5 ponturi pentru îngrijirea pielii uscate. Adio probleme!

scrub facial

Cât de fericiți sunt cei care au pielea normală! Cred că nici nu realizează asta. Pentru ei totul e mai simplu. Pot folosi orice produs de îngrijire, nu trebuie să-și facă griji pentru nimic. De cealaltă parte, suntem noi, cei care ne îndepărtăm, într-un sens sau altul, de ceea ce înseamnă piele normală, cei cu ten gras sau uscat. Trebuie să acordăm atenție deosebită unor detalii la care mulți nici nu s-ar gândi. Te confrunți cu pielea uscată și problemele asociate ei? Am pentru tine 5 ponturi de îngrijire care te vor ajuta mult.

Graba drege treaba

De obicei graba strică treaba, dar în cazul tău ar fi bine să te grăbești când vine vorba de aplicarea cremelor și loțiunilor hidratante după baie. Nu e suficient să-ți cumperi produse de top, de tipul celor de aici, pentru îngrijirea pielii uscate. Da, sunt delicate, eficiente, special gândite pentru nevoile pielii tale, dar eficiența lor depinde și de cât de corect le aplici/folosești. Trebuie să știi că rezultatele sunt cu atât mai bune cu cât cremele și loțiunile hidratante sunt aplicate mai repede după baie sau duș.

Ele și hidratează, dar scopul lor principal este să creeze o barieră la suprafața pielii care să mențină pur și simplu apa în piele. Timpul trece, pielea pierde apă.

Hidratarea crește rezistența parfumului

Pe o piele uscată, parfumurile rezistă întotdeauna mai puțin. Explicația se pare că este simplă: parfumul este absorbit în piele, nu mai rămâne pe suprafața ei, deci nu mai are aceeași putere. Cheia pentru ca parfumul tău să reziste mai mult pe tine este să hidratezi bine pielea înainte de aplicarea lui. Ar fi bine dacă ai opta pentru o cremă de corp fără miros sau, varianta ideală, o loțiune de corp cu același parfum. Un set parfum și loțiune de corp (poate chiar și gel de duș) în genul celor de aici va face diferența.

Hainele adecvate ajută

Ce treabă au hainele cu îngrijirea pielii uscate? Au. Hainele foarte groase și grele, ca și cele din materiale sintetice, irită pielea și o usucă. Măcar evitați să le purtați direct pe piele. Puneți prima dată o bluză subțire, ușoară, din bumbac sau alt material cât mai natural și fin, și veniți peste ea cu un pulover de lână sau cu un hanorac cu puf sintetic. Utilă ar putea fi și utilizarea unui balsam de rufe, dar asta doar dacă nu aveți pielea foarte sensibilă.

Confortul termic face diferența

Dacă în mediul extern nu putem evita temperaturile prea ridicate, gerul sau vântul, în locuință ține de noi să ne asigurăm confortul termic de care depind foarte mult starea și aspectul pielii. Sunt de evitat temperaturile prea mari sau prea mici, iar umiditatea trebuie menținută și ea întotdeauna la nivel mediu. Un aer prea uscat va dăuna nu doar aparatului respirator, ci și pielii. Pentru a remedia problema poți folosi un umidificator sau celebrele vase cu apă puse pe calorifer.

Protejarea buzelor condiție esențială

Buzele uscate nu sunt deloc doar o problemă de ordin estetic. Studiile au arătat că prin buze se pierde de zece ori mai multă apă din organism decât prin orice altă parte a corpului. Cu alte cuvinte, protejându-ne buzele de deshidratare, ne protejăm întregul corp. De preferat sunt balsamurile de buze cât mai naturale, pe bază de uleiuri hrănitoare și hidratante care să creeze o peliculă capabilă să împiedice pierderea apei.

La fel de important este să te hidratezi intern, să mănânci ce trebuie, să nu uiți de exfoliere și să folosești produse cu SPF indiferent de sezon. Radiațiile sunt încă acolo, chiar dacă afară e frig, să știi. Ele îți afectează foarte tare pielea.

Poate că ți se par banale sfaturile mele pentru îngrijirea pielii uscate, dar crede-mă că nu sunt. Pune-le în aplicare și te vei convinge! Totul contează. Nu poți face minuni cu o cremă hidratantă.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 18/09/2019
    Răspunde

    Eu am tenul gras dar mi se intampla ca pielea de pe brațe în mod deosebit sa mi se usuce.De aceea folosesc cremă hidratanta in fiecare seara

    • Valeria Chertes
    • 18/09/2019
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații.

    • Mirela Barbălată
    • 19/09/2019
    Răspunde

    Eu folosesc cremă de mâini zilnic dar uneori nu se văd rezultate. La ten am o problemă. Este foarte uscat şi foarte greu găsesc o cremă potrivită. Apă beau zilnic. Mi s-a întâmplat şi 3l să beau, mai ales vara.
    Într-adevăr nu folosesc cremă de corp 🙂 .

  1. Uf, atat de tare mi se usuca pielea in anotimpul rece!!! recunosc, imi e lene sa ma dau cu tot felul de creme dar am descoperit unele care intra rapid in piele si nu ma mai despart de ele. Si cele de la Clinique sunt faine, faine 🙂

    • Tatiana Sorina
    • 22/09/2019
    Răspunde

    Bun articol, draga mea! Sfaturi bune, în timp avem nevoie de ele. Eu una cu hainele am avut probleme tot timpul, doar cele fine pot sa le port,mai mult cele de bumbac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares