Epilarea prin electroliză, între da și nu

femeie cu mustață

In articolul despre epilatorul meu IPL Babyliss, vă spuneam eu ceva despre epilarea definitivă prin electroliză. Eu am fost la câteva ședințe de electroliză, acum mai mulți ani. Azi vă povestesc mai multe despre acea experiență și facem o listă cu avantajele și dezavantajele ei.

Eram în anul doi de facultate, când mama, sătulă să mă vadă plângând din cauza părului nedorit de pe față, s-a tot interesat și a aflat de o doamnă care făcea astfel de tratamente de epilare cu electroliză. Am fost la câteva ședințe, dar nu mi-am permis să continui pentru că era scump. Electroliza presupune introducerea unui ac străbătut de un ușor curent electric în fiecare folicul de păr (se lucrează cu o lupă care mărește foarte mult pentru a înțepa la sigur). Acesta este curentat, ars, se distrug, zice-se, celulele de creștere a părului și acesta dispare. Părerea mea o veți afla citind în continuare acest articol.

Epilarea definitivă prin electroliză – dezavantaje

Este scumpă. Costă destul de mult acest procedeu. Nu vă dau eu prețuri, dar găsiți voi pe Google saloane care oferă acest timp de tratament și vedeți! Este motivul pentru care am renunțat la acea vreme la el.

Ședințele durează ceva. Asta depinde de cât de mare este zona pe care doriți să o epilați și cât de des este părul, desigur. Îmi amintesc că eu stăteam cam 40 de minute pentru mustață, câteva fire prin bărbie și câteva prin perciuni.

Doare. Este un procedeu dureros, nu are sens să te mint. Până la urmă, vorbim despre multe înțepături, fie acul ăla cât de subțire. Și mai este și senzația aceea de curent, de ciupitură. Cel mai tare doare pe conturul buzei și în zona arcului lui Cupidon. Înțeleg că se poate opta pentru anestezii locale în unele centre. De investigat!

Nu știu dacă este definitivă. Deși am avut ceva rezultate atunci, acum am mai mult păr decât aveam înainte. Este hormonal, știu. Probabil că la noi, cei cu problema asta, distrugi într-o parte și crește în alta sau… nu știu. Dar au trecut 16 ani de atunci și mă gândesc că poate, dacă mergeam până la capăt și făceam ședințe de întreținere după, aveam o șansă.

Părul trebuie lăsat la vedere, ca și în cazul altor metode de epilare definitivă. Cu alte cuvinte, trebuie să-l lași să crească, să te afișezi cu mustața sau perciunii neepilați vreo două trei săptămâni înainte. Firele de păr trebuie să fie destul de lungi pentru că, după ce sunt electrocutate, sunt trase afară cu o pensetă și trebuie să poată fi apucate.

Te alegi cu iritație. Nu ai cum altfel. Zona se va înroși, se va umfla. Se diminuează în câteva ore, dar va fi vizibil pentru câteva zile. Partea bună este că, dacă păstrezi igiena și tratezi cu unguent de gălbenele, nu rămân semne.

E nevoie de mai multe ședințe. Pentru că firele de păr nu cresc toate odată, pentru că pe unele poate nu a nimerit acul cum trebuie, etc.

Epilarea definitivă prin electroliză – avantaje

Rezultate bunicele. După primele 2-3 ședințe s-a văzut o rărire a părului și o subțiere a sa. Dar, dacă se presupune că se distruge ce se distruge, eu cred că rezultatele ar fi trebuit să fie chiar WOW după acele ședințe, nu doar vizibile.

Rezultate pe orice piele și orice tip de păr. La epilarea prin electroliză nu contează că ai pielea închisă sau deschisă la culoare, că ai părul negru, blond, prea gros sau prea subțire.

Nu ai probleme cu alunițele. La epilarea cu laser și IPL alunițele trebuie acoperite, din câte știu, pentru a fi protejate. Aici nu avem problema asta pentru ca nu se acționează pe toată zona, ci punctual, pe firul de păr.

Nu ai interzis la soare. Epilarea laser și IPL impun evitarea expunerii la soare pentru o perioadă mare de timp. Electroliza îți dă voie să mergi să te bronzezi, dar nu în primele 2 zile după ședință.

Se poate face pe orice zonă, inclusiv sprâncene sau, știu eu, pe unde mai aveți păr.

Cam așa se prezintă lucrurile. Da, sunt mai multe dezavantaje decât avantaje. Da, nici metoda asta de epilare nu este definitivă, sunt aproape sigură de asta. Da, dacă aveți probleme hormonale, vă poate ajuta să mai răriți, să mai subțiați, dar nu veți scăpa niciodată de păr. Dureroasă concluzie, nu? Mai dureroasă decât ședințele de epilare cu electroliză.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 01/08/2019
    Răspunde

    Peste tot sunt avantaje și dezavantaje.

      • Cristina Dragomir
      • 08/08/2019
      Răspunde

      Asta asa este.

  1. Răspunde

    Uite ca am aflat ceva ce nu stiam. Auzisem de epilare laser si IPL, dar de epilare prin electroliza nu am auzit pana acum. Nu cred ca as incerca-o, dar e chiar o informatie utila. Foarte bun articolul tau! Ma bucur ca impartasesti sincer experienta pe care ai avut-o.

      • Cristina Dragomir
      • 08/08/2019
      Răspunde

      a trecut vremea in care credeam ca e bine sa ma ascund. E vremea ca altii sa invete ceva din experientele mele.

    • Maria Aghinitei
    • 01/08/2019
    Răspunde

    Daca este definitiva, poate merita pretu (cu toate neplacerilel!

      • Maria Aghinitei
      • 01/08/2019
      Răspunde

      Pretul! ( am vazut prea tarziu ca nu am articulat , dar apucasem sa dau: publica!)

        • Cristina Dragomir
        • 08/08/2019
        Răspunde

        Se intelegea, nu era nevoie de corectura. Chiar si eu fac greseli de genul asta, din graba.

      • Cristina Dragomir
      • 08/08/2019
      Răspunde

      niciuna dintre metode nu este definitivă 100%.

    • Anghelina Irina
    • 01/08/2019
    Răspunde

    Dacă doare poate sa fie și mama definitivului că nu mă bag?.Bine, nu ca as fi vreo bogatasa ?

      • Cristina Dragomir
      • 08/08/2019
      Răspunde

      Nu suntem niciuna din noi avute tare, dar nevoile ne imping sa incercam diverse chestii.

  2. Răspunde

    Mda, chiar ca dureroasa concluzie! Ma batea si pe mine in gand dar… Concluzia e ca articolul tau mi-a fost de ajutor 😉 Multumesc!

      • Cristina Dragomir
      • 08/08/2019
      Răspunde

      Pare rau daca am dezamagit, dar asta e situatia in cazul meu.

  3. Răspunde

    Ma deranjeaza teribil parul ala nedorit. Mi-as dori si eu sa-mi fac o epilare definitiva, dar tocmai acele costuri extrem de ridicate ma tin departe de acest procedeu.

      • Cristina Dragomir
      • 09/08/2019
      Răspunde

      Si costurile, dar cred ca si faptul ca stii ca de fapt nu este in proces definitiv.

  4. Nu știam despre acest procedeu, dar pare destul de dureros, mai ales datorită zonelor unde se face.
    Eu merg pe ceară la salon și aparat de epilat acasă, și părul s-a rărit mult. În toamnă, mă gândesc să apelez la epilarea definitivă. Sper să am timp.

      • Cristina Dragomir
      • 09/08/2019
      Răspunde

      Si timpul este un factor important, ai dreptate. Nu doar banii.

    • Lamiita Petre
    • 05/08/2019
    Răspunde

    Nu stiam despre acest procedeu, nici nu m-a interesat in mod deosebit acest subiect fiindca nu ma confrunt cu aceste probleme. Probabil as apela laa asa ceva daca mi-as permite si daca situatia in care as fi ar fi atat de vizibila si deranjanta.

      • Cristina Dragomir
      • 09/08/2019
      Răspunde

      la mine e vizibila si deranjanta asa ca…

  5. Răspunde

    Nu am mai auzit pana acum de acest procedeu, insa pare dureros. Mi-as dori sa apelez si eu la o epilare definitiva, insa tocmai costurile pentru aceasta nu m-au lasat sa merg mai departe de „dorinta”…

      • Cristina Dragomir
      • 09/08/2019
      Răspunde

      Asa cum am spus deja, este dureros, mai ales pe fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares