Copilul vrea pisică sau câine, iar tu nu vrei păr de animale în casă. Ce e de făcut?

copil cu pisică

Pisicile și câinii sunt animale de companie pe care copii le adora, și le doresc aproape, iar prezența lor le este mai mult decât benefică. Doar că mulți părinți evită să aducă în casă un animăluț, din mai multe motive. Cele mai multe țin de igienă. Se tem că-și vor face nevoile pe unde le vine și vor umple casa de păr. Din fericire, pisicile și câinii tind să învețe rapid unde le este amenajată toaleta, așa că o problemă e ca și rezolvată. Rămâne cea a părului. Iată ce trebuie făcut pentru a nu avea păr de animale în casă sau a avea, dar mult mai puțin!

Alege o rasă care nu lasă păr!

Nu toate rasele de animale lasă la fel de mult păr. Dacă te informezi puțin și alegi ce trebuie, problema este din start rezolvată. Există rase de câini și pisici care nu lasă păr aproape deloc. Dacă vorbim despre pisici, această pisică albastru de Rusia este ideală. Este absolut superba, tăcută, prietenoasă și nu-ți va umple casa de păr. La capitolul câini, cele mai bune alegeri pe care le poți face sunt din rasele Dalmațian, Bichon Maltez, Bichon Frise. Shih Tzu, Boston Terrier. Mai sunt și altele. Google te poate ajuta cu mai multe informații, în așa fel încât să faci cea mai bună alegere.

Educă!

Nu sunt bani de una din rasele de mai sus sau copilul își dorește altceva? Nu e cazul să-i refuzi plăcerea de a avea câine sau pisică. Dacă le educați frumos de la început, animalele vor ști care sunt locurile în care le este permis să stea și să se joace și care sunt cele în care nu au ce căuta. Învățați-le de mici să nu se urce pe canapea, fotolii, să nu intre în bucătărie și dormitor, și veți evita multe discuții pe tema părului de animale. Curățenia va fi mult mai ușor de întreținut.

Hrănește corespunzător!

Ca și în cazul oamenilor, și la animalele de companie părul tinde să cadă mai mult pe fondul unei alimentații incorecte. De aceea, trebuie să ai grijă să-i oferi câinelui sau pisicii tale o hrană cât mai potrivită nevoilor sale, o hrană completă, care să-i asigure nu doar proteine, ci și tot necesarul de vitamine și minerale care să-i asigure un organism și un păr sănătos. Hrănirea cu resturi de la masă, cu hrană ieftină și de proastă calitate însemnă mai mult păr de animale în casă. Investește în cea mai bună hrană pentru câini și pisici și vei vedea diferența! Întreabă medicul veterinar și despre suplimentele pe bază de acizi grași.

5 minute pe zi pentru periat!

De zece ani am câine în casă. Un câine pe care nu l-am educat la timp, deci se urcă în pat și pe canapea. Pentru a nu avea totul plin de păr, îmi aloc zilnic 5 minute pentru îngrijire blăniței lui. Îl pieptăn cu peria lui specială, apoi adun firele de păr ramase pe suprafața blăniței cu ajutorul unei mânuși de cauciuc umezite. Poți încerca și cu o lavetă umedă, foarte bine stoarsă. Dacă uit sau nu am timp să fac treaba asta o zi, deja se vede diferența. Unde se duce, e plin de păr. E mai simplu să acorzi 5 minute zilnic pentru a întreține cât de cât curățenia.

Nu-i face baie prea des!

Există persoane care fac baie câinilor la câteva zile. Nu este recomandat. Da, la baie, obținem o blană curată și scăpăm de părul care cade, dar băile foarte dese distrug stratul protector de pe suprafața pielii animalelor de companie. Pielea se usucă, blana este și ea afectată, iar rezultatul este și mai mult păr de animale în casă. Pentru pisici, baia este recomandată de două-trei ori pe an. Pentru câini, cam o dată la două luni.

Nu-l stresa!

Stresul este pe lista principalilor vinovați de căderea excesivă a părului, atât la oameni, cât și la animale. Ce poate stresa un animal de companie? Multe. Lipsa de atenție și afecțiune, zgomotele puternice (chiar și un televizor care urlă continuu), dojana permanentă și tonul amenințător, ținutul închis într-o cameră sau într-un țarc, singurătatea sunt câțiva dintre factorii de stres pentru câine sau pisică.

Deparazitează la timp!

Deparazitarea internă și externă trebuie făcute periodic. De ele depinde sănătatea câinelui și, implicit, cantitatea de păr pe care acesta o pierde. Paraziții, fie ei interni sau externi, nu doar că pot provoca boli grave, dar duc la dezvoltarea a tot felul de alergii, iritații și eczeme care înseamnă răni pe piele, scărpinat și mai mult păr de animale în casă.

Un câine sau o pisică nu înseamnă că-ți iei adio de la canapelele tale curate. Nu refuza această bucurie copiilor înainte de a te documenta. Dacă știi ce rasă să alegi și o îngrijești corect, totul va fi bine. Informează-te de pe internet sau consultă-te cu un medic veterinar. El este cel mai potrivit să te îndrume spre o anumită rasă, un anumit tip de hrană, și să-ți dea cele mai bune sfaturi în ceea ce privește îngrijirea animăluțului de companie adoptat, astfel încât să reduci la minimum stresul legat de părul din casă.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares