Cumpărături mai avantajoase dacă ții cont de aceste 3 sfaturi

sfaturi pentru cumpărături mai avantajoase

Shoppingul a devenit o pasiune pentru mine. Nu sunt dependentă de el, dar recunosc că mă relaxează. În special cel online, dar nu spun nu nici unei plimbări printre rafturi și umerașe. Mă mândresc cu faptul că nu cumpăr nimic la voia întâmplării, că fiecare alegere este bine gândită și analizată, în așa fel încât să nu mă trezesc apoi că exista alta variantă mai avantajosă sau că produsul acela nu-mi place sau nu-mi este necesar, de fapt. N-a fost dintodeauna așa. La început făceam greșeli mari, dar am învățat din ele. Asta mă ajută să nu arunc aiurea cu banii sau chiar să fac economie pe termen lung. Trei lucruri trebuie să reții dacă vrei să faci cumpărături mai avantajoase.

1. Cantitate mai mare – preț mai mic

Treaba asta e valabilă în orice domeniu. Cumperi detergent în pachet mai mare, ai un preț mai mic pe kilogram. Cumperi mai multe bucăți din același produs, ai preț mai mic pe bucată. La fel este și la parfumuri. Cu un simplu click pe Lancôme La Vie Est Belle o să vezi că pe site produsul este disponibil în 4 variante de gramaje diferite. Poți alege să cumperi varianta de 30 ml, pe cea de 50 ml, una de 75 ml sau chiar varianta mare, de 100 ml.

Lancôme La Vie Est Belle

Tu pe care ai alege-o? Pe cea mai ieftină? Mai gândește-te! 30 ml costă 187 lei. 100 ml, dacă îi împarți în parfumuri de 30 ml, ar trebui să coste cel puțin cât 3 parfumuri de 30 ml, adică peste 560 de lei. Dar, dacă te orientezi direct spre produsul în ambalaj mai mare, 100 ml apă de parfum te costă doar 349 de lei. Pe moment dai mai mult, dar pe termen lung e mai avantajoasă varianta mai mare.

2. Calitatea contează

O altă greșeală pe care am făcut-o de-a lungul timpului este că m-am zgârcit pe moment, am renunțat la un produs care știam că e bun, dar era mai scump, și am luat altul mai ieftin. Ultima dată am făcut asta cu un fond de ten. Îmi doream mult acest fond de ten Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place pentru că l-am testat într-un magazin și este SUPER tare, dar mi-am zis că eu nu pot da atâta pe un fond de ten și am cerut recomandări de alte produse de la prietene.

estee-lauder-double-wear-stay-in-place-machiaj-persistent-spf-10___26

Am dat cu vreo 40% mai puțin pe un alt produs de la un alt brand, care acoperă binișor, dar nici vorbă să fie la fel de rezistent la transfer ca Double Wear.

Rezultatul? Am un produs de care nu sunt mulțumită și curând oricum îmi voi comanda și fondul de ten Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place. Practic, ieșeam mai ieftin dacă alegeam calitatea din prima.

3. Ofertele trebuie verificate

Nu ți s-a întâmplat niciodată să mergi la cumpărături fără să verifici oferta curentă și, la final, să te trezești că în pliant aveai un cupon de reducere care îți garanta un discount de 20% din valoarea unui produs pe care l-ai cumpărat? Sau să nu fi văzut că altă pastă de dinți, care-ți place la fel de mult, era la jumătate de preț? Ofertele nu strigă după noi. Noi trebuie să avem grijă să le notăm și să profităm de ele.

Pe orice site, în orice magazin trebuie verificată oferta. De exemplu, eu când intru pe magazinul meu preferat în materie de cosmetice și parfumuri – Aoro by Notino, prima dată verific oferta curentă de AICI. Observați că pentru unele produse sau branduri se acordă coduri de discount sau chiar produse cadou. Este păcat să ratez șansa unor cumpărături mai avantajoase.

Profit adesea de ofertele Notino.ro pentru a cumpara produse la un preț mai bun. Uneori cumpăr pentru mine, alteori cumpăr cadouri. Pe partea de cadouri mă încântă foarte mult și faptul că au serviciu de ambalare cadouri. Cumperi un parfum sau un set de cosmetice de zuia cuiva? I-l poți expedia direct persoanei respective, în cutie de cadou și frumos legat cu fundiță, pentru ca surpriza să fie și mai mare. Puteți citi mai mult despre serviciu pe această pagină.

ambalare comanda cadou

Ține minte să verifici ofertele, să investești în calitate și să alegi variantele mai mari ale produselor tale preferate! De ce să plătești mai mult pe mai puțin, când poți cumpăra mai mult cu mai puțin?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anda Stanciu
    • 20/07/2018
    Răspunde

    Mulțumim de sfaturi

    • Valeria Chertes
    • 20/07/2018
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi.

  1. Răspunde

    Pt a face economii nu-i indicat sa cumperi cantitati mari, fie ele si promoții. Poate dai mai putin per kg , dar îți tii banii blocati in respectivul produs. Apoi depinde si de cat ai nevoie, ca iei cantitate mare, dar in cât timp folosesti ce ai cumparat? Se degradeaza in timp parfumul.
    In grupul fb de economisire unde sunt se repeta într-una noilor veniti ca sa cumperi cantitati mari e o falsa buna idee.

  2. nu stiu ce sa zic si cu cantitatea mare… trebuie sa imi placa un parfum extrem de tare ca sa iau varianta de 100 ml, daca sunt mai ales la primul contact, 30 sunt suficienti. plus ca parfumul se cam duce in timp. trebuie sa tinem cont pentru ce perioada e si cat de des il vom folosi

    1. eu raman fidela parfumurilor in general si la mine oricum se da si mama cu ele.

  3. Eu in ultima vreme am o singura regula: cumpar ce imi place pentru ca mi-am dat seama ca sunt prea saraca ca sa iau lucruri ieftine. Si profit cat pot de cuvantul magic: REDUCERI!

    1. si bunica zicea la fel – ca nu merita sa cumparam lucruri ieftine si de proasta calitate.

  4. Chiar am observat ce preturi bune au parfumurile in varianta mare. De neratat!

    1. Pentru mine chiar e oferta buna ca la mine consumam si eu si mama din acelasi recipient.

  5. Răspunde

    Și eu am ajuns la concuzia că este mai avantajos pt mine să iau parfumul în cantitate mare. Mai ales dacă este parfumul meu preferat!

    1. parerile sunt impartite, dupa cum vezi. Io-s in tabara ta.

  6. Răspunde

    daca ai un singur parfum si il folosesti zi de zi, atunci ia sticla mare. Pt femeile pe fuga e ideal, nu timp cu asezat/sters praf/decis ce parfum folosesc azi.

    Altfel , eu nu folosesc parfumuri, pe voi cat va tine unu?

    1. Nu te gandi ca aplic o tona, dar eu imi impart parfumurile cu mama. La noi un parfum bun, de 50 ml, tine vreo 2 luni.

  7. Exact asa procedez acum. Mai bine dai ceva mai mulți bani pe moment dar pe termen lung sa fie o investitie buna. De pe Aoro verific mereu lichidarile de stoc si ofertele , e cam greu sa ies de pe site fara sa fac achiziții avantajoase.

    1. Mi-e ciuda ca la samponul meu preferat nu au varianta mai mare de 300 ml.

  8. Răspunde

    Si eu am cam inceput sa vanez ofertele. De multe ori ma simt atrasa daca macar putin vad ca este redus un produs.
    Sa stii ca si eu imi iau cosmetice dupa aoro si gasesc mereu oferte pe placul meu pe site

  9. Răspunde

    Si eu imi doresc tare mult acel fond de ten de la Estee Lauder. Aveam doua, de fapt, pe care mi le doream mult de tot, iar de curand mi-am cumparat unul dintre ele chiar de la Aoro (Clarins Everlasting Foundation). Sunt bucuroasa ca l-am luat, e foarte bun pentru tenul meu, iar cand il voi termina o sa vreau sa-l incerc si pe cel de la Estee Lauder de care ai zis tu, ca am tot citit o multime de review-uri pozitive despre el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares