Alege florile în funcție de ocazie! Reguli de care să ții cont

cumpara flori online

Florile sunt mai mereu o idee bună de cadou. Sunt ieftine, sunt frumoase și transmit ceea ce cuvintele poate nu au reușit. La aniversare, onomastică, cununie civilă, petrecere de casă nouă, prima întâlnire, când vrem să spunem te iubesc sau îmi pare rău, florile ne ajută. Dar există o condiție: trebuie ca ele să fie alese foarte atent, în funcție de ocazie, pentru a nu transmite un mesaj greșit. Sunt câteva reguli de care ar fi bine să ții cont pentru a alege florile potrivite întotdeauna.

Fără trandafiri roșii la prima întâlnire

Chiar dacă ai văzut deja o poză cu ea și inima îți spune că she’s the one, nu este cazul să-i duci trandafiri roșii la prima întâlnire. Ei sunt despre pasiune, despre sentimente puternice, despre care nu se poate vorbi acum.

trandafir-criogenat-forma-de-inima-rosu-cupola-de-sticla-cadou-nemuritor-vesnic

Vrei neapărat trandafiri? Atunci mergi pe unii roz sau galbeni. Altfel, ar fi de preferat alte tipuri de flori: orhidee, lalele, magnolii.

buchet-lalele-floarea-miresei

Nici de Valentine’s Day nu sunt recomandați trandafirii roșii dacă vă cunoașteți de puțin timp. Sunt atâtea alte nuanțe spre care vă puteți orienta, cu atât mai mult mai mult dacă alegeți varianta trandafirilor criogenați care vor impresiona indiferent de nuanță.

Florile cadou de nuntă, mai bine nu

Atenție, vorbim despre ceremonia religioasă, nu de căsătoria la starea civilă, acolo unde florile sunt aproape obligatorii. La nuntă nu prea ar trebui duse flori. Motivele sunt mai multe:

  • mireasa abia are grijă de propria rochie, nu mai poate ține și florile.
  • riscul ca polenul de pe flori să se transfere pe rochie și să o păteze.
  • cineva va trebui să se ocupe de ele și aproape nimeni nu are timp.

În loc să cumpărați un buchet de flori în ziua nunții, mai bine optați pentru comandarea online a unui aranjament frumos în zilele următoare evenimentului. Puteți chiar opta pentru o floare în ghiveci care transmite urări de trăinicie.

Garoafele spun mulțumesc

Nu știu de ce, dar am senzația că garoafele, care acum 20 de ani erau cele mai cumpărate flori, sunt puse la colț în ultima vreme. Toată lumea se axează pe buchete de flori cu trandafiri, crini și flori scumpe cu nume ciudate. De ce? Poate pentru că nu au văzut ce buchete minunate se pot face din garoafe? Eu am văzut pe site-ul florăriei Bloomeria. Garoafele sunt minunate, rezistă mult și transmit toată recunoștința pe care nu o putem cuprinde în cuvinte.

buchet-trandafiri-chrisantema-crizanteme-garoafe

Flori fără miros la spital

Uneori oferim flori cadou persoanelor pe care le vizităm la spital. Indiferent că este vorba de o proaspătă mămică, de o bunică sau o colegă care a suferit un accident, cel mai bine ar fi să mergem pe varianta florilor fără miros sau cu parfum cât mai discret. Altfel, ar putea fi interzise în salon. Florile de preferat sunt gladiolele, gerbera, garoafele, irișii, lalelele. Poate că nu par spectaculoase privite individual, dar apelând la o florărie online București cum este Bloomeria.ro, poți comanda niște buchete sau aranjamente florale superbe pentru astfel de ocazii.

Flori de sezon când nu cunoști preferințele

Când mergi la o aniversare sau o onomastică și vrei să alegi florile pentru persoana sărbătorită este simplu dacă-i cunoști preferințele. Dar ce te faci dacă nu știi nimic despre gusturile ei în materie de flori? În niciun caz nu alegi ce-ți place ție. Cea mai bună idee este să mergi pe un buchet de flori de sezon. Nu ai cum să dai greș.

Florile roșii de evitat la înmormântări

Există și ocazii mai puțin fericite care sunt marcate prin oferirea unui aranjament floral – înmormântările. O regulă importantă de reținut în acest caz este cea a evitării nuanțelor de roșu. Roșul este simbolul pasiunii, al vieții, al energiei. Florile alese pentru un astfel de moment ar trebui mai degrabă să fie albe. Ca specii, crinii și calele sunt cele mai recomandate.

Toate florile sunt frumoase și aduc bucurie, dar nu orice floare este potrivită în anumite momente/situații. Alege florile pe care vrei să le oferi în funcție de ocazie, ține cont de informațiile pe care le-ai aflat azi și nu vei da greș! Nu uita nici de felicitarea care ar fi frumos să însoțească orice buchet de flori! Ea este obligatorie la buchetele comandate online.

Bloomeria.ro este florăria online care nu taxează suplimentar felicitările atașate buchetelor de flori, oferă transport gratuit pentru București și îți trimite poză cu buchetul/aranjamentul comandat înainte de a fi livrat, deci zero șanse de dezamăgire. Nu sună bine?

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 02/09/2019
    Răspunde

    Nu cred ca exista floare care sa nu imi placa.Intr-adevar nu imi place mirosul galbenelelor(cele de grădină,cred ca asa se numesc)dar în rest,orice floare o primesc cu drag

      • Cristina Dragomir
      • 11/09/2019
      Răspunde

      eu nu cred ca am vreo floare care sa imi fie antipatica.

    • Maria Aghinitei
    • 02/09/2019
    Răspunde

    NU STIAM CA NU SE DUC FLORI ROSII LA INMORMANTARE!

      • Asaftei Simona
      • 03/09/2019
      Răspunde

      Îmi plac foarte mult florile,toate sunt frumoase !❤????⚘

        • Cristina Dragomir
        • 11/09/2019
        Răspunde

        Si mie imi plac absolut toate florile.

      • Cristina Dragomir
      • 11/09/2019
      Răspunde

      se duc si nu o sa zica nimeni ca nu le primeste pentru ca oamenilor numai de chestia asta nu le pasa in acele momente. Ca idee insa, ar fi bine sa mergem pe alta culoare.

    • Valeria Chertes
    • 02/09/2019
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații.

    • Lamiita Petre
    • 03/09/2019
    Răspunde

    Explicatiile in alegerea florilor si al momentelor sunt foarte pertinente. Recunosc, ca nu am tinut cont de satul de a alege flori de sezon, atunci cand nu am cunoscut persoana, am mers pe intuitie si pe ceea ce mi-a fi placut mie sa primesc.

      • Cristina Dragomir
      • 11/09/2019
      Răspunde

      se poate sa nimeresti, se poate sa nu. In caz ca nu, nu ai justificare pentru alegere. Asa, cu flori de sezon, te scoti.

  1. E important să oferim flori la momentul potrivit, dar și să stim ce fel de flori. Eu ma bucur tare mult cand primesc flori.
    Eu de casa noua ofer flori la ghiveci, dar la zile de nastere ofer buchete de flori.

      • Cristina Dragomir
      • 11/09/2019
      Răspunde

      nu prea am fost pe la petreceri de casa noua, dar inteleg de ce alegi flori in ghiveci. Si eu as opta pentru ele.

  2. uite, un ghid de genul e binevenit. eu nu ma omor cu florile, dar totusi imi plac cele de sezon. mai ales de toamna. si ma bucur sa vad ca se potrivesc in mai multe situatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares