Viața pe care am visat-o – Kerry Lonsdale (recenzie)

Viața pe care am visat-o Kerry Lonsdale

TitluViața pe care am visat-o (titlu original Everything We Keep)
Anul apariției în România 2019
Editura Litera
Autor Kerry Lonsdale
Traducere Valentina Georgescu

Este ziua nunții sale, iar Aimee nu merge spre altar, ci la înmormântarea celui care ar fi trebuit să fie mire. James era de mulți ani iubitul ei. Au copilărit împreună, se iubeau mult și visaseră la o viață frumoasă împreună. Acum nimic nu mai era posibil. Cu sufletul sfâșiat, Aimee îl îngropă pe James și, odată cu el, și toate visurile ei. Suma mare de bani de pe cecul oferit de fratele lui James nu înseamnă nimic.

Numai că… imediat după înmormântare, Aimee este abordată de o doamnă (Lacy) care îi spune că James trăiește și îi lasă o carte de vizită. Cum să crezi ce-ți spune un parapsiholog expert în dispariții, omoruri și mistere? Nici Aimee n-a crezut. Cu greu, dar încearcă să meargă mai departe. Pune bazele unei mici afaceri, iese puțin mai des din casă, dar încă nu poate renunța la hainele lui James, la acuarelele lui, la pozele cu el. Iar cuvintele James trăiește nu-i dau pace. Mai ales că parcă și ea simte că James al ei este în viață. Plus că sunt lucruri care nu se leagă. Ea nu a văzut niciodată cadavrul. I-au spus că era prea descompus. Apoi sunt și picturile lui care au dispărut din casă după moartea lui.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Aimee are o alegere grea de făcut. Să asculte sfatul celor din jur și să-și vadă de viața cea nouă, în care un bărbat își face loc treptat, sau să se apuce să sape pentru aflarea adevărului? Pot doar să-ți spun că glasul iubirii va învinge și Aimee pleacă în Mexic, acolo unde primește indicii că ar fi James. Ceea ce va descoperi poate să-i distrugă viața sau poate să i-o redea. Depinde doar de alegerea ei.

Comandă Viața pe care am visat-o pe Libris.ro. Transport GRATUIT la comenzi de peste 50 de lei.

Viața pe care am visat-o este încă o carte pe care am ales-o cu inima pe jumătatea îndoită. Îmi era teamă de o poveste de dragoste grețoasă. N-am avut deloc parte de așa ceva. De fapt, pot pune lejer cartea asta pe lista celor mai bune citite anul acesta. Are câte puțin din toate: dragoste, trădare, secrete, povești de familie.

Începutul te prinde cât ai zice „pește”. Cum altfel, când o tânără de doar 26 de ani își înmormântează logodnicul în aceeași, în aceeași biserică în care ar fi trebuit să se țină nunta lor? Florile de nuntă sunt în jurul sicriului. Poate te gândești că s-ar putea să fie o carte lentă, prea dureroasă. Nu e. Da, Aimee suferă, așa cum am suferi oricare dintre noi. Numai că autoarea, Kerry Lonsdale, a construit un personaj puternic care nu stă pe canapea să-și plângă de milă. Chiar dacă sufletul rămâne trist, viața merge mai departe.

Te întrebi dacă tu ai fi crezut pe cineva care vine să-ți spună că logodnicul tău trăiește? Eu cred că da. Pentru că atunci când durerea e atât de mare, orice fărâmă de speranță contează. Chiar dacă nu este lucrul cel mai bun, să speri în minuni. Uneori, așteptarea unei minuni ne împiedică să acceptăm adevărul. Timpul trece și nu se mai întoarce. Poți lăsa șansele să treacă pe lângă tine. Și nici ele nu se mai întorc.

James a dispărut în timpul unei călătorii de afaceri. Cum a murit, nu știe nimeni. Că trăiește, se pare că nu crede nimeni. Și, dacă ar trăi, de ce ar sta departe de logodnica lui? Oamenii ăștia doi chiar s-au iubit mult și sincer. Au crescut împreună și iubirea lor a crescut o dată cu ei. Ea îl făcea fericit. El făcea planuri pentru doi. N-are cum să trăiască, nu? Sau are?

Sunt multe secrete de descoperit. Sunt intrigi la care sigur nu te-ai gândit. Cauți să-ți imaginezi ce s-a putut întâmpla, să găsești explicații, dar nu poți pentru că nu ai toate datele problemei. Lucrul ăsta ar putea părea frustrant pentru unii, dar mie îmi place. Apreciez enorm scriitorii care duc poveștile 200-300 de pagini menținând doza de mister și numărul mare de semne de întrebare.

Finalul este superb. Cel puțin din punctul meu de vedere. Pe jumătate plăcut, pe jumătate neplăcut, este un final realist totuși. Nu spera la minuni! Finalul aduce resemnare. Aduce o Aimee mai puternică, mai înțeleaptă, încă dezamăgită, dar dovedind încă o dată cât de mult l-a iubit pe James. Aș vrea să dau mai multe detalii, dar nu voi strica plăcerea lecturii nimănui. Surpriza este că finalul cărții nu reprezintă și finalul poveștii. Viața pe care am visat-o este doar prima parte dintr-o trilogie.

Ce este iubirea? Nevoia disperată de a avea o persoană alături pentru a fi noi fericiți sau dorința de ști acea persoană fericită? Să medităm la asta! Iubirea ne face fericiți și clădește visuri. Dar nu toate iubirile se împlinesc. Uneori avem parte de pierderi. Pierderile aduc cu ele multă durere. De noi depinde dacă o trăim și o amplificăm sau căutăm vindecarea.

Citat preferat din carte

Cel mai urât sentiment pe care îl poți trăi este să nu-și amintească de tine persoana pe care nu o poți uita.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 31/07/2019
    Răspunde

    Mulțumim pentru recenzie.

      • Cristina Dragomir
      • 08/08/2019
      Răspunde

      Si eu pentru vizita.

    • Fit
    • 31/07/2019
    Răspunde

    O zi frumoasa ?

      • Cristina Dragomir
      • 08/08/2019
      Răspunde

      La fel!

    • Aghinitei Maria
    • 31/07/2019
    Răspunde

    CE VA DECOPERI? O SA AFLAM DACA VOM CITI CARTEA! MULTUMIM PENTRU RECENZIE!

      • Cristina Dragomir
      • 08/08/2019
      Răspunde

      este singura cale sa aflati adevarul.

    • Anghelina Irina
    • 31/07/2019
    Răspunde

    Sunt curioasa dacă trăiește . Dacă trăiește de ce a plecat?

      • Cristina Dragomir
      • 08/08/2019
      Răspunde

      Nimic in viata nu e simplu. Te invit sa citesti cartea.

  1. Daca spui ca e pe lista cu cele mai bune carti de anul asta si ai citit destule, vreau sa o citesc si eu. Abia astept sa aflu daca il gaseste pe James si mai ales de ce si-a inscenat moartea.

      • Cristina Dragomir
      • 08/08/2019
      Răspunde

      Cine-a zis ca si-a inscenat moartea? Te inseli. UN motiv in plus sa pui mana pe ea.

  2. Răspunde

    Mi-a recomandat cartea asta o prietena si eram curioasa sa aflu si parerea ta.
    Inceputul recenziei m-a facut sa zic ca nu vreau s-o citesc pentru ca mi s-a parut a fi prea trista. Apoi am devenit curioasa iar la final … am adaugat-o pe lista. :)))

      • Cristina Dragomir
      • 08/08/2019
      Răspunde

      dupa de vine bomba ca James traieste, tristetea este inlocuita cu o maxima curiozitate.

  3. Mi-a plăcut tare mult povestea, dar spre final parcă aș fi vrut ceva mai mult. Mai multă emoție, cred.

      • Cristina Dragomir
      • 09/08/2019
      Răspunde

      Cred ca emotia pe care o asteptai tu vine in volumul doi care sper sa apara si la noi cat de repede.

  4. cred ca e o carte destul de emotionanta. ma insel? as vrea si eu sa o citesc, chiar o sa o pun pe lista. sper sa ii si vina randul!

      • Cristina Dragomir
      • 09/08/2019
      Răspunde

      E si emotionanta si educativa intr-ale dragostei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares