Alb sau galben? 5 avantaje pe care doar bijuteriile din aur alb ți le oferă

cuplu - femeie care poarta inel de logodna

Bijuteriile din aur sunt întotdeauna o bună idee de cadou, indiferent că e vorba de un cadou pentru el sau un cadou pentru ea. Cercei, inele, brățări, pandantive – toate aduc bucurie și sunt investiții bune. Sunt lucruri care rezistă zeci de ani (nu ca o rochie sau un buchet de flori), iar valoarea lor nu scade, ci crește, odată cu trecerea timpului. Atât valoarea sentimentală, cât și valorea materială. Întrebare care apare tot mai des, în ultima vreme, este ce tip de aur să aleg? Principalele tipuri de aur sunt aurul galben și aurul alb. Dacă în trecut aurul galben era la putere, azi îndrăznesc să afirm că bijuteriile din aur alb sunt cea mai bună alegere. Și am argumente solide.

1. Diversitatea modelelor

Pentru că aurul alb este mai căutat, cele mai multe bijuterii moderne sunt din aur alb. Modelele din aur galben sunt tot mai rare și mai învechite. Rare magazinele de bijuterii în care proporția celor două metale să tindă spre egalitate. Vrei o brățară pentru el din aur galben? Probabil că vei găsi, dar nu una la fel de modernă și elegantă ca aceste bratari de aur barbati (click să le vezi!). Când mergi pe varianta aur alb, chiar ai de unde alege. Ăsta e un mare avantaj.

2. Pereche perfectă cu diamantele

Vrei să cumperi un inel de logodnă cu diamant? Ai acceași problemă de mai sus. Ofertă săracă. De ce? Privește aceste inele de aur și spune-mi sincer care arată mai bine – cele din aur galben sau cele din aur alb!? Aurul alb se potrivește mult mai bine cu un diamant transparent, îi sporește frumusețea, îl face mai strălucitor, îl pune perfect în valoare. Aurul galben dă pietrei o nuanță gălbuie, ceea ce nu e chiar de dorit. Excepție cazurile în care diamantul chiar este ușor gălbui.

3. Aspect de platină la un preț mai mic

Între un inel din aur alb nou și unul din platină nu sunt mari diferențe pentru ochiul unui amator. Arată aproape la fel pentru că aurul alb este placat întotdeauna cu rodiu (cel care-i dă strălucirea și culoarea mai albă decât culoarea lui în stare normală), iar rodiul seamănă foarte mult ca aspect și proprietăți cu platina. În vreme ce prețul pentru un inel din aur alb cu diamant pornește de la câteva sute de lei, unul din platină – din cele ieftine – costă de la 2000-3000 de lei în sus.

4. Face casă bună cu argintul

Sunt multe persoane care nu-și permit sau nu agreează așa de tare aurul, preferând bijuteriile din argint. Ar fi o problemă destul de mare să ne cumpărăm verighetă din aur galben când noi, în majoritatea timpului, purtăm piese din argint. Se poartă acum piesele mixte – aur galben și aur alb – dar pentru adepții stilului clasic combinația cercei sau brățară din argint cu inel sau lanțisor din aur nu e prea abordabilă. Ei vor prefera întotdeauna bijuteriile din aur alb.

5. Arată bine pe orice nuanță a pielii

Puțini sunt cei care țin cont de culoarea pielii atunci când aleg o bijuterie și rău fac. De exemplu, nuanțele calde oferite de bijuteriile aurii nu dau deloc bine pe un ten cu ton rece. Îl fac să pară și mai rece, mai palid. În schimb, bijuteriile din aur alb dau bine pe orice culoare și ton ale pielii. Se potrivesc și pentru o Albă ca Zăpada, dar și pentru Doctorița Plușica. Completează perfect atât tonurile calde, cât și pe cele reci sau neutre.

Da, există și dezavantaje atunci când alegem bijuteriile din aur alb, nu putem nega asta. Este vorba în primul rând despre aspectul lucios și despre albul perfect care se duc în timp, pe măsură ce stratul de rodiu folosit pentru placare dispare. Când se îmtâmplă asta, bijuteria din aur alb ajunge la culoarea normală, ușor gălbuie. Al doilea dezavantaj major este potențialul alergen al acestui metal. Cei care se știu cu alergii la metale, trebuie să se interseze dacă bijuteria conține nichel.

Tu ce ai alege dacă ți-ai cumpăra azi o bijuterie? Aur alb sau aur galben?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Lamiita Petre
    • 21/07/2018
    Răspunde

    Si eu as alege tot aur alb, e mai deosebit, mi se pare ca iti da un alt statut , iti da o nota mai distinsa, si in afara de asta se asorteaza mult mai bine si mai usor cam cu orice tinuta.

    1. Ma bucur ca suntem de acord.

    • Valeria Chertes
    • 21/07/2018
    Răspunde

    Imi place aurul alb dar nu am avut pana acum.

    1. Nu e timpul trecut.

  1. Răspunde

    Credeam ca la platina i se mai spune aur alb 🙂 Am ceva bijuterii de familie, sunt albe, dar nu mi-am pus intrebarea din ce-s facute, cum pt mine aur alb egal platina. Si in fond , pentru mine nu in asta sta valoarea lor 🙂

    1. platina e mult mai scumpa.

    • Cristina
    • 21/07/2018
    Răspunde

    Clar aur alb. Poate și aurul galben arată bine, nu știu, la noi s-a mai și „întunecat” un pic reputația aurului galben din pricina celor care îl poartă excesiv: noi îmbogățiți și parveniții în genere. A avea bijuterii din aur galben aproape a ajuns a fi un semn al prostului gust, deși așa îl percepem noi din pricina experiențelor pe care le avem.

    1. Foarte bine ai punctat. Doar ca depinde si de cantitatea de aur pe care o porti/tinuta.

  2. ce ma enerveziiiii!!! uite, exact problema asta am pus-o eu la verighete si n-am reusit sa-l conving pe al meu sa luam din aur alb. eu port mai mult argint (de fapt doar), asa ca preferam aurul alb….

    1. Exact aceeași problema am avut și noi. El voia galben, eu alb. A incercat sa lase de la el, dar nu a reușit până la urmă. Dar am apreciat. Am ajuns la concluzia că le facem culori diferite, el galben, eu alb. Apoi am găsit un model jumate alb, jumate galben și ăla a fost pe placul amândurora. Până la urmă am inceput sa port și aur galben. Lucru pe care nu îl agreeam inainte.

      1. Exact asa ziceam si eu sa aleaga calea de mijloc.

    2. Nici macar cu varianta jumi-juma nu a fot de acord?

  3. Eu sunt fan aur galben pentru că o perioadă era singurul acceptat de piele. Am găsit modele tinerești, chic, desi piata e invadata de modele batrănești la aur galben. Acum mi-as dori o pereche de cercei pe aur alb, să văd dacă și pielea mea acceptă.

    1. Important e sa te simti tu bine, Miha.

  4. Răspunde

    Îmi place și aurul alb și cel galben. Și noi avem verighetele combinate…Mi se pare că aurul alb are o eleganță aparte, dă un aer deosebit purtătoarei.

    1. si mie mi se pare mai elegant… poate pentru ca, asa cum zicea cineva mai jos, aurul galben e purtat de anumiti cetateni in cantitate prea mare?

  5. Eu prefer aurul alb. Nu stiu de ce ,dar ma reprezinta mai mult culoarea. Mi se par mult mai usor de purtat bijuteriile din aur alb, merg purtate la orice tip de ținută si pot purta în același timp si bijuterii de argint fara a face vreo gafă privind combinația culorilor.

    1. eu am crescut cu aur galben, deci imi place si acela, dar simt ca mi se potriveste mai bine cel alb, nu stiu de ce.

  6. Eu as alege aurul galben pentru ca isi pastreaza mai bine culoarea in timp si daca vine incrustat si cu niste diamante, nu ma supar deloc fiindca ii creste valoarea. 🙂

    1. aici ai zis-o bine ca nu ai probleme cu asta galben in sensul de a-si pierde stralucirea sau culoarea.

    • Nicolae Claudia
    • 23/07/2018
    Răspunde

    Mie imi place mai mult aurul galben

  7. Răspunde

    Mie una imi plac mult mai mult bijuteriile din aur alb sau cele din argint. De fapt, din aur galben, in afara de verigheta nu cred ca am altceva.

    1. si asta pentru ca probabil cand v-ati luta voi verighetele nu era aurul alb la moda.

  8. Răspunde

    Eu tot aurul alb il prefer. Verighetele dar si cerceii fetitei sunt din aur alb. Imi place mult cum se vede si deocamdata nu l-as schimba pe vreun alt metal

  9. Răspunde

    Eu aleg aurul alb, fara niciun dubiu. Prima mea bijuterie din acest metal pretios este inelul de logodna, ocazie cu care a inceput sa-mi placa foarte mult aurul alb. Eu eram purtatoare de argint, insa argintul este unul dintre metalele care oxideaza in functie de ph-ul pielii. Aurul alb, in schimb, isi pastreaza frumusetea cu trecerea anilor, fiind chiar foarte frumos. Inelul meu, de exemplu, arata ca nou, desi il port deja de 2 ani si un pic. Recomand cu incredere aurul alb si, desigur, bijuteria Teilor, care are multe modele moderne si elegante de bijuterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares