Cheesecake cu Oreo (la rece)

cheesecake cu Oreo fara coacere

Primul cheesecake cu Oreo pe care l-am mâncat a fost făcut de văru-meu (bucătar de profesie). La fel și al doilea. Bun maxim la gust, dar lene mare pe mine. Să iau biscuiții, să dau crema jos, să-i dau prin robot… mai bine îi mâncam așa. Că sunt buni și simpli! De ce am făcut și Oreo cheesecake într-un final? Pentru că se pare că producătorul biscuiților Oreo a intuit că suntem mulți leneși pe lumea asta și a scos două produse noi care să ne ușureze munca: Oreo pudră (Oreo powder) și Oreo bucăți (Oreo crumbs). Așa arată produsele.

Oreo Powder (pudra) si Ore Crumbs (bucati)

Dar, să nu ne mai lungim și să vă spun de ce aveți nevoie pentru un cheesecake cu Oreo! Eu am folosit ingredientele de mai jos pentru o tavă de tort detașabilă cu diagonala de 24 de centimetri, ca să nu avem discuții!

Ingrediente Cheesecake cu Oreo: O pungă (300g) de Oreo pudră, o pungă (300g) de Oreo bucăți, 600ml frișcă lichidă neîndulcită, 15g gelatină, 500g mascarpone, 15-20 de biscuiți Oreo, 150g unt, 200-250g zahăr pudră, esență de vanilie.

ingrediente Cheesecake cu Oreo

Mod de preparare cheesecake cu Oreo

Le-ai strâns pe toate? Uite cum facem acum. Repede punga cu Oreo pudră deschisă și vărsat conținutul într-un bol, apoi adăugat untul topit. Amesteci bine, apoi pui amestecul în tava de tort, nivelezi cu linguri și presezi bine cu fundul unui pahar sau al unei căni. Și iute o duci la rece!

Oreo cheesecake pasi preparare 1

Alt bol la rând. Pui mascarpone în el și adaugi zahărul (200-250g, în funcție de cât de dulce îți place să iasă un desert). Se freacă bine cu mixerul, se adaugă o fiolă de esență de vanilie și se dă deoparte. Într-un castronel, pui gelatina la înmuiat în 100ml apă, apoi iei alt bol (știu! multe boluri! se lasă cu vase de spălat 🙁 ) și torni frișca în el. O bați binișor, dar nu definitiv. Nu pe toată. Iei cea mai mare parte din ea și o pui peste mascarpone. Oprești câteva linguri pentru ornat. Pe cea pentru ornat o mai bați ceva timp, până se întărește bine de tot. Dacă bați frișca pentru cremă prea mult, iese prea aerat cheesecake-ul.

Oreo cheesecake pasi preparare 2

În bolul în care ai pus frișca și crema mascarpone adaugi și gelatina înmuiată și topită 30 de secunde la microunde și vreo 200g de Oreo bucăți. Le amesteci bine. Iei forma de tort de la rece și adaugi peste blat această compoziție. Nivelezi și dai la rece pentru vreo două ore.

Oreo cheesecake pasi preparare 3

Când l-ai scos, dai puțin cu cuțitul pe margine pentru a se desprinde forma ușor și scoți cheesecake-ul din formă. De ornat, îl ornezi cum te taie capul. Eu am presărat Oreo crumbs deasupra, am făcut niște mușuroaie de frișcă (nu le pot numi altfel pentru că le-am făcut cu punga!) am pus niște biscuiți Oreo culcați peste ele și gata! Ideal ar fi să nu o tai imediat și să o lași șa frigider alte câteva ore (poate chiar o noapte), dar… s-ar putea să zic degeaba asta.

Oreo Cheesecake

Este destul de simplu și rapid de preparat, dar are un gust delicios acest cheesecake. Poți să-l faci chiar și vara pentru că nu necesită coacere, deci nu încălzești bucătăria pornind cuptorul. În funcție de cât de bine te pricepi la ornat, îl poți prepara și pe post de tort festiv la diverse ocazii. Se poate prepara și din biscuiți Oreo, dacă ai timp și răbdare să dai crema jos și să-i mărunțești. Spor la treabă și poftă bună!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares