5 argumente PRO mașină de spălat cu uscător

mașină de spălat rufe

Când vine vorba de electrocasnice, nu pot fi altfel decât recunoscătoare că m-am născut în 1984 și nu cu vreo treizeci de ani mai devreme. Nu știu ce m-aș fi făcut fără mașină de spălat, frigider, mixer și altele de genul acesta. Bunica nu le-a avut și îmi aduc aminte cât spăla, biata de ea, manual, cum se chinuia să țină laptele rece într-un lighean cu apă și cât trebuia să bată la niște ouă pentru un chec. Nici nu ne dăm seama cât de norocoase suntem că avem acces la aceste electrocasnice moderne, care ne ușurează atât de mult viața.

Mașina de spălat cred că-mi este cea mai utilă dintre toate. La noi se spală aproape zilnic, având-o și pe bunica imobilizată la pat. Cum ar fi să spăl la mâna zilnic, când uneori mi se pare că abia am timp să întind și să strâng rufele de pe sârmă? Nu-i nimic. În curând voi scăpa și de grija asta pentru că am decis că am nevoie de o mașină de spălat cu uscător. Nu comoditatea sau un moft m-a făcut să mi-o doresc. Am argumente solide în favoarea ei.

Rufele ferite de alergeni

Soțul meu este alergic. N-a fost dintotdeauna. Rinita alergică a început să-i dea bătăi de cap de câțiva ani. Știam că e alergic, dar nu știam exact la ce. Anul acesta a făcut textul Alex și a reieșit că majoritatea polenurilor îi sunt inamice. Viața cu alergie nu este ușoară. Mereu este înfundat în nas, face spălături nazale, pune vitamina A, poartă mască atunci când mergem în parcuri sau pe la țară, etc. Până și uscatul hainelor afară este o problemă. Se umplu de polen (zilele acestea a fost nebunie inclusiv cu puful de la plopi), așa că degeaba schimbă el hainele zilnic, că le ia din șifonier direct pline de alergeni.

Adio griji vizavi de hainele de pe sârmă

Aoleu, rufele mele! De fiecare dată când începe ploaia sau se intensifică vântul, musai să îmi strâng rufele de afară. Asta, dacă sunt acasă. Dacă nu, le prinde ploaia, care nu e întotdeauna curată, sau mi le umple vântul de praf. Vremea a devenit tare schimbătoare. Înainte, știai că sunt șanse de ploaie, nu spălai. Acum, speli, nu e nici urmă de nor și, în 20 de minute, deja se stârnește iadul. Când ai genul acesta de mașină de spălat cu uscător, ai scăpat de această grijă. Speli când vrei, nu ești condiționat de starea vremii.

Ai hainele protejate de soare

Soarele nu este chiar cel mai bun prieten al hainelor noastre. E drept că în zilele însorite el le poate usca repede, dar razele sale se fac vinovate de decolorarea țesăturilor. Așa se face că, după câteva spălări, un tricou nou deja este cu câteva nuanțe mai deschis, își pierde din culoare și din strălucire. Hainele uscate în uscător își păstrează aspectul ca nou și culorile pentru mai mult timp dacă sunt spălate și uscate conform instrucțiunilor de pe etichetă. Toate prietenele mele îmi spun asta.

Scapi de hainele uscate în casă iarna

O problemă serioasă o prezintă și uscarea rufelor iarna, pentru cei care stau la curte și nu au unde să le întindă decât afară. Hainele pot sta pe sârmă zile întregi fără să se usuce. Nu doar că s-ar putea să ai nevoie mai repede de ele, dar excesul acesta de umiditate distruge țesăturile. Ce faci atunci? Usuci hainele în casă, lucru care nu este deloc sănătos sau plăcut. Să vină cineva la tine și să dea peste suportul de rufe în sufragerie? Să respiri aerul acela umed și îmbibat în miros de balsam? Aerisești, dar cât!?

Fără insecte sau urme de murdărie

Nu cred că e zi, când spăl și strâng rufele de pe sârmă, să nu mă trezesc cu cel puțin un articol murdar, cel mai adesea de gunoi de pasăre. Vrăbiile sunt tare active la mine în curte. Plus că, în ultimii ani, insectele parcă sunt tot mai numeroase. Nu poți băga hainele în casă fără să le scuturi și tot te mai trezești cu câte o musculiță, o furnică sau o ploșniță pe ele. Evident că o mașină de spălat cu uscător m-ar scăpa și de această problemă.

Avantajele unui astfel de aparat electrocasnic nu se opresc aici. El te ajută să câștigi timp și energie, să scapi de aspectul inestetic al hainelor agățate pe balcon și de stresul lipsei de spațiu pentru a întinde o lenjerie de pat. Hainele sunt uscate mai repede și ferite de praf, alergeni, insecte, decolorare. Eu zic să merită investiția. Tu ce zici? Ai deja mașină de spălat cu uscător? Ai vrea?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Asaftei Simona
    • 20/05/2022
    Răspunde

    Nu am cu uscător ,am mașină de spălat automată ,dar nu cu uscător și din cele zise de tine chiar este foarte bună,de multe ori pățesc și eu atunci când iau rufele de pe sârmă să fie ploșnițe și cât de urât miroase că le bag înapoi în mașină la spălat sau iarna cu uscatul se usucă foarte greu ,de cele mai multe ori le aduc in casă ,de schimbat culoarea nici nu mai zic ,de la soare și după câteva spălături nu mai arată decât spălăcite majoritatea.Mulțumim pentru informații draga mea ,chiar cu prima ocazie când mi se mai strică mașina de spălat voi alege una cu uscător .

    • Valeria Chertes
    • 20/05/2022
    Răspunde

    Ar fi ideala o mașină cu uscător.

  1. Răspunde

    Content de nota 10, big like pentru postari!

    • mihaelanistor
    • 25/05/2022
    Răspunde

    Pentru cei cu spatiu limitat, este o buna alegere, insa important e sa te ajute sa scapi de corvoasa hainelor intinse prin casa si a umezelii in exces.
    Eu mă bucur că am avut spatiu, si le-am putut lua separat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares