Litere lipsă în PDF pe Kindle Paperwhite?

ebook reader Kindle Paperwhite

De când m-a apucat boala cititului din nou, mi-am cumparat și ebook reader. Un Kindle cu WiFi, mai multe nu știu să vă zic despre el. De fapt, mai mult l-am primit cadou de Crăciun, dar asta nu are importanță. Câteva luni am avut abonament pe Scribd și mi-am downloadat de acolo o serie de cărți pe care îmi doream să le citesc. Am citit mai multe cărți în format PDF până acum și nu au fost probleme.

De curând am dat peste una pe care, orice aș fi făcut, domnul meu Kindle nu voia să o vadă corect. Deschisă în browser sau cu Acrobat Reader pe PC, nu avea nici o problemă textul. În schimb, pe ebook aveam litere lipsă în PDF-ul respectiv și mușcat din marginile textului, așa că-mi era aproape imposibil s-o citesc. Am tot căutat soluții, am convertit-o și reconvertit-o de mai multe ori, pe site-uri și cu programe diferite, și degeaba.

Azi am dat peste un articol care a facut lumina si mi-a rezolvat problema. De fiecare dată când puneam cartea respectivă pe ebook, foloseam metoda trimiterii ei pe emailul contului meu de Amazon pentru că-mi era mai simplu așa. Azi am făcut cum recomanda tutorialul respectiv și, în loc s-o trimit prin internet, am încărcat-o pe dispozitiv prin conectare cu PC-ul. Adică am luat cablul de date, am legat jucăria Kindle Paperwhite de laptop și am copiat fișierul PDF în folderul Documents de pe ebook.

Minune! Am rândurile întregi și nu mai lipsește nici o literă de pe nicăieri. Atât de simlu și totuși mi-au trebuit zile bune să-mi dau seama unde greșeam. Credeam că are ceva cartea, că nu-mi merge ebook-ul cum trebuie, că sunt eu proastă și nu știu să o convertesc. Oricum, mai bine mai târziu decât niciodată! Din seara asta ma pot apuca serios să citesc volumul pe care nu l-am putut bifa până acum.

Așadar, dacă aveți un ebook reader Kindle și nu puteți face treabă cu el pentru că aveți litere lipsă în PDF, nu vă grăbiți să-l aruncați pe fereastră sau să pierdeți timp încercând să descifrați textul respectiv! Încercați și metoda asta pentru că la mine a mers. Sunt mai atehnică. Nu știu cum să explic asta. Mă gândesc că, prin încărcarea online, Kindle convertește documentele și uneori mai dă greș. Prin transfer prin cablul de date, fișierul ajunge pe dispozitiv în forma originală.

Spor la treabă și lectură plăcută!

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Un articol foarte util! Eu tot spun prin jur că mi-aș dori să primesc cadou un Kindle, dar degeaba! 🙂

    1. Radu, poate ca nu ai fost suficient de cuminte? Zic si eu….

  2. Răspunde

    Pai de ce sa spui prin jur? Eu cand am nevoie de ceva, imi cumpar 🙂

    1. Poate ca unii nu-si permit sa-si cumpere. Nu am sa intru eu in detalii despre situatia financiara si problemele lui Radu, dar am simtit nevoia sa vin eu cu un raspuns in locul lui.

  3. Răspunde

    Oricum, mie mi se pare ca un abonament la biblioteca e superior unui kindle. Si costa mult mai putin.

    1. Cu riscul de a te supara, eu am acceptat intotdeauna parerile contra. Am zis ca in materie de cosmetice lumea e mai citita ca mine si stie mai bine. Am acceptat sa-mi fie demontate articole pentru care eu m-am documentat ore intregi, dar nu mai stiu daca era vorba despre mai multe cunostinte si o experienta mai bogata sau pur si simplu de dorinta de a contrazice, demonta si impune opinii.

      1. Răspunde

        Vad ca tu te-ai suparat. Eu imi expuneam doar ideile, dar daca te supăra nu mai intervin. Pur si simplu eu una, din punctul meu de vedere, am impresia ca abonamentul meu la biblioteca imi deschide mai multe lumi decat un kindle. De care de altfel am si avut, imprumutat de la biblioteca, si l-am dus inapoi fara sa imi schimb ideile. Si nu vad ce legatura au cosmeticele aici?

        1. Dar nu trebuie ca toata lumea sa gandeasca intr-un anumit fel si tuturor sa ne placa aceleasi lucruri. Mie asta mi se pare gresit, sa nu acceptam ca un om isi doreste altceva decat ne dorim noi.

  4. Eu prefer cartile fizice, ador sa intorc fiecare pagina, sa admir coperta si la final de lectura sa pun cartea in biblioteca.

    1. Eu prefer ebookul pentru ca nu trebuie sa tin lumina aprinsa in camera.

  5. Răspunde

    Am avut o perioadă în care îmi căutam să cumpăr un Kinder, mi se pare foarte bun, nu doar pt mine, ci și pt Ante. Dar atunci au apărut altele…și nu am mai luat. De Crăciun,acesta va fi cadoul pt fetiță. Sigur se va bucura!

    1. Daca ii place sa citeasca, il va adora.

  6. Eu sunt cam lenesa la acest capitol. Însă cei care citesc foarte des ar putea gasi mai mult decât utila aceasta informatie.

  7. Răspunde

    Interesant! Si bine de retinut. Eu inca nu mi-am permis un Kindle. Mi se pare putin cam scumpisor si cum am deja un ebook no name nu mi se pare o investitie urgenta. Dar am auzit numai lucruri bune despre el si mi-as dori unul. Poate citeste Mos Craciun ce scriu la tine pe blog :)))))

    1. Nu-i bai ca e bun si ala mai ieftin. Si eu am avut un Prestigio si nu era stres nici cu el pana a inceput sa nu se mai dechida.

  8. Răspunde

    O boala de asta nu se lipeste de mine. De mine se prind toate traznaile si lucrurile rele 🙂

    • Ioana Radu
    • 04/08/2018
    Răspunde

    Citind materialul tau si eu am crezut initial ca o fi fost cartea respectiva compromisa, adica nu avea calitatea corespunzatoare. As fi renuntat la ea. Dar pe masura ce am continuat sa citesc articolul tau mi-am dat seama cat esti de hotarata sa rezolvi problemele sau situatiile neplacute atunci cand ele se ivesc. Ai ceva rabdare, desi poate nu iti dai seama de asta. Eu cred ca as fi pus kindle-ul in bratele prietenului meu si l-as fi pus pe el sa se descurce sa-l „repare” :D. Tu insa i-ai dat de cap fara probleme, si mai zici si ca esti atehnica. Nu esti deloc :D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares