Mix fără chix – 3 metode de a combina parfumuri la sigur

cuplu care se sărută

Parfumurile au devenit accesorii nelipsite din viețile noastre. Toată lumea știe că, dacă vrei un produs cu miros de zile mari, care să reziste mai mult de 3-4 ore, trebuie să te orientezi spre produse originale de la branduri de renume precum cele pe care le găsim enumerate pe această pagină cu parfumuri pentru bărbați. Sunt nume mari care oferă și produse pentru femei, nu doar pentru reprezentanții sexului masculin, care vin cu niște combinații irezistibile de note, care persistă și transmit mesaje clare despre purtător.

Chiar și investind într-un astfel de parfum, există șansa ca, în loc de un miros plăcut, să ai parte de unul care dă durere de cap. Cum așa? Prin combinarea produselor parfumate incompatibile. Am descris mai jos 3 metode de a mixa fără să dai greș, fără să distrugi practic un parfum în care ai investit și care-ți place. Varianta 3 chiar îl poate îmbogăți.

Varianta single – Un produs parfumat, restul fără miros

Ai un parfum bun pe care vrei să-l pui cât mai bine în valoare? Acela ar putea fi singurul produs parfumat pe care-l folosești. Orice alte produse (cremă de corp, cremă de mâini, deodorant) – care reprezintă baza pentru parfumul respectiv – trebuie să fie lipsite miros pentru a nu risca să amesteci note care să se anuleze reciproc. Se găsesc la ora actuală destule produse de îngrijire corporală fără parfum în compoziție.

Varianta strong – Produse din aceeași familie

Floral cu floral, oriental cu oriental, dulce cu dulce, fresh cu fresh, spicy cu spicy – la asta mă refer.

Și mai bine este dacă alegem să folosim produse de la același brand și din aceeași gamă: avem aceleași note în 2 sau mai multe produse, fapt care face aroma respectivă puțin mai puternică și mai persistentă. E cel mai sigur așa. Îți place foarte mult parfumul X de la brandul Y și vrei să te bucuri de el cât mai mult în stare pură? Nu trebuie decât să alegi dintre toate aceste creme una din aceeași gamă. De pildă, parfumul Mugler Alien este cel mai bine să-l combini cu loțiunea de corp cu același nume. Vor face echipa perfectă și se vor pune în valoare unul pe altul.

mix de parfumuri

Varianta brave – Mirosuri diferite, dar complementare

Curajoșii pe această variantă mizează, mai ales că este și cea mai recent apărută ca tendință în materie parfumuri – layering. Este cea mai mare provocare să combini parfumul cu geluri de duș, creme, loțiuni de corp sau loțiuni după ras din familii total diferite de a lui și să scoți ceva bun și nou din asta. Și mai îndrăzneț trebuie să fii să mixezi 2-3 parfumuri cu note diferite.

Poți începe prin a combina produse care au măcar o notă comună. E puțin mai ușor așa. Pe măsură ce prinzi curaj, experimentează, fii creativ, dar ține cont de complementaritatea aromelor! Notele care merg aproape peste orice parfum sunt cele de vanilie, mosc și citrice, conform specialiștilor. Vanilia îndulcește, moscul condimentează, iar citricele energizează.

Pentru mai multă siguranță în combinații, poți folosi roata parfumurilor de aici, cu mențiunea că aromele situate una lângă alta se combină destul de bine, iar aromele plasate în opoziție sunt complementare. Contează foarte mult și procentele folosite – mix-ul 30% foral cu 70% lemnos miroase altfel decât cel în care proporțiile celor două esențe sunt inversate.

Tu alegi dacă ești prudent și mergi pe primele două variante sau vrei să fii creativ și să-ți creezi propria semnătură, jucând tare cu varianta a treia de mixaj. Aceasta este cea mai periculoasă, dar și cea mai ofertată și la modă – e ca și cum ai crea parfumuri noi.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. eu ma ghidez cel mai des dupa parfumul de corp, acela are nuanta predominanta, sa zic asa. nu prea folosesc geluri de dus sau lotiuni din aceeasi gama

    1. La mine parfumul e de baza. Restul aleg produse cu miros cat mai discret.

    • Naty Mihaela
    • 26/02/2018
    Răspunde

    Eu am momente cand imi place vanilia si alte momente cand imi plac cele lemnoase ;nu folosesc in fiecare zi acelasi parfum ;prefer sa alternez in functie de stare.

    1. Cam asa si eu. Nu am multe parfumuri, vreo 3-4, dar le schimb dupa cum ma simt.

    • ghelbere elena
    • 26/02/2018
    Răspunde

    Prefer sa folosesc produse din aceeasi familie. Rar le mai amestec.

    1. Eu am vazut anul trecut cand am primit un set de lotiune de corp si parfum ca mirosea mai puternic cand le foloseam impreuna.

  2. Răspunde

    Nu ma pricep extraordinar la combinatii si prefer sa folosesc un singur produs parfumat. Incerc sa nu exagerez nici cu asta pentru a nu crea un disconfort celor din jur

    1. Asta e o problema, e adevarat, ca nu e bine nici prea mult. Ma urcasem in lift cu una, la mall, putea de nu puteai sa mai stai.

  3. Răspunde

    Eu as merge pe prima varianta, nu m-as incumeta sa fac combinatiile 😀

    1. Asa suntem noi – precaute.

  4. Răspunde

    Eu prefer a treia varianta deoarece am atat parfumuri cat si creme de corp pe care le ador si nu pot sa renunt la ele asa ca ma dau cu toate odata. 🙂

    1. Uite si o femeie curajoasa!

  5. Eu merg pe primele doua variante, la a 3 a nu ma prea pricep si nu vreau sa risc sa combin mai multe parfumuri.

    1. Si mie imi este frica sa risc.

    • Valeria Chertes
    • 26/02/2018
    Răspunde

    Eu cred ca nu m-as pricepe la conbinatii.

    1. Mai bine mergem la sigur, nu?

    • Lamiita Petre
    • 27/02/2018
    Răspunde

    Le prefer pe primele doua variante, fara complicatii prea mari. Cel mai mult ma incanta varianta a doua, a produselor din aceeasi gama, in felul acesta si efectul este mai intens si mai de durata.

    1. Mirosul este mai intens la varianta 2, asta am remarcat si eu.

  6. Răspunde

    Nici eu nu m-as incumeta la combinatii de genul asta..nu sunt asa sigura ca ar iesi prea grozav. Ce-i drept suna foarte interesant, dar mi-e sa nu iasa vreo capodopera menita sa tina lumea la departare.

    1. de asta ma tem si eu cel mai mult, mai ales ca mirosul meu cam lasa de dorit.

    • Toma Tantica
    • 27/02/2018
    Răspunde

    Super ,chiar nu stiam!

    • Nicolae Claudia
    • 28/02/2018
    Răspunde

    Mi-ar placea sa incerc si combinatii. De obicei folosesc o singura aroma

    1. E mai sigur si mai ieftin asa.

    • Anda Stanciu
    • 28/02/2018
    Răspunde

    Eu le mai combin

  7. Răspunde

    Intamplator am observat intr-o zi ca mirosul parfumului se amestecase cu cel al antiperspirantului si nu era deloc o combinatie reusita. De atunci am mare grija cu asta si incerc pe cat posibil sa cumpar antiperspirante neparfumate sau macar cu parfum subtil. In acelasi timp, mi se pare o idee foarte buna folosirea unei lotiuni de corp din aceeasi gama cu apa de toaleta sau de parfum, asa cum ai sugerat si tu. E un mix reusit de fiecare data, ba chiar nu mai e nevoie sa folosim la fel de mult parfum.

    1. Da, uite, asta uitasem sa mentionez, ca daca folosim o gama completa, putem reduce de la 3-4 pulverizari de parfum la 2.

  8. Răspunde

    Interesant! Uite ca lucrurile astea nu le stiam. De aia unele parfumuri nu imi plac mie deloc 🙂

  9. Răspunde

    Combinatiile nu prea merg la pachet cu mine…deci prima varianta este cea perfecta! Mi-ar placea sa combin si eu, insa mai bine nu risc sa stric totul…

  10. Răspunde

    Mie îmi place, atunci când port un parfum, sa se simtă doar acesta. Pana și mirosul antiperspirantului ma deranjează dacă e din alta gama. Și de obicei este, asa ca le aleg pe cele inodore.

    1. Mi se pare normal ca ai dat banii pe el ca sa-i simti mirosul.

  11. Eu încerc să nu le combin, prefer de multe ori să folosesc geluri de duș fără parfum pentru ca parfumul să se simtă mai bine.

    1. Cu gel de dus din aceeasi familie ai incercat?

  12. Răspunde

    Obisnuiesc sa folosesc parfumuri din aceeasi familie. Insa de cele mai multe ori le combin. Nu m-am gandit niciodata la ce iese. Oricum, majoritatea au aceleasi note dominante asa ca nu am de ce sa dau gres. Oricum, foarte interesant articolul.

    1. Multumesc, Irina.

    • andrei
    • 27/03/2018
    Răspunde

    parfumul trebuie sa nu fie dat in abundenta, orice tip de parfum ai folosi

    1. depinde pe cine intrebam 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares