăierea unghiilor. Unii preferă unghiera pentru că este mai ușor de folosit. Alții, forfecuța pentru că este mai precisă. Unii au nevoie de clești pentru unghiile de la picioare, alții nu. Fiecare alege în funcție de nevoi și de ce îi este mai ușor să folosească.

Mai important decât tipul instrumentului ales este calitatea acestuia. Sigur că-ți poți tăia unghiile și cu unghiere și forfecuțe foarte ieftine, dar trebuie ținut cont că acestea nu doar că au o durată de viață scurtă, dar pot din start să rupă unghiile, în loc să le taie, sau chiar să corodeze la contactul cu soluțiile de igienizare. De aceea, este important să alegeți ustensile din oțel inoxidabil. Cele fabricate în Solingen, Germania, sunt în topul recomandărilor, atât pentru uz casnic, cât și pentru uz profesional. Sunt din oțel bun, prelucrat la cele mai înalte standarde de calitate, făcute taie bine și să dureze. Le găsești pe Solingen.ro.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares