3 metode să vezi materiale YouTube pe un televizor non-smart

smart TV, film

YouTube-ul nostru cel de toate zilele… Pe el urmărim muzică, trailere, uneori chiar filme, documentare, tutoriale, tot ce nu ne-am fi imaginat acum 20 de ani că vom avea pe o singură platformă. Nu este de mirare că toți iubim YouTube-ul, suntem aproape dependenți de el și ne dorim să avem acces la el pe ecrane mai mari, pentru un plus de confort și mai bună vizibilitate. Da, muzica o poți asculta și pe telefon, dar dacă vrei să vezi videoclipuri sau un serial, parcă ai vrea să să poți face asta direct pe ecranul televizorului. Sigur că cea mai simplă metodă de a face asta este să dai un click pe televizor și să-ți cumperi un smart TV. Ai de unde alege. Găsești smart TV-uri la prețuri la care nu ai fi sperat acum câțiva ani.

Dacă ai deja un TV bun, cu ecran mare, poate nu vrei să dai banii pe unul nou, smart. Sau poate eviți investiția pentru că ai auzit că sistemele de operare de pe acest tip televizoare se blochează adesea sau dau erori. Nu poți vedea video-uri YouTube pe un televizor non-smart pe care îl ai deja? Ba da! Iată trei metode!

HDMI între laptop și TV

O metodă simplă, ușoară și nu prea scumpă de a transforma orice TV în smart TV, putând astfel urmări pe un ecran mai mare filme, atât de pe YouTube, cât și de pe alte platforme, este de a conecta televizorul la laptop cu ajutorul unui cablu HDMI. Orice vezi pe laptop poți vedea și pe TV dacă le conectezi astfel. Sigur că e incomod să te duci mereu la laptop sa pui un episod nou sau să cauți un video nou. Există și cabluri HDMI lungi, care să-ți permită să stai cu laptopul conectat la TV direct din canapea (scumpe!), sau tastaturi wireless care să permită accesarea laptopului de la câțiva metri, dar tot bătaie de cap mi se pare.

Dispozitiv media extern

O metodă și mai bună de a vedea materiale YouTube pe un televizor non-smart este aceea de a conecta la acesta un media box, TV box. Acesta este un dispozitiv inteligent care se atașează televizorului, prin cablu HDMI, făcând posibilă accesarea de pe el a unor aplicații, ca și cum ar fi smart TV. Cele mai cunoscute device-uri de acest gen sunt Google Chromecast și Apple TV. Primul este mai accesibil, dar Apple TV îți oferă mult mai multe beneficii.

O să-ți placă Apple TV, mai ales dacă ești și utilizator de telefon Apple pentru că poți vizualiza inclusiv poze, video și documente din telefon direct pe ecranul televizorului. Eu recunosc că, după ce am văzut ce pot face cu Apple TV, nu aș da 3000 de lei pe un smart TV, și aș prefera sa investesc banii într-un Apple iPhone 11 și mediabox-ul Apple. Practic, cu o cutie pe care o poți lua cu tine peste tot, transformi orice TV într-unul inteligent, pe care să poți chiar și lucra.

Mini PC TV Box

După cum probabil vă dați seama din denumire, un mini PC este un calculator de foarte mici dimensiuni, pe care se instalează sistemul de operare ca pe orice calculator și care se conectează foarte simplu la televizorul din dotare, transformându-l în smart TV. Vei putea astfel vedea materiale Netflix, HBO Go sau YouTube pe un televizor obișnuit. Ba, mai mult, poți juca jocuri pe TV cu ajutorul acestui Mini PC. Din păcate, modelele foarte ieftine dau multe bătăi de cap, așa că atenție ce alegeți!

Nu trebuie neapărat să ai un smart TV ca să poți vedea pe ecran mai mare un film sau un videoclip. Poți face asta și pe televizoarele obișnuite (chiar și pe cele care nu au intrare HDMI – există și dispozitive media cu conectare USB). Da, un dispozitiv extern ocupă loc, dar asigură portabilitate. Cu iPhone-ul în buzunar și Apple TV în rucsac, ai smart TV oriunde. Poți să-l iei cu tine la țară sau în vacanță. Un smart TV este mai cool din anumite puncte de vedere și poate și mai confortabil de utilizat, direct din telecomanda lui (nu mai stai cu 2-3 telecomenzi lângă tine). Tu alegi în ce să investești, în funcție de buget, de stilul tău de viață și de nevoile tale.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  • Viorica Stoica
  • 20/04/2021
  Răspunde

  Acum chiar acum ma cicaleste fiimiu la cap ca vrea Youtube ?. A

   • Asaftei Simona
   • 20/04/2021
   Răspunde

   Mulțumim pentru informații draga mea !

   1. Bine de stiut

  • Valeria Chertes
  • 21/04/2021
  Răspunde

  Jultumim pentru informatii.

  • Irina Gabriela Anghelina
  • 21/04/2021
  Răspunde

  Uite ca la asta nu m-am gândit,am ales varianta mai simpla,am preferat sa cumparam un smart tv,sunt prea comoda ca să ma mai ridic de pe canapea sa caut alt film la laptop

 1. Bine de stiut, voi tine minte pe viitor.

 2. a aparut chrome cast, cica e genial. au si baietii mei la tv-uri, dar in domeniul asta sunt atehnica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares