Serial de văzut – Emily în Paris

Emily în Paris

După atâtea cărți prezentate, unele recomandate, altele puse la zid, nu era cazul și pentru o recomandare nouă de serial? Azi vorbim despre unul al cărui nume nu-mi spunea mare lucru și care nu credeam că-mi va plăcea – Emily în Paris. Am aflat despre el de la o fostă colegă de școală, l-am ignorat o perioadă, apoi am dat peste el, într-o seară când eram singură acasă și neconstrânsă de nevoia de a alege ceva ce să placă și soțului. Am zis să văd un episod, înainte de nani și am văzut… vreo trei.

Emily, personajul principal, este o americancă get-beget. Lucrează în marketing. Dintr-o întâmplare fericită, angajatorul o trimite la Paris pentru un an de zile. Emily nu știe o boabă de franceză, nu cunoaște pe nimeni la Paris, nu știe cum se va descurca, mai ales că are și o relație acasă. În schimb, este fermecată de frumusețea și romantismul Parisului și știe că acest job este șansa vieții sale. Nu va da înapoi.

Viața în Paris se dovedește mai grea decât ar fi crezut. La firmă, nimeni nu este încântat de apariția ei. Este ținta multor critici și glume (majoritatea pe seama lipsei sale de cunoștințe de limba franceză). Cu proprietara apartamentului în care locuiește e greu să se înțeleagă când vorbesc limbi diferite. Iubitul ei anulează vizita pe care o programase la Paris și îi dă papucii. Noroc că are un vecin de treabă, de care se îndrăgostește și că o ajută online-ul. Mai departe, aflați voi! Vă las și trailer-ul.

Emily în Paris este un serial pe care vi-l recomand ca metodă de relaxare, fiind o comedie romantică. Nu vă așteptați să râdeți de mama focului, dar veți avea parte de câteva zâmbete în fiecare episod. Nu ar avea cum altfel, într-un film în care se ciocnesc două culturi atât de diferite. Americanii cred că toată lumea știe engleză și toți sunt obligați să le vorbească în engleză. Francezii vor musai să le vorbești în limba lor și te taxează imediat pentru orice greșeală. Din punctul acesta de vedere, mi se pare că serialul îi cam ia la mișto și pe unii, și pe alții.

Nu este un film pentru oricine. Cred că este apreciat în special de publicul tânăr și foarte tânăr. Nu dau vârste pentru că nu sunt relevante. Unii se simt tineri și la 50 de ani! Unul dintre motivele pentru care cred că adolescenții, cel puțin cei din România, iubesc atât de mult Emily în Paris este acela că le alimentează speranțele că vor ajunge toți mari influenceri, mari vedete pe Instagram, și vor câștiga bani pe bandă, muncind puțin. Dacă ei chiar cred că e suficient să creezi un cont și să pui trei poze, ca Emily, ca să faci milionul de followeri, să se mai gândească!

Este un basm modern care trebuie luat ca atare. Doar în basme se întâmplă lucruri magice, doar în basme cresc lucrurile într-o zi cât în realitate într-un an, doar în basme sunt prințese. Avem nevoie și de basme, este adevărat, dar țineți minte că le citim, evadăm puțin prin intermediul lor, apoi revenim la viața reală!

Serialul este disponibil pe Netflix, are 10 episoade scurte și va avea parte și de un sezon 2 care, pare-se, va apărea pe 22 decembrie 2021.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares