De ce prefer florile în ghiveci în locul buchetelor?

flori in ghiveci garoafe

Nu primesc prea des flori, dar nici nu mă pot plânge. Nici eu nu ofer prea des flori, deși îmi plac. Cred că prefer cadourile mai practice. Ăsta este și motivul pentru care am spus tuturor că prefer florile în ghiveci în detrimentul buchetelor și aranjamentelor florale. Tot spre ele mă îndrept și eu atunci când o anumită ocazie cere să ofer flori cuiva. Mi se mult mai potrivite și mai… practice. Ajungem iar la practic. Care-s motivele alegerii mele?

Mi se par mai elegante

Poate chiar sunt, nu doar că îmi par mie. Arată altfel florile în ghiveci. Sigur că depinde și de ghiveci. Sunt și mai ușor de identificat cele mai proaspete. La florile tăiate se curăță mereu frunze, ba chiar și petale. Nu știi dacă au fost curățate sau au căzut accidental, în învălmășeala din vaza mare de florărie.

În plus, o floare în ghiveci sigur va fi oferită așa cum trebuie, cu partea verde în sus. Că unora le e tare greu să priceapă că buchetele de flori nu se oferă cu codițele în sus!

bottegaverde.ro

N-ai nevoie de vază pentru ele

Am și eu, ca tot omul, vreo cinci vaze în casă. Dar vă garantez că nu sunt suficiente. Pentru ghiocei nu am niciuna. Nici pentru un buchet mare de chiparoase sau gladiole foarte înalte sau un snop de flori de toamnă. Când mi s-a întâmplat să primesc flori pentru care nu aveam un tip de vază potrivită, a trebuit să improvizez, să le țin în pet-uri tăiate, păhărele sau găleți.

Sunt mai ușor de întreținut

Ia un buchet de flori în vază și îngrijește-le timp de o săptămână! Apa trebuie schimbată zilnic, codițele tăiate, frunzele ofilite curățate și așa mai departe. Timp, murdărie și poate chiar motiv de stres. O floare sau o plantă în ghiveci doar o pui într-un loc potrivit și ții minte să îi mai pui niște apă. Fără plimbat vaza sau făcut murdărie pe blatul din bucătărie!

Rezistă mai mult

Florile din vază rar rezistă mai mult de o săptămână. De o floare în ghiveci te poți bucura ani de zile dacă este îngrijită cum trebuie. Unele rezistă înflorite luni întregi, altele pur și simplu înfloresc continuu. Sigur că depinde și de floare, dar în cele mai multe cazuri totul ține de noi, să știm ce specie de plantă avem și care sunt nevoile ei de lumină, apă, căldură.

Nu sunt mai scumpe

Te-ai aștepta ca ceva ce durează mai mult și implică și un ghiveci să coste mai mult, nu? Nu e așa. Mie nu mi se pare că florile în ghiveci sunt mai scumpe decât cele tăiate. Chiar săptămâna trecută am cumpărat pentru cineva o crizantemă la ghiveci și am dat pe ea doar 25 lei. Nu cred că în piață sau la florărie aș fi dat mai puțin pe un buchet cu 5 crizanteme mari.

Unele pot fi transplantate în grădină

De câțiva ani încoace, de când soțul a început să-mi aducă mai degrabă flori în ghiveci, am primit și plante care au rămas la fereastră (orhidee), dar și multe pe care le-am putut transplanta în grădină. Printre ele, zambile, narcise galbene, trandafirași, garofițe și crizanteme. Recunosc că nu s-au prins chiar toate, dar cele mai multe au supraviețuit.

Rămâi cu ghiveciul

Mi s-a întâmplat să-mi și moară anumite flori. Nu multe, dar au fost. Totuși, am rămas și cu altceva de la ele, pe lângă poze: cu ghivecele pe care le-am refolosit. Deh, v-am zis că gândesc practic! Măcar nu dai 20-30 de lei pe ceva ce moare și de la care rămâne în urmă doar o vază murdară.

Acestea sunt principalele motive pentru care eu prefer să primesc și să ofer flori în ghiveci și nu buchete de flori. Cred că și mirosul este altul în cazul lor. Nu sunt, poate, parfumate, dar mirosul de pământ umed și de frunză proaspătă mie îmi plac tare mult. Nu că nu mi-ar plăcea florile de orice fel, doar că, odată cu vârsta, parcă a devenit dureroasă ideea de a le tăia ca să ne bucurăm de ele pentru un timp prea scurt.

Tu ce tip de flori preferi să primești?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Si eu prefer tot florile in ghiveci. Dintr-un simplu motiv. Raman ”vii” mai mult timp. Intelegi tu ce vreau sa zic 🙂

      • Valeria Chertes
      • 20/09/2019
      Răspunde

      Eu prefer florile in ghiveci intotdeauna și să fac cadou și să primesc și să îmi cumpăr pentru mine.Am o groaza de flori in ghiveci,vara tot acum ,iarna nu mai știu unde să le pun ( dar tot le găsesc loc).

    • Anda Stanciu
    • 20/09/2019
    Răspunde

    eu prefer florile ghiveci pentru că rezistă mai mltimp si ma pot bucura mai mult de ele

    • Anghelina Irina
    • 20/09/2019
    Răspunde

    Florile din ghiveci nu mor după 3 zile,de aceea imi place atât sa le primesc cat si sa le fac cadou

    • LORENA ANAMARIA ZAMFIR
    • 20/09/2019
    Răspunde

    Prefer florile în ghiveci pentru că rezistă mai mult .
    Toamna cumpăr multe ghivece cu crizanteme și le plantez in grădină!???

    • Maria Maria
    • 20/09/2019
    Răspunde

    Prefer florile in ghiveci pt că rezistă mai mult timp

  2. Mie imi place sa primesc buchete de flori de sezon, imi place sa fie casa plina cu flori!
    La mine in casa e plin cu ghivece cu flori, iar vara pana toamna tarziu si terasele sunt doar flori.

  3. Răspunde

    Îmi place să ofer cadou flori în ghiveci. Mi se pare un lucru drăguț și de durată. Eu am un cactus care îmi e tare drag.

  4. Răspunde

    Și eu prefer florile în ghiveci 😉

  5. Mie mi plac florile in general, din pacate datorita pozitionarii blocului, nu au suficienta lumina si nu prea mi rezista.

  6. Răspunde

    Până nu demult și eu preferam florile de ghiveci, mai exact orhideele. Cei apropiați știau și mi-am umplut casa. Acum când am vreun eveniment, mă rog să primesc buchete că nu mai am unde le pune.

  7. Si eu prefer de 1000 de ori florile in ghiveci. Rezista mai mult si ma pot bucura de ele mereu.

    • Catalina Sora
    • 21/09/2019
    Răspunde

    Eu prefer florile in ghiveci pentru ca rezista mai mult si apoi pe unele le pot planta in gradina

  8. Eu recunosc ca prefer buchetele. De florile in ghiveci nu reusesc sa am grija cum trebuie. In schimb sotul meu are o camera plina cu flori, de care are grija cu drag.

  9. Răspunde

    Sincera sa fiu si eu iubesc florile in ghiveci. Imi plac pentru ca rezista mai mult si nu se trec rapid. Iti dau perfecta dreptate

  10. Răspunde

    Eu ador sa am garofite in ghivece din alea roz care cresc mai lungi si miros superb, doar ca, de cand am copiii, pauza flori. Si bulbii sunt ok ca-i pui odata si ies mereu primavara 🙂 De primit, sotul meu chiar imi aduce trendafiri in ghiveci, are o pasiune 🙂

  11. eu prefer buchetele…. nu de alta, dar nu am grija de ele neam. am avut si eu vrea 3-4 ghivece la viata mea si le-am omorat pe toate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares