Miros de încins în mașina de spălat nouă?

masina de spalat rufe

Să vă povestesc ce am pățit când mi-am cumpărat mașină nouă de spălat! Am căutat-o vreo trei zile, citit review-uri, comparat prețuri, ca tot românul care nu are bani de dat în plus pe ce nu face. Într-un final, am ales-o pe asta, deși e mai puțin relevant ce model este. Am dat-o pe cea veche la rabla, tot la ei (ei au ridicat produsul vechi) și am avut o reducere de 150 RON. Nu e mult, dar e mai bun decât nimic, plus că am scăpat de măgăoaia veche fără bătaie de cap.

Bun, iată-mă acum cu mașină de spălat nouă, cu un coș de rufe care dădea pe dinafară! Mă apuc de spălat. Dau o spălare scurtă înainte, cu puțin detergent, fără rufe, și totul merge bine. Bag și rufele. La vreo 40 de grade, program scurt, fără pretenții. Ies din baie și mă duc să-mi văd de treabă. Când semnalul sonor mă anunță că mașina și-a făcut treaba și a venit rândul meu să mă duc să întind rufele (că tot nu mi-am luat cu uscător, că nu am spațiu!), mare miros de ars, de cauciuc încins în baie. Primul gând a fost că s-a stricat mașina se spălat.

Masina de spalat rufe Beko WUE9736XST, 9 kg, 1400 RPM, 15 programe, Clasa C, Motor ProSmart Inverter, HomeWhiz, Remote Control, SteamCure, AddXtra, Alb

Scot hainele din mașină. Miroseau oribil, de parcă fuseseră salvate dintr-un incendiu de la un centru de anvelope. Ce să fac, ce să fac? Mașina de spălat se pare că funcționează încă, în sensul că are beculețul aprins. Dau să o programez și merge. Nu mai umblu la ea, că mi-e frică. Îl aștept pe Mr.

El vine și zice că mașina nu pare a avea ceva. E electrician, o ști el ce zice! Atunci de unde miroase? Mai dăm spălare, fără haine, la 90 de grade, stoarcere la 1400 de rotații. La final, nici pic de miros. Am zis că și-o fi revenit și am băgat hainele iar. Aceleași de mai devreme. Nu era chip să sper că mirosul din ele va dispărea cât se uscau afară, la aer. Ce credeți? După 40 de minute, program încheiat, același miros. De data asta, aveam și niște resturi mici, negre, pe haine.

Mr. o ia din nou la verificat. Descoperim că garnitura aia de cauciuc, de la hublou, era mai groasă decât ar fi trebuit într-o anumită zonă și se freca puternic de cuvă. De acolo și reziduurile și miros de încins în mașina de spălat.

Evident că produsul putea fi returnat, dar aveam deja vreo 7 zile de când stăteam fără mașină (au fost niște încurcături cu livrarea). Parcă nu eram dispusă să o trimit înapoi și să mai aștept cine știe cât timp. Sunăm la garanție să vedem dacă se poate rezolva problema. După descrierea simptomelor mașinii de spălat, domnul de la telefon ne-a confirmat că de la acea garnitură i se trage, că nu se poate întâmpla nimic rău, că au mai fost cazuri, că poate veni să o înlocuiască peste trei zile, dar că e foarte posibil ca după alte 2-3 spălări mirosul să nu mai apară pentru că garnitura se va fi tocit destul cât să nu mai frece pe cuvă.

Am făcut programare pentru reparație, dar nu a mai fost nevoie de ea. Omul a avut dreptate, după alte câteva spălări încheiate cu același miros de încins în mașina de spălat și pe haine (tot mai slab, ce-i drept), garnitura buclucașă a reușit să se ajusteze singură și să nu mai facă probleme. Și-a făcut rodajul, cum s-ar spune.

Este prima mașină de spălat la care pățesc asta. Am mai schimbat vreo 3 până acum, toate au avut un miros caracteristic de cauciuc la primele spălări, dar subtil și suportabil, nu miros de cauciuc încins sau ars. Mă bucur că s-a rezolvat și că nu a trebuit să stau să fac retur sau să-i aștept pe cei de la service. Mașina are deja câteva luni bune de când ne spală rufele murdare și ne declarăm super mulțumiți de ea. Nu avem altceva să-i reproșăm în afara acestui episod inițial de proteste.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Asaftei Simona
    • 18/08/2022
    Răspunde

    Bine că este ok acuma ,chiar eram foarte curioasă să văd de la ce era acel miros .Cu mașina de spalat am pățit și eu chiar astă iarnă inainte de Crăciun ,o cumpărasem anul trecut prin septembrie și inainte de Crăciun dădea să spele și nu mai putea să invârte rufele ,in prima fază m-am gândit că s-a stricat și după aia când am aprins becul și am văzut că lumina era f.slabă mi-am dat seama că nu este curentul cum trebuie si din cauza asta ea nu putea invârti hainele să le spele .

    • Valeria Chertes
    • 19/08/2022
    Răspunde

    Bine ca să rezolvat problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares