Pe StejarMasiv.ro am gasit scaunul perfect pentru bar

bar in living
Acum doi ani, in casa noastra a aparut un corp nou de mobilier. Un bar facut din lemn, dupa ideea sotului meu si a varului sau, barul cuprinzand si un raft pe care stau la loc de cinste bauturile si blatul de bar propriu-zis. Totul a fost gandit ca sa mearga pe ideea de rustic. Blatul barului este facut dintr-o bucata de lemn, fara multe finisaje care sa ii strice aspectul, doar aplicate niste lacuri care sa ii pastreze aspectul natural dar sa il protejeze.

 

In sufragerie domina piatra si lemnul natural: blaturi de lemn cu tot cu scoarta de copac lacuita, grinzi de lemn, fatada barului din piatra naturala de rau lacuita. Nu am gasit pana acum un model de scaune de bar care sa ne multumeasca. Azi l-am gasit. Niste scaune superbe din lemn de stejar masiv, a caror culoare, textura si finisaj se potriveste perfect cu restul decorului. Stejarul masiv e un material foarte rezistent in timp, cu o culoare placuta, potrivindu-se foarte bine si in decorul nostru cu valente rustice. Traditionalul inca se poarta ba chiar, pe an ce trece, reinvie in mai mute domenii. Cine ar fi zis acum cativa ani ca iile vor fi piese de rezistenta sau ca domnitele vor reveni la ideea de lada de zestre? Si in materie de lemn, mobilier, piesele din materiale de calitate, amintind prin linii si taieturi de mobilele de odinioara, devin un trend. Un trend cautat care se vinde foarte bine.
Prespun ca ati vazut macar o data portile de lemn si bisericile din Maramures. Toate din stejar masiv. De ce? Pentru ca stejarul dureaza, stejarul place, stejarul ne reprezinta si ne inspira. In pal sau osb Brancusi  n-a sculptat nimic. Cum sa nu iti placa o mobila din lemn masiv?Tocmai de aceea m-am indragostit si eu de aceste scaune de bar, faurite din acelasi lemn de esenta tare despre care vorbim.
Priviti-i curbele, culoarea si finisajul! M-ati crede daca v-as spune ca e facut din doage de butoaie de stejar refolosite? Ganditi-va ca acele butoaie au fost folosite si ele ani buni si ca acum, doagele lor de lemn masiv se transforma in scaune cu aspect deosebit. Mai e nevoie de alta dovada care sa sustina ideea ca stejarul nu are moarte? Cand factorul uman intervine mai putin, orice lucru ne place mai mult. Oricum nu voi gasi doua scaune ca sa arate la fel pentru ca nu e ca in cazul materialelor ieftine carora li se aplica aceeasi foaie lipita la cald, cu o culoare uniforma. Nu caut perfectiunea. Caut autenticul. Si, da, as fi putut sa imi iau scaune metalice dar sunt prea reci. Ar fi putut opta pentru alt material dar nu cred ca peste 3-4 ani o sa am bani de altele. Asa ca am zis: scaun de bar din stejar masiv sa fie!
Sper ca ati inteles cu totii ca principalele avantaje pe care le are o mobila de lemn masiv sunt raportul calitate-pret, aspectul mult mai atractiv si rezistenta in timp. Peste 15-20 de ani o sa am acelasi scaune si am sa le pastrez cu mandrie pentru ca unei piese de mobilier de calitate, din lemn masiv, ii creste valoarea in timp, putand fi data mai departe urmasilor.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares