Vine o vară călduroasă. Uite cum să alegi un aer condiționat bun!

aer condiționat

Suntem abia în luna aprilie și deja vara are zile în care dă dovadă de nerăbdare și-l provoacă pe soare să strălucească mai tare. Puțini sunt cei care se simt bine în pielea lor la peste 35 de grade. Eu nu fac parte dintre ei. Norocul meu este că am un aer condiționat bun și îmi pot răcori casa suficient cât să simt că pot respira și gândi limpede.

Tu ești pregătit să înfrunți zilele caniculare care se apropie? Dacă ai în plan achiziționarea și montarea unui aparat de aer condiționat, iată câteva sfaturi despre detaliile la care ar trebui să fii atent pentru ca aparatul ales să nu te dezamăgească!

Alege un vânzător specializat pe climatizare

Una din greșelile pe care le fac românii când cumpără un aparat de aer condiționat este aceea că sunt dispuși să-l ia de oriunde. Eu aș recomanda un magazin de tipul Simag.ro. Atunci când alegi un magazin specializat pe instalații de climatizare ai două avantaje: acela al ofertei bazate pe modele capabile cu adevărat să oferte confort total, dar și pe cea a unei consilieri profi.

carturesti.ro

Gândește-te că angajatul unui magazin mixt de electronice și electrocasnice nu face altceva decât să-ți redea niște informații despre produse, informații preluate din manuale sau din fișa produsului. Nu va ști să-ți răspundă la prea multe întrebări despre tehnologia înglobată. Tu ai nevoie de consiliere, de un magazin care să-ți asigure service rapid la nevoie, de un vânzător care se ocupă și de montaj.

Dincolo de nume, contează tehnologia și piesele

Marile magazine de pe la noi se bat pe vânzarea produselor de la branduri mari. Este adevărat că nume precum LG sau Daikin sunt mai cunoscute și de multe ori asociem notorietatea unei calități superioare, dar trebuie avut în vedere că, dincolo de nume, contează ce știm despre componentele unui aparat de climatizare, despre tehnologia pe care o are la bază.

De exemplu, aparatele de aer condiționat Skyworth nu sunt foarte cunoscute la noi, dar sunt extrem de apreciate pe piața internațională. Motivul? Componentele de calitate de proveniență japoneză. De notat că o bună parte din componentele electronice și compresoarele de la acest brand sunt produse de nume mari, de încredere, precum Mitsubishi și Toshiba. Prin urmare, produsele Skyworth au un raport calitate-preț foarte bun.

Nu tot ce face răcoare asigură confort

Dacă vrei un aer condiționat bun cu adevărat trebuie să știi că nu orice promite să răcească merită banii tăi. La un aer condiționat pot apărea pe parcurs multe lucruri care vei descoperi că nu îți plac, dacă nu ești atent. Unele modele nu filtrează deloc aerul, sunt foarte zgomotoase, nu au timer sau fac prea frig. Da, și asta e posibil. Și atunci confortul nu este cel pe care ți-l doreai.

Un exemplu bun, un aparat de aer condiționat după specificațiile căruia să vă puteți ghida este Skyworth Premium. Are funcția WiFi ready care îți permite să controlezi aparatul de la distanță prin intermediul unei aplicații. Puține aparate din această clasă de preț au așa ceva. Apoi vorbim despre posibilitatea de a respira un aer nu doar mai rece, ci și mai curat, grație filtrelor speciale și generatoarelor de ioni.

Nici pe partea de zgomot produs la interior nu stă rău deloc acest aer condiționat Skyworth. Este destul de silențios. În plus, are 99 de trepte de viteză la sistemul de ventilație și funcția iFeel care îi permite să ia practic temperatura din zona în care se află telecomanda, nu din imediata apropiere a unității interioare. Asta îți oferă control total asupra temperaturii din încăpere.

Ține cont de sfaturile de mai sus, pune toate întrebările necesare și află răspunsurile de la cei mai buni. Doar așa vei putea alege un aer condiționat bun, potrivit nevoilor și bugetului tău. Nu uita de garanție (cu cât mai mare, cu atât mai bine!) și ai grijă cu ce firme faci montajul pentru că, dacă nu sunt autorizate, garanția nu-ți mai folosește la nimic!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • mihaelanistor
    • 23/04/2019
    Răspunde

    Eu nu il prea suport, nici vara in masina sau in localuri, dar uneori fără el, chiar nu pot. La casa nu ne-am pus, dar la cât de fierbinti sunt zilele de vara, probabil vom alege si noi unul.

      • Cristina Dragomir
      • 04/05/2019
      Răspunde

      Eu il caut cu ardoare peste tot. Nu stiu cum puteti trai fara el.

    • Catalina
    • 23/04/2019
    Răspunde

    De multe ori m-am gandit la aerul pe care il respir din cauza aerului conditionat. Chiar e important sa stii cum il alegi. Inca nu-l schimb pe al meu, dar foarte utile recomandarile tale.

      • Valeria Chertes
      • 23/04/2019
      Răspunde

      Noi avem doar la etaj deoarece acolo este întotdeauna foarte cald.

        • Cristina Dragomir
        • 04/05/2019
        Răspunde

        Si la noi dormitorul este tot la etaj si la fel este de cald.

      • Cristina Dragomir
      • 04/05/2019
      Răspunde

      Eu iti doresc sa te tina cat mai mult cel pe care il ai acum.

    • Anghelina Irina
    • 24/04/2019
    Răspunde

    Nu sunt mare fan aer condiționat

  1. eu sunt disperata, fara aer conditionat as muri. am unul acasa, dar e cam micut si as vrea ceva mai puternic

  2. Răspunde

    nu am, dar in august plecam 3 sapt la munte cu cortul. O sa avem acolo aer conditionat de brazi :))

      • Cristina Dragomir
      • 03/05/2019
      Răspunde

      Eheee, acolo m-as muta eu cu totul.

  3. Eu am rezolvat problema asta anul trecut atunci cand nu am mai suportat caldura si mi-am luat in sfarsit dupa lungi tergiversari un aparat de aer conditionat.

      • Cristina Dragomir
      • 03/05/2019
      Răspunde

      stiu ca esti fan colanti, dar cred ca te prind bine si pantalonii cargo despre care vorbesti.

  4. Răspunde

    Of, nici eu nu prea sunt prietena cu 35 de grade afara 🙁 Si nu am nici aer conditionat in casa. Am sa studiez oferta celor de la Simag.

      • Cristina Dragomir
      • 03/05/2019
      Răspunde

      La voi in zona aia eu cred ca oricum e mai racoare decat la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares