Noaptea nunții, Sophie Kinsella

Noaptea nunții, Sophie Kinsella

De-a lungul timpului, am avut în bibliotecă mai multe cărți semnate Sophie Kinsella. Le-am făcut cadou. Cumva, fără să fi citit vreuna, știam că nu sunt genul meu. Atunci de ce, acum câteva zile, m-am apucat să citesc Noaptea nunții, semnat de ea? Explicația este simplă: nu aveam curent să citesc în format fizic și era singura carte încă necitită dintre cele pe care le aveam salvate pe ebook. Să vă povestesc despre ea!

Noaptea nunții, scurt rezumat

Lottie este într-o relație cu Richard. Totul merge bine între ei și… vine invitația specială pe care o aștepta. Se pare că el vrea să o întrebe ceva important. Lottie este pregătită să spună DA, fiind convinsă că este vorba despre o cerere în căsătorie, numai că Richard are cu totul alte planuri. Cei doi se despart. Lottie este dezamăgită, vulnerabilă și nefericită, dar nu pentru mult timp. La câteva zile distanță, se reîntâlnește cu un Ben, un fost iubit, de când avea 18 ani.

Se pare că Ben o iubește încă. Nici ea nu poate spune că l-a uitat vreodată cu adevărat. Scânteile reaprind focul. Ben se grăbește să o bage în pat, dar Lottie vrea să facă lucrurile altfel de data asta: mai întâi nunta, apoi sexul. Ben îi face pe plac. În câteva zile sunt deja căsătoriți și în drum spre Grecia, spre luna de miere.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Din păcate, există persoane care nu sunt de acord cu decizia celor doi. Una dintre ele este Fliss, sora lui Lottie. Ea este convinsă că sora ei s-a grăbit și că Ben nu reprezintă altceva decât o altă alegere proastă de-a ei. Un divorț ar dărâma-o. E mai bine ca această căsătorie să fie anulată, iar asta se poate lesne aranja dacă cei doi nu ajung să-și consume relația. Tot ce are de făcut este să le pună bețe în roate și să le amâne noaptea nunții cât de mult poate, până când Lottie va înțelege ce greșeală a făcut.

Rămâne să aflați voi dacă și cum va reuși Fliss asta, de la sute de kilometri distanță, și cum se va termina această poveste. Oare cei doi miri vor avea până la urmă parte de noaptea nunții? Sunt cu adevărat sortiți să rămână împreună sau Fliss are dreptate?

Poți citi sau downloada Noaptea nunții în format PDF sau TXT, de pe Scribd. Abonamentul lunar costă 8,99 dolari. Dacă te înscrii pe acest link, primești două luni gratuite de abonament. Vei fi taxat abia începând cu a treia lună.

Noaptea nunții, gânduri de după

Pentru mine, a fost așa cum mă așteptam: departe de genul meu și deloc pe gustul meu. E un fel de scenariu pentru o comedie romantică în genul celor cu Adam Sandler (pe care, apropo, nu-l agreez), o bucățică de chick lit pe care mă bucur că am fost inspirată să o evit atâta timp și pe care regret că am parcurs-o acum, mai mult de nevoie, decât de voie. E mai mult decât o carte ușurică, banală. Este o poveste aproape puerilă, care nu m-a prins absolut deloc. Trasă de păr de la un capăt la altul, plictisitoare, chiar enervantă.

Îmi imaginam că Sophie Kinsella scrie cărți ceva mai amuzante. Nu știu dacă am avut două-trei momente în care să fi zâmbit pe parcursul ei, deși se poate spune orice despre mine, numai că nu am simțul umorului nu.

Nici în ceea ce privește personajele lucrurile nu stau mai bine. Nu doar că nu m-am regăsit în vreunul sau atașat de vreunul, dar mi s-au părut de-a dreptul enervante toate. Sunt oameni maturi care se comportă ca niște copii iresponsabili. Lottie trece în trei zile de la marea iubire, pe care voia să o ceară în căsătorie, la o mare iubire de care până mai ieri uitase. Fliss nu e în stare să-și revină după propriul divorț și să aibă grijă de copil, dar îi poartă de grijă soră-sii. Amândouă se aprind repede și par a ajunge la fel de repede în pat cu oameni pe care îi știu de prea puțin timp. Ben e tipul răsfățat, îmbogățit forțat, ca urmare a unei moșteniri (de care își bate joc), dar el nu vrea bani, ci să facă stand up comedy și să se însoare cu tipa care i-a cântat acum un deceniu, în Grecia, când avea febră.

Să nu credeți că finalul este mai breaz decât restul poveștii! Este la fel de forțat și greu de înghițit și stupid.

Am căutat, de curiozitate, impresii despre Noaptea nunții pe Goodreads și înțeleg, din ce scriu oamenii pe acolo, că am nimerit eu prost, că asta e una dintre cărțile proaste ale autoarei, pe care nici măcar fanii ei nu și le explică, și că restul ar fi mai bune. Oare ar trebui să-i mai dau o șansă? Îmi recomandați voi ceva? Chiar sunt curioasă dacă poate mai mult.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 06/10/2021
    Răspunde

    Mai sunt și unele carti care nu le putem digera.

  1. Imi este tare dor de o lectură bună, dar tot timpul meu e acum pentru Kira si educarea ei. Chiar citesc ”Cum vorbesc cainii?” Dar retin cartea propusa de tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares