Un curs de SEO – calea cea mai sigură și mai ieftină spre un site optimizat corect

Ce inveti la un curs de seo

V-am mai zis eu că nu e ușor să ai blog. Eu vorbesc despre blog pentru că asta mă doare pe mine, dar presupun că la fel este pentru orice proprietar de site. Nu e ca și cum ți-ai cumpărat azi domeniu și găzduire, ai pus 2-3 articole sau 2-3 produse pe el și gata! Mâine sunt toți cititorii sau cumpărătorii grămadă pe tine. Pe lângă timpul pe care trebuie să-l investești în treaba asta, mai ai nevoie și de bani. De ce? Pentru că sunt o grămadă de lucruri pe care nu vei ști să le faci singur. Îți spun eu, după 8 ani de blogging.

Ce știi despre optimizare?

Unul din lucrurile în care trebuie să investești este optimizarea site-ului. Dacă ești foarte norocos, posibil să ai articole foarte bine indexate de motoarele de căutare, deși tu nu știai ce e aia optimizare când le-ai scris. Dar asta a fost o întâmplare. A continua să scrii și să lucrezi doar în speranța că ai făcut bine ce-ai făcut și lui Google o să-i placă de tine, e cam pierde de timp și energie. Există reguli după care să te ghidezi, există strategii și trucuri la care să apelezi pentru a te asigura că fiecare mesaj de-al tău ajunge exact acolo unde trebuie, că nu scrii și nu muncești doar de dragul de a o face, că oamenii chiar te vor găsi în căutările lor.

Cu ce e mai bun un site optimizat? E prezent mai sus în rezultatele motoarelor de căutare, are mai mult trafic sau mai mulți cumpărători. Vinde mai bine, nu contează că vinde idei, servicii sau produse.

Și cum îl optimizezi?

Ei, aici e problema. Dacă ar fi așa simplu, la cele peste 2000 de articole ale mele, ar fi trebuit să am un trafic de să nu-l pot duce. Dar nu am. Nu o fi el nici mic, dar nici motiv de mândrie nu e. Sunt multe greșeli pe care le-am făcut la început și acum nu-mi găsesc timp să le corectez. Știam eu acum 6 ani ce sunt alea cuvinte cheie sau cum se optimizează o imagine? Sigur că nu. Scriam ca să mă aflu în treabă.

Bine, astea cu optimizarea articolului sunt simple până la urmă. Dar SEO înseamnă mult mai mult de atât. Poți, desigur, să te apuci să cauți articole despre SEO și să pui în practică ce scrie în ele. Posibil ca la unele să te uiți ca mâța în calendar, cum mă uit și eu. Mi-am descărcat luna trecută un curs de seo de pe un site. După primele 10 pagini l-am abandonat pentru că nu era pe înțelesul meu.

Altele s-ar putea să conțină chiar și informații greșite sau care nu mai sunt de actualitate. Ce mergea acum 2 ani, nu prea mai dă rezultate azi pentru că Google e băiat deștept și face modificări periodic. Eu mă mai inspir din postările de pe scoaladeblogging.ro pentru că știu că aici am informații corecte și actualizate. Oricum, ai nevoie de mult timp să te lămurești singur ce și cum să faci.

Mai repede scapi dacă plătești un specialist să-ți optimizeze site-ul, dar ține cont că asta costă foarte mult. Mie mi-ar plăcea mai degrabă să investesc într-un curs de SEO la care să învăț eu despre strategiile de SEO actuale. Mă uitam pe programa unui curs de seo la care se fac înscrieri acum și cred că mi-ar fi mai mult decât util. În cele 2 zile dedicate se va discuta despre cam tot ce m-ar putea interesa pe mine, ca blogger. Ai aici detalii despre subiectele care vor fi dezbătute în cadrul cursului. Odată dobândite cunoștințele astea, le poți pune în practică pe oricâte site-uri. Nu mai plătești sute de lei pentru fiecare site pe care-l vrei optimizat.

De ce am ales tocmai cursul ăsta și nu altul? Pentru că pe Răzvan Pavel (cel care este trainer la acest curs de seo) îl știu de ceva timp, de pe Facebook. L-am mai bombardat cu întrebări și niciodată nu l-am prins în off-side. Știe cam tot despre SEO (are o experiență de peste 10 ani în domeniu) și nu explică lucrurile ca să le înțeleagă doar el, ci și prostăncii ca mine. Îmi place și că numărul cursanților va fi redus (doar 12 locuri disponibile), deci nu mergem pe ideea să fie mulți să ne umplem de bani. Plus că, e un curs practic la care se vor face analize și pot pune întrebări unde nu pricep ceva.

Nu o să mă transform în specialist după 2 zile de curs, dar cu siguranță voi învăța suficient cât să-mi optimizez cât de cât corect articolele și blogurile.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Aaa, deci e vorba de Răzvan? Super! Recomand, e tobă de SEO!

    1. Pe mina m-a ajutat de fiecare data cu sfaturi.

  2. Mi-ar fi si mie de folos un astfel de curs. Eu sunt paralela cu tot ceea ce tine de SEO. Incerc sa aplic ceea ce invat din mers, desi sunt la km distanta de tot ceea ce ar trebui sa stiu.

    1. Eu stiu putine lucruri si asta ma sperie.

    • Nicolae Claudia
    • 22/03/2018
    Răspunde

    E mare bataie de cap si cu un blog..spor la asimilat cat mai multe informatii

    1. Multumesc.

  3. Eu încă tot învăț și încerc să adaptez articolele la tot ce aflu nou!

    1. Eu am inceput sa iau notite la ce mai citesc pe SEO.

    • Toma Tantica
    • 23/03/2018
    Răspunde

    Frumos articol! !

    1. Multumesc.

    • ghelbere elena
    • 23/03/2018
    Răspunde

    Acest articol este foarte bun pentru cine doreste sa-si faca un blog. Eu ma multumesc cu urmaritul blogurilor.

    1. Cine nu e pregatit sa munceasca, sa nu-si faca!

  4. Răspunde

    Of, greu cu SEO asta… Mai ales cand vrei sa faci singur totul. Sau cand nu ai incotro pentru ca nu iti permite buzunarul. Asa ca un curs de SEO cred ca prinde bine.

    1. Nici sa nu ai incredere in oricine daca iti vine ideea sa faci o campanie de seo.

  5. Răspunde

    Eu m-am inscris de curand la un webminar despre SEO, sa vedem daca invat ceva util de acolo s-au nu. Poate o sa scriu un articol daca mi se pare suficient de interesant.

    1. Iti trebuie timp sa participi si la cursurile de genul asta, dar eu iti tin pumnii.

  6. Răspunde

    Razvan m-a ajutat si pe mine de cate ori am avut o nelamurire. Sigur vei invata ceva util la acest curs. Eu sunt praf la acest capitol, citesc cand vad un articol despre SEO, iar pe scoala de blogging am citit multe lucruri folositoare!

    1. Este un tip grozav si priceput.

  7. Răspunde

    Un curs de acest gen mi-ar fi de mare ajutor și mie. Am sa văd ce condiții trebuie sa îndeplinesc și cât ma ajunge

    • Mihaela
    • 29/04/2018
    Răspunde

    Din ce stiu cei de la Cursuri SEO (Rezistenta Online) primesc sau primeau cel putin acum cativa ani la cursuri bloggeri in schimbul promovarii cursului pe blog si in social media.

    1. Din pacate, am inceput sa ma oferesc de ofertele de genul asta. Cand tu nu te pricepi la seo, ei pot sa zica multe despre ce au facut si de fapt tu sa ii promovezi degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares