12 secrete, Robert Gold – rezumat și impresii

12 secrete, Robert Gold

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de activitate, editura Niculescu a făcut cinste cu niște cărți. Vorbim despre un roman pe care ți-l voi prezenta azi – 12 secrete, o carte pentru copii – Orașul sălbatic. Descoperă animalele care trăiesc lângă noi, și volumul Cum să devii pisică în 30 de zile. 12 secrete se laudă că ar fi un super thriller. Oare chiar este?

12 secrete, scurt rezumat

Ben Harper este jurnalist de investigație. Anul acesta se împlinesc 10 ani de la moartea mamei sale. Nu este singura ființă dragă pe care Ben a pierdut-o. Cu 20 de ani în urmă, fratele mai mare i-a fost ucis. Doi adolescenți au fost atunci înjunghiați de două colege de școală. De ce? Nimeni nu știe. O crimă care a zguduit întreaga comunitate. Și cum se face că mama lui Ben a făcut față durerii încă zece ani după moartea fiului ei mai mare, apoi brusc a decis să-și pună capăt zilelor?

Multe semne de întrebare s-au adunat în mintea lui Ben de-a lungul timpului, iar faptul că acum șefa lui îi cere să scrie un articol despre drama familiei sale le readuce pe toate la suprafață. Mai ales că o nouă crimă face valuri. Una dintre cele două fete condamnate cu 2 decenii în urmă pentru odioasa crimă tocmai a fost găsită moartă. Ben trebuie să cerceteze.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Se pare că una dintre fete ar fi fost însărcinată la momentul arestării și mama lui Ben aflase asta cu ceva timp înainte să se sinucidă, luând ulterior legătura cu fata. Oare sunt șanse ca moartea ei să fi fost greșit catalogată drept sinucidere și ea să fi fost ucisă de aceeași persoană care luase și viața fiului său? Și dacă este așa, cine a ucis-o acum pe criminală? Și unde este cea de-a doua fată? Există vreo șansă ca acel presupus copil să fi fost al fratelui său?

Întors în orășelul natal pentru a afla niște răspunsuri, Ben are multe piste de urmat. Aproape toți cei din jurului lui ascund câte ceva. Sunt 12 secrete pe care le vei descoperi alături de el. Doar doar unul dintre ele a fost ținut cu prețul mai multor vieți. Musai să afli care este acela!

Poți comanda cartea direct de aici, de pe site-ul editurii Niculescu, acolo unde mai sunt disponibile și alte thrillere noi incendiare, care abia așteaptă să fie citite.

12 secrete, gânduri de după

Mi-am făcut un obicei de a nu mai scrie despre o carte imediat ce am terminat-o de citit, ci peste câteva zile, după ce m-am cufundat deja într-o altă poveste. Dacă atunci când mă apuc să scriu despre ea încă-mi mai aduc aduc aminte clar oamenii și faptele, atunci cu siguranță volumul este unul de recomandat. Fix ca în acest caz.

Crede-mă, nu e deloc un roman a cărui acțiune să fie ușor de ținut minte! Sunt multe personaje în arenă, multe planuri la care să fii atent, răsturnări de situație la tot pasul. Două fete au plătit pentru crimele lor, dar dacă adevăratul criminal n-a fost pedepsit niciodată? Dacă el trăiește încă, aparent liniștit, pe undeva prin comunitatea asta mică în care pare că toată lumea știe totul despre toată lumea, dar fiecare e conștient că duce povara unuia sau a mai multor secrete?

Rând pe rând, toate cele 12 secrete ies la iveală. N-o să-ți placă tot ce vei afla. Acum ai un suspect. Peste două capitole, ai altul. Pe final, te concentrezi asupra unuia singur și rău faci. Nici prin cap nu-ți trece cât de aproape de Ben a fost tot timpul adevărul. Asta, ca o lecție – cei mai răi oameni nu sunt cei pe care toată lumea îi știe deja că sunt răi… Uneori, lupul se ascunde atât de bine sub haine bunicii, că riști să te zbați să-l salvezi…

N-am nimic să-i reproșez lui Robert Gold. Scrie foarte frumos, cursiv, nu face excese de niciun fel, dar nici nu simt minusuri la niciun capitol, se pricepe să țeasă și să țină secrete, să-ți capteze atenția și să te mențină în mrejele poveștii, să creeze personaje complexe și credibile. Nu pot decât să mă bucur de ceea ce tocmai am aflat: 12 secrete este primul volum al unei serii care îl are ca personaj principal pe Ben Harper. Abia aștept următorul roman, 11 mincinoși.

În acest moment îți pot confirma că 12 secrete este un super thriller. Este perfect din toate punctele de vedere. Nu se întinde prea mult, îți oferă misterul care dă dependență, îți stârnește mintea și ridică multe întrebări și suspiciuni. Pornește binișor, continuă bine și se încheie la superlativ. Da, este una dintre acele cărți la care miezul și finalul sunt mai bune decât debutul. Slabe șanse să intuiești adevăratul demon din spatele crimelor de atunci și de azi. Și nu e ca și cum l-ai putea acuza de ceva pe autor. Indicii a dat, dar cine să fie atent în direcția respectivă!?

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 31/08/2023
    Răspunde

    O carte interesantă.

    • Monea Simona
    • 06/09/2023
    Răspunde

    M-ai terminat de tot… Chiar faina cartea…trebuie neapărat sa o citesc… Pare super captivantă…plina de suspans, de mister… O recenzie impecabila… ❤️

      • Cristina Dragomir
      • 19/09/2023
      Răspunde

      Este ce trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares