Momentele importante merită marcate printr-o ședință foto. Cum te pregătești pentru ea?

foto nou nascuti

Sedințele foto nu sunt deloc o noutate. Chiar și eu am avut parte, în copilărie, de o ședință foto la un studio. Nu stau să caut acum pozele, dar sigur mai sunt și alții de o vârstă cu mine, care-și amintesc că pe vremea aia tot ce oferea un astfel de studio pentru o ședință foto copii era o draperie în dreptul căreia să stea piticul.

Azi, studiourile foto arată altfel, ca un platou de filmare. Lumini de tot felul, fundaluri, elemente de decor. Nu mai faci poză cu draperia, într-o lumină galbenă și insuficientă. Se creează o lume întreagă în jurul tău. Fiecare detaliu e bine pus la punct și vizibil în fotografie. Nu ți se mai spune să spui „brânzăăă”, ci ești provocat să râzi sincer.

studio foto bucuresti

De ce apelăm la ședințe foto?

Pozele sunt amintiri pe care aparatul foto le desenează pentru noi. Ca într-o pictură, doar că folosim lumina, nu acuarelele, și nici nu pozăm zile întregi pentru o singură amintire. În 2-3 ore, ne alegem cu un întreg album foto care va sta la loc de cinste în cutia cu amintiri și pe care-l vom redeschide mereu cu drag pentru a retrăi acele momente. Fotografiile nu spun doar povestea hainelor pe care le purtai în acel moment, ci a emoțiilor și stărilor de atunci.

Pozele de la o ședința foto de maternitate, te vor face să-ți mângâi burtica la fel cum o făceai la momentul când ai pozat, să retrăiești fericirea acelor clipe, când o viață nouă era pe cale să iasă la lumină izvorâtă din iubirea ta.

Cele de la ședința foto pentru nou născuți, cea pe care ați făcut-o atunci când cele două piciorușe care băteau în burtică s-au eliberat și au început să danseze în aer, vor smulge lacrimi de fericire și emoție. Îți va fi dor de clipele când era mic și tu erai universul lui.

poze cu bebe

Ședința foto pentru copii, în care sunt surprinși primii săi pași, ți-o mai amintești? Câte emoții, câtă fericire că merge!

Care sunt principalele tipuri de ședințe foto?

Cele mai căutate sunt:

  • ședința foto de cuplu
  • ședința foto de nuntă
  • ședința foto de maternitate
  • ședința foto pentru nou născuți
  • ședințele foto pentru copii
  • ședințele foto de familie
  • ședințele foto aniversare
  • ședințe foto book
  • ședințe foto fashion

Dar acestea nu sunt singurele. Orice moment important din viață poate fi marcat printr-o sesiune foto care să furnizeze amintiri colorate de calitate. Vrei să ai poze speciale, profesionale, din perioada în care piticul își schimbă dinții de lapte sau din prima zi de școală?

foto copii

Trebuie doar să suni pentru o progamare la un fotograf profesionist din orașul tău. Ești din București? Cauți sedinte foto București. Din Brasov? Tastezi rapid sedinte foto Brasov.

Nu uita să verifici ce experiență are acel fotograf, cu ce aparatură lucrează și să ceri niște poze mostre ca să vezi cum e aranjat studioul și cât de bine face și prelucrează pozele. Pentru Brașov chiar îndrăznesc să vin cu o recomandare – fotograf Marius Niculae. Îl găsiți pe www.mariusniculae.com și aveți acolo și albume foto de tot felul, realizate de el, pentru a vedea ce știe să facă, dar și detalii despre prețuri.

Cum te pregătești pentru sedință foto?

În primul rând, detaliile astea nu ar trebui să le afli de la mine. Dacă fotograful pe care l-ai ales te așteaptă la ședință fără să fi discutat cu tine aceste aspecte, atunci sigur ai ales greșit și încă mai ai timp să te răzgândești. Faptul că un site era primul pe Google, când tu ai dat căutat sedinte foto Brasov, nu înseamnă neapărat că e cel mai bun. Nu că nu ar putea fi, dar nu e o garanție că este. Totuși, să trecem în revistă câteva sfaturi de care ar trebui să țineți cont când vă pregătiți pentru o ședință foto, de orice tip!

Alegeți ÎNTOTDEAUNA studioul în detrimentul pozelor acasă. Ceea ce credem noi că e cadru intim, va deveni motiv de stres. Un vecin care dă cu aspiratorul, un telefon care sună, lumina inuficientă sunt lucruri de care nu ai nevoie. La studio nu există șansa să ai un fundal prea încărcat sau lumină proastă.

Odihniți-vă suficient! Cu atât mai mult dacă este vorba de o o sesiune foto pentru un nou născut, aveți grijă să o programați la o oră potrivită pentru a nu strica programul de somn al piticului.

poze cu bebelusi

Mâncați și hrăniți copilul! Ședința foto va dura 2-3 ore. Puneți la socoteală și drumul până la și înapoi de la studio. Luați masa înainte (dar nu una copioasă) pentru ca stomacul să nu vă împiedice să zâmbiți! Nu uitați de gustările pentru copii.

Alegeți haine simple, în care vă simțiți bine! Cu excepția ședințelor foto de modă, hainele alese pentru ședința foto trebuie să fie acelea sau de tipul celor pe care le purtăm zilnic. Nu chestii speciale în care să nu ne simțim noi înșine! Atenție doar să fie piese simple, fără printuri care nu au legătură cu ceea ce doriți să transmită fotografiile.

Luați cel puțin un rând de haine de schimb, mai ales dacă e vorba de o ședință foto pentru copii!

Nu vă machiați excesiv! Nu vreți ca, peste ani, să priviți acele poze întrebându-vă în ce revistă ați văzut acel machiaj care vi se pare acum absolut hidos! Machiajul trebuie doar să ascundă imperfecțiuni, nu să creeze unele noi.

Pregătiți-vă de poze chiar dacă e ședință foto pentru nou născut! Asta nu înseamnă că doar bebe va apărea în toate pozele. Orice fotograf va lua câteva cadre și cu părinții alături de bebeluș.

Aveți grijă ce și pe cine alegeți, nu uitați de programare și nu uitați să zâmbiți și să vă distrați în timpul ședinței foto. Nu zămbiți pentru fotograf, nici pentru aparatul foto, ci pentru voi cei care, peste câțiva ani, vor privi aceste poze și vor zâmbi cu toată inima.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Am si eu foarte multe poze, majoritatea facute de mine si de sot. Pentru cea mare am apelat cand avea 2 anisori la un fotograf profesionist si intr-adevar se vede diferenta. Trebuie sa repet experienta, sa am fotografii cu adevarat reusite cu amandoua printesele.

    1. eu iti zic ca si daca ai aparat bun, tot nu iti ies pozele ca cele facut de un nene profesionist…

  2. Ne.am gândit si noi la o ședința foto cu piciul intr.un studio special. Chiar nu stiam ce aspecte sa analizez însă câteva idei utile chiar am descoperit. Sper totusi, sa stea fii.miu la pozat, ca el e argint viu :))

    1. Au fotografii metodele lor de a-i face sa stea locului.

    • Valeria Chertes
    • 23/07/2018
    Răspunde

    Este o idee buna cu aceste sedinte foto, o amintire pentru totdeauna.

    1. Si ce amintire!

  3. Mie imi pare rau ca nu i-am facut lui Dragos sedinte foto profesionale nici cand era mic, nici acum mare. Mereu am zis ca mergem de Pasti, de Craciun si din diverse motive nu ne-am mai dus.

    1. Aveti timp. Sunteti tineri si frumosi, e timp de poze!

    • Nicolae Claudia
    • 23/07/2018
    Răspunde

    Pozele sunt amintiri de neuitat. Si acum ma uit peste pozele de acum 20 de ani

    1. Si eu imi iau uneori albumele si ma uita dumnezeu rasfoindu-le.

  4. Mi se par cele mai frumoase amintiri si nu se compara cu pozele facute de tine acasa. Mereu spune lumea, de ce sa platim un fotograf ca doar noi facem destule de acasa?
    Eu as apela la un astfel de serviciu cand voi avea copil.

    1. eu ma uit la pozele pe care ;e fac eu la produse. Am un aparat destul de bun, dar pozele nu sunt ce vreau eu. Imi lipseste simtul ala special care-ti spune din ce unghi sa pozezi, cum sa compui, etc.

  5. o sedinta foto profesionala niciodata nu se va compara cu pozele facute cu telefonul de tine. asta e clar! acum studiez intens treaba cu fotografia digitala, mi-ar placea sa fac asa ceva ca si job!

    1. Am vazut ca esti pusa pe treaba. Eu recunosc ca am renuntat la curs pentru ca nu mi se parea pt mine.

  6. Răspunde

    Faine idei.!
    Singurele poze profesionale le am facut in parc. A iesit atata naturaletze si energie…

    1. si eu tot pozele in natura le-as prefera, dar la cum e cu vremea in era noastra… e loterie sa programezi o sedinta.

  7. Răspunde

    Iubesc evenimentele astea importante sa fie marcate prin sedinte foto profesionale. Sunt o mare amatoare de poze si daca ar fi dupa mine, as face in fiecare an al fetitei cate o sedinta foto

    • Ioana Radu
    • 04/08/2018
    Răspunde

    Marius Niculae e super! Eu il am pe lista mea pentru nunta, lista din care va trebui sa ne decidem asupra unui singur fotograf, ca echipa nu prea ne permitem. Dar daca tot luam unul singur, speram sa fie unul cu care sa rezonam si sa ne uitam mereu cu drag la fotografiile din ziua cu pricina. Marius chiar este unul dintre cei ale caror fotografii mi-au ramas in minte. E foarte bun in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares