De ziua fericirii

Cica azi e ziua fericirii. N-as zice. E si prima zi de primavara astronomica; insusi Google sarbatoreste, cu un banner dedicat, echinoctiul de primavara. Eu m-am trezit cu fata la cearsaf. De ce in ziua fericirii nu te trezesti cu un zambet care sa nu-ti incapa pe fata, de ce nu iti face toata lumea cadou un zambet, de ce suna ceasul si in ziua asta magica, de ce trebuie sa fac mereu acelasi lucruri de care m-am plictisit?

Ce m-ar face fericita? Sa ma trezesc cand vreau eu, fara sa ma trezeasca ceasul enervant, sa vina menajera sa imi faca patul, sa imi iau cardul si sa plec la shopping si sa ma intorc seara acasa plina de cumparaturi. Exagerez, desigur. Nu sunt nici genul care sa se declare fericit cu prea putin dar nici nu visez la atat de mult. As vrea doar sa nu mai fiu dezamagita de oameni si sa am mai mult timp liber.

Cer atat de mult? Degeaba muncim si alergam dupa bani sau sa facem curatenie si cea mai buna mancare, daca nu ne facem timp sa ii dam sufletului ceea ce el are nevoie. Am nevoie de timp, de timp pentru mine sa ascult muzica ce imi place, am nevoie de initiativa de a fi tinuta in brate, de un „multumesc” din cand in cand, si de sanatate. Nici nu stiu de ce am pus sanatatea pe ultimul loc. N-am sa mai modific acum. Ar fi trebuit sa fie prima. Am avut destule episoade in viata, in care mi-am dat seama ca si daca mi-ar aduce cineva luna pe tava, tot nefericita m-as simti pentru ca, din punct de vedere fizic, nu am starea necesara de a ma bucura de culoarea ei.

bottegaverde.ro

Am o revelatie! Sunt fericita si nici macar nu imi dau seama de asta. Sunt mai fericita decat multi oameni din jurul meu. Am tot ce imi trebuie ca sa imi construiesc singura fericirea si n-am facut altceva decat sa astept sa imi bata ea la usa. Fericirea noastra depinde de noi!

Imi pun melodia preferata si ma apuc sa fac curat cu zambetul pe buze. Tragedie ar fi sa fiu pe un pat de spital si sa nu pot face curat! Faceti la fel: puneti o melodie care va da putere si va instiga la visare si apucati-va sa faceti acele lucruri banale, enervante, de care altii nu se pot bucura! Pana la urma, fericirea e o chestie care tine si de tine si alegerile si vointa ta. Poti alege sa fii fericit cu putin sau poti opta pentru a-ti impune sa fii nefericit, oricat de multe ti-ar oferi viata, pentru simplul fapt ca esti sigur mereu ca meriti mai mult. Altii meritau mai mult si au primit de zeci de ori mai putin decat tine!540_293_resize_20130601_93ea71d6636818141742b14d1363a222_png

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Mihaela
    • 20/03/2015
    Răspunde

    Ai mare dreptate! Nici eu nu zambesc dar nu stiu de ce pentru ca am multe motive sa fiu fericita!

    • Mihaica Iuliana
    • 20/03/2015
    Răspunde

    Wow, Criss. Cat de frumoasa este melodia, o ador……Am hotarat o voi pune sa imi cante la mine la nunta……Mai ai si altele asa superbe, idei tari pt nunta mea.?

      • cristina
      • 20/03/2015
      Răspunde

      eu trec prin perioada Kendji, ma bucur ca iti place melodia; eu le ador aproape pe toate; le gasesti pe youtube 😛

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 20/03/2015
    Răspunde

    Imi place mult melodia,un gram de fericire este in sufletul fiecaruia,trebuie sa te bucuri de cel mai mic lucru,intamplare frumoasa,zambetul unui copil,cand revezi pe cineva.Toate aceste lucruri le vedem marunte dar te fac fericit.

    • Hacman Mariana
    • 20/03/2015
    Răspunde

    Nici eu nu am avut o zi prea frumoasa..mi-am facut bagajul pentru a pleca maine la Bucuresti.(la spital)..mult stres ,ganduri…dar am sa-ti urmez sfatul si o sa incerc sa ma relaxez ascultand cateva piese minunate,care imi dau oarecum o stare de bine..superba piesa….ii multumesc zilnic lui Dumnezeu pentru tot ce am,..mai ales ca mi-a daruit cel mai de pret dar,,pe fiica mea”….pupici!

    • Iorga Daniela Ionela
    • 21/03/2015
    Răspunde

    frumoasa melodie! iti doresc multa sanatate si puterea de a gasi fericirea in lucruri marunte!

    • Scutaru Vanda
    • 21/03/2015
    Răspunde

    A fost o zi obisnuita. Chiar putin mai obositoare.Dimineata am condus 200 km, apoi am fugit repede la stomatolog pentru a insoti pe mama mea care a scos doi molari…..la o varsta venerabila si care are o boala de inima cu mult tratament.Fugi repede apoi la serviciu.Si seara…..bucatarie.Insa sunt fericita ca mi-am vazut parintii in aceasta zi.Ei locuiesc la o distanta de 80 de km fata de mine.Si de fiecare data cand vin la mine este o bucurie si o placere.Indiferent cat de ocupati suntem, trebuie sa le oferim multa atentie.Vine o zi…..cand nu-i vom mai avea.Iar eu…..invat din greselile altora si chiar ale mele.Parintii trebuie respectati ! In concluzie, chiar daca a fost eclipsa de soare, chiar daca am avut o zi „plina”,eu am fost fericita.

  1. Răspunde

    Am început și eu de la o perioadă să lucrez doar ascultând câteva melodii care mă îmbie la visare, problema este doar atunci când vine vreo vecină și te trezește exact în cele mai frumoase momente și nici nu pleacă curând ca să poți reveni la visele tale

    • Mihaela Chicu
    • 22/03/2015
    Răspunde

    Nu stiam de „ziua fericirii”, dar putem sa ne facem viata frumoasa trecand, zambind, peste multe „nimicuri” de care ne tot impiedicam… Sa ne bucuram de zambet, sa oferim zambet! Multumim, Cristina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares