6 lucruri de luat în calcul pentru a alege un portofel

portofele din piele naturală pentru bărbați

Toată lumea are portofel, nu? Indiferent că e plin de bancnote mari sau mici, burdușit cu bani sau mai goluț, portofelul este acel accesoriu absolut necesar. Azi nu vorbim despre ce este în el, ci despre cum trebuie să gândim pentru a alege un portofel bun. Nu-i de ajuns ca un produs să-ți placă. Trebuie să corespundă mai multor nevoie de care poate nici nu îți dai seama acum. Dacă nu ești puțin atent la următoarele aspecte, riști să dai banii pe ce nu trebuie.

Materialul

Există pe piață diverse tipuri de portofele, din materiale diferite. Avem portofele din piele ecologică, portofele din material textil, ba chiar au apărut și portofele din hârtie sau alte materiale reciclate. Recomandarea mea – portofele din piele naturală. Acestea rezistă mult timp, păstrându-și aspectul plăcut. Cele din material textil se tocesc, iar cele din piele ecologica se cojesc destul de repede. Un portofel din piele te poate ține ani de zile. Vezi și articolul Zece motive pentru care să alegi un portofel din piele!

Costul numelui

Aici vorbim despre costurile mai mari pe care le suportăm dacă vrem să alegem un portofel de la un brand renumit. Să nu vă imaginați că un portofel de la brandul X, care costă de 3-4 ori mai mult decât unul la fel ca el, dar fără logo, oferă o piele mai bună sau cusături fir de argint! Ceea ce plătiți nu este neapărat un plus de calitate, ci un nume de care cel mai probabil nu aveți nevoie. De ce aș da 400 de lei pe un portofel pe care scrie nu știu ce, când pot să-mi iau de pe belashop.ro un portofel simplu, elegant, la preț foarte accesibil?

Dimensiuni

Atenție, vă rog, la dimensiunile portofelului pe care plănuiți să-l cumpărați, mai ales dacă alegeți pentru achiziție un site din afară sau mizați pe un produs importat. Există modele de portofele care nu sunt suficient de late și înalte pentru a adăposti minunatele și marile noastre cărți de identitate. Eu am comandat așa ceva și nu am avut ce face cu el. Trebuie verificat ca portofelul să aibă cu dimensiunile gândite pentru actele românilor!

Mărimea/Volumul

Poate că pentru o doamnă și un domn care-și țin portofelul în geantă/borsetă, acest aspect nu este relevant, însă volumul portofelului contează când ai de gând să-l poți în buzunar. Ar fi bine să fie un model cât mai compact. Aici recomandarea mea ar fi să evitați portofelele tri-fold (care se împăturesc în trei) și să mizați pe cele bi-fold (care se închid simplu, ca o carte). Sunt mult mai puțin voluminoase.

portofel-din-piele-naturala-bi-fold

Compartimentarea

Am stabilit deja că de preferat este să mizăm pe portofele din piele naturală, compacte. Următorul aspect de analizat este compartimentarea unui portofel. Ai nevoie de ordine și de compartimente în care să ții separat diversele lucruri din portofel, altfel riști să vrei să scoți un card de sănătate și, odată cu el, și niște bani pe care nu îi vezi și îi pierzi. Orice portofel trebuie sa aibă două compartimente pentru bancnote (unul pentru cele cu valoare mai mare și unul pentru cele mici), unul pentru monede, unul pentru actul de identitate și mai multe compartimente pentru carduri.

portofel-din-piele-naturala- tri-fold

Sistemul de închidere

Fermoar, capsă, închidere magnetică, clips sau simplă împăturire. Sunt principalele tipuri de închidere aplicate portofelelor. Trebuie ales unul care să vă confere siguranță. Acolo unde avem portofele semideschise, cum este cazul celor bi-fold bărbătești, este foarte important să avem sisteme de închidere pe compartimentele pentru bancnote și monede. Mare atenție la acest aspect, altfel monedele vă vor zbura tot timpul din portofel, iar bancnotele pot oricând aluneca!

Cam acestea ar fi sfaturile mele, de care vă rog să țineți cont, indiferent că alegeți să achiziționați online sau din magazinele fizice un astfel de accesoriu. Orientați-vă spre un portofel din piele naturală, fiți atenți la dimensiuni, închidere și compartimentare și sigur veți face o alegere bună!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 04/08/2019
    Răspunde

    Pentru soțul meu aleg de câțiva ani portofelele de la Lamonza.Îmi place atât materialul cât și faptul ca sunt accesibile. Eu acum am un portofel de la Oriflame de care sunt foarte mulțumită

      • Cristina Dragomir
      • 09/08/2019
      Răspunde

      Mi-ai adus aminte ca nu mi-am mai luat de mult ceva de la Oriflame.

    • Valeria Chertes
    • 04/08/2019
    Răspunde

    Mie in general îmi plac portofelele din piele cu multe compartimente si să aibă sistem de închidere bun.

      • Cristina Dragomir
      • 09/08/2019
      Răspunde

      Pentru carduri de tot felul si eu am nevoie de multe buzunarase.

    • Lucica Lazar
    • 05/08/2019
    Răspunde

    Sa fie negru, daca se poate, sa aiba multe compartimente si nu exagerat de mare sa-mi incapa in geanta…si un pret bun ?

      • Cristina Dragomir
      • 09/08/2019
      Răspunde

      nici mie nu imi plac portofelele foarte mari.

    • Lamiita Petre
    • 05/08/2019
    Răspunde

    Eu am primit de ziua mea un portofel de care sunt foarte multumita, nu imi dau seama daca este din piele, asa s-ar parea, in orice caz este dintr-un material rezistent, bun. Este foarte compartimentat, are un compartiment pentu maruntis care se inchide cu fermoar. Singurul inconvenient este culoarea, im patratele bej cu negru, dar vad ca de vreo 3 an de cnd il am, nu s-a murdarit. ( probabil si din cauza faptului ca uzez de el destul de rar 😀 )

      • Cristina Dragomir
      • 09/08/2019
      Răspunde

      hai ca bej cu negru e o combinatie destul de cuminte si rezistenta la tavaleala!

    • Maria Aghinitei
    • 05/08/2019
    Răspunde

    Portofelul de piele, negru, compartimentat si cu volum mare, sa incapa toate SPERANTELE! <3

      • Cristina Dragomir
      • 09/08/2019
      Răspunde

      Sperantele ca vom castiga la loto si il vom umple cu bani?

  1. Răspunde

    Intr-adevar este recomandat sa alegi un portofel din piele naturala, astfel esti sigura ca va rezista mai mult timp, fara sa-si schimbe aspectul. Mie imi plac cele cu multe compartimente, sa pot pune si cardurile de la farmacii…am destule, plus alte carduri cum ar fi cele de le Kaufland, Penny, Dedeman sau Noriel 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 09/08/2019
      Răspunde

      pentru cine are smartphone, se poate folosi aplicatia Virtual Cards si nu mai tii cardurile fizice in portofel.

    • dumitru barabula
    • 07/08/2019
    Răspunde

    Portofelul de piele, negru, compartimentat si cu volum mare sa pot pune de toate in el

      • Cristina Dragomir
      • 09/08/2019
      Răspunde

      Portofel mare inseamna si geanta mare nu?

  2. Răspunde

    Foarte bine punctat! Eu una nu mi-as lua, nu as da banii pe un portofel de firma doar ca sa fie mai … smecher. Important e sa fie functional si sa tina mult. Ca in rest, doar in tin in geanta,nu? Cine il vede? :))

      • Cristina Dragomir
      • 09/08/2019
      Răspunde

      sa il vada lumea cand te duci in club si scoti o mie de euro sa platesti un suc?

  3. Eu mi-am luat unul mare ca sa incapa tot ce am nevoie, carduri, acte, bani, dar ma enerveaza ca trebuie sa imi iau gentile in functie de dimensiunea lui. Asa ca simt ca va fischimbat in aceasta vara.

      • Cristina Dragomir
      • 12/08/2019
      Răspunde

      Eu din cauza portofelului nu prea pot purta genti mici cand ies la plimbare.

  4. Răspunde

    Compartimentarea este extrem de importanta pentru mine. Chiar nu tin mortis sa fie din piele, dar imi doresc sa-mi incapa cam toate tampeniile pe care le port cu mine all day

      • Cristina Dragomir
      • 12/08/2019
      Răspunde

      depinde de gusturile fiecaruia si nu zic ca nu exista si portofele din materiale sintetice rezistent si bine lucrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares