Prea cald, prea zgomotos – laptop resigilat returnat

laptop resigilat returnat

Moș Nicolae a fost tare darnic anul acesta, mai darnic decât mă așteptam eu. M-a lăsat el să mă trezesc fără nimic în ghete, dar s-a revanșat la vreo două zile după. Mi-a comandat un telefon nou-nouț, cu o cameră mai bună decât cea a vechiului meu A5, cu memorie mai mare, mai arător, mai fițos. Pe scurt, m-am ales cu Samsung Galaxy S8 Black(modelul acesta) de care sunt tare mândră și de care am mare grijă! Așa că nu am avut curaj să-i mai scriu și lui Moș Crăciun. 

Dar Moș Crăciun a zis că am fost fată cuminte, că mă stresez de suficient timp cu un laptop cu procesor I3 care nu prea mai îmi mai face față și mi-a comandat, în avans, și un laptop nou. În rate! Nu vă gândiți că a luat Moșul primă de mii de lei! 

 Laptopul pe care scriu acum are 7 ani. Am tot pus pe el, ba o plăcuță RAM, ba un SSD și i-am prelungit viața și îmbunătățit performanțele, dar cerințele cresc de la an la an și el a îmbătrânit. Nu mai face față la câte resurse mănâncă Google Chrome și eu nu mai am răbdare să mă rog de el. 

Moșul a ales să aducă în locul lui acest laptop, adică a făcut direct trecerea la un I7 pe care să pot face upgrade multă vreme de acum încolo. Era mai ieftin un I5, dar nu vreau să cumpăr altul peste doi ani. Și am vrut neapărat cu Windows preinstalat, cu ecran mare și dotat și cu SSD și cu HDD. Și mi-a plăcut tare mult alegerea moșului. Plus că-l luasem la un preț bun, de la resigilate, cu vreo 900 de lei mai ieftin decât varianta nouă. Știți că eu nu mă feresc de produsele resigilate că am mai luat și telefonul soțului și câteva electrocasnice și au fost ok. 

De data asta, nu a fost să fie. Am avut laptop resigilat pentru o seară. Mi s-a dovedit încă o dată, că oricât de atent ai fi, oricât ai întoarce un produs pe toate părțile, mereu poate apărea ceva care să nu-ți placă la el. Se mișca foarte bine laptopul și îmi plăcea din toate punctele de vedere, la o primă impresie. Numai că… era foarte zgomotos pentru ce am eu nevoie. Coolerele nu se opreau absolut deloc. Rulau de parcă cine știe ce joc de strategie l-ar fi solicitat, deși eu aveam doar browserul deschis. Păi laptopul meu vechi și super solicitat, pus la lucru mai mult de 10 ore pe zi, e mult mai silențios și rar ajunge la 90 de grade. 

Și culmea e că temperatura creștea prea repede. Să ajungă la 97 de grade Celsius procesorul doar navigând pe net, clar era o problemă! O problemă pe care nici nu aș fi remarcat-o imediat, dacă nu ar fi fost acel fâșâit deranjant. 

Am scăpat de el. L-am returnat ieri în showroom. Banii vor intra înapoi, pe cardul de cumpărături, în 4-5 zile lucrătoare. Soțul meu zicea că sunt ghinionistă. Eu, din contră, zic că a fost chiar noroc. Dacă nu ar fi făcut zgomot, l-aș fi oprit și aș fi riscat să descopăr alte probleme după ce treceau cele 30 de zile în care puteam face retur. 

În urma acestei întâmplări, am mai învățat ceva și vă rog să învățați și voi asta: când veți cumpăra un laptop, rulați niște teste pe el chiar dacă nu pare a avea vreo problemă! Din fericire, la mine se pricepe soțul meu să facă asta, dar, chiar dacă nu aveți pe cineva care să știe ce și cum trebuie făcut, mai bine apelați la un centru specializat, mai cheltuiți 100 de lei (sau cât o fi un astfel de serviciu, nu știu exact) și sunteți siguri că ați primit calitatea care trebuie. 

Voi cu ce probleme v-ați confruntat pe la ultimele cumpărături online?

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 13/12/2018
    Răspunde

    Îmi pare râu că ai pățit așa.

      • Cristina Dragomir
      • 17/12/2018
      Răspunde

      Nu e tragedie.

    • Anghelina Irina
    • 13/12/2018
    Răspunde

    Nu am cumpărat niciodată un produs resigilat, nu ca m-as feri de ele, dar nu am avut ocazia. O sa vezi ca Moș Crăciun o sa iți aducă alt laptop mai bun ?

      • Cristina Dragomir
      • 17/12/2018
      Răspunde

      Nu e graba si nici stres. Imi aduce el, cand o gasi oferta buna.

    • Mirela Barbălată
    • 14/12/2018
    Răspunde

    Nu am cumpărat produse resigilate. Mi-a fost teamă. Numai păreri proaste am auzit.

      • Cristina Dragomir
      • 17/12/2018
      Răspunde

      Io am mai luat si e prima data cand am probleme.

    • Naty Mihaela
    • 14/12/2018
    Răspunde

    Eu am avut noroc cu Pc ul inca de la prima utilizare ; se inchidea mereu unitatea ;ziceam ba ca e prea cald ba ca e prea frig in camera ; nu aveam nici experienta si nici curajul necesar sa-l duc inapoi deja era in garantie . Au trecut vreo 9 ani de atunci si l-am reparat de N ori si rezista saracul ..imi fac treaba cu el .

      • Cristina Dragomir
      • 17/12/2018
      Răspunde

      E bine ca rezistat atata. Era si mai bine daca nu avea nevoie de reparatii deloc.

  1. Sa stapanesti sanatoasa cadoul de la Mos Nicolae!
    Cat despre produse resigilate, eu nu am cumparat pana acum, mi-a fost teama sa nu fie ceva in neregula cu ele. Bine ca ai descoperit din timp, si il poti returna. Eu recunosc ca nu ma pricep la detaliile tehnice asa ca ar trebui sa apelez la un centru specializat pentru a foace verificarile necesare.

      • Cristina Dragomir
      • 17/12/2018
      Răspunde

      Stai linistita ca nici eu nu ma pricep. Noroc ca am sot priceput la toate.

    • Anda Stanciu
    • 14/12/2018
    Răspunde

    Eu folosesc mai mult telefonul decât laptopul

      • Cristina Dragomir
      • 17/12/2018
      Răspunde

      Eu urasc sa scriu pe telefon.

  2. Eu nu prea cumpăr nimic online. Niște cărți, cosmetice,dar atât. La electrocasnice, prefer să merg în magazin specializat, să discut, adun informații, intreb de garantie, schimb, service 😀
    Să sperăm că vei găsi o variantă și mai bună pentru tine!

      • Cristina Dragomir
      • 17/12/2018
      Răspunde

      Io mi-am luat teapa si cu chestii cumparate din magazinele fizice, asa ca…

    • Ioana Radu
    • 16/12/2018
    Răspunde

    Imi pare rau ca ai trecut prin chestia asta si ca a trebuit sa il returnezi :(. Ma pun in locul tau, ca strang bani de cateva luni ca sa reusesc sa-mi iau si eu alt laptop prin februarie (asa sper eu, cand o fi ziua mea). Si cred ca o sa il iau tot de la resigilate.
    Mosul tau e tare darnic ♥. Bafta cu urmatorul laptop, in cazul in care ai optat deja pentru altul, ca ma gandesc ca ai si tu nevoie de el asa cum am si eu, deci inteleg situatia, ca e mai mult o necesitate deja. Sa avem noroc de ele! ^_^

      • Cristina Dragomir
      • 17/12/2018
      Răspunde

      Eeu, daca stau pana strang bani, mi-l iau la pensie. Cu ratele, imi intra morcovul si trebuie sa platesc!

    • Nicolae Claudia
    • 16/12/2018
    Răspunde

    Cand e vorba de a alege tehnologie, nu ma bag. Sotul se ocupa de asta. Noi avem un calculator, facut de la zero de sotul meu si un laptop care are vreo 4 ani. Dar ambele stau pe birou pt ca le folosim destul de rar. Daca ambii avem munca de birou, zilnic stam in fata PC-ului, acasa incercam sa stam departe de ele

      • Cristina Dragomir
      • 17/12/2018
      Răspunde

      Munca mea e online si la PC-ul sotului stau ca pe ace. Asa ca am nevoie de laptop.

  3. Răspunde

    Am avut si eu ghinioane, sa stii. Acum scriu de pe un I3 luat acum vreo 3 ani. Inainte de a-l lua pe asta am avut ghinionul sa cumpar unul care … surpriza.. nu ii puteam incarca softul pe el. Avea soft din ala integrat dar nu se putea incarca. Cica era un defect din fabricatie la acea serie. L-am returnat si am schimbat marca. Acum, vad ca asta inca merge bine desi, dupa doar 2 ani, drept e ca l-am si folosit mult, a trebuit sa schimb la el hard-ul. 🙁
    Asta e, norocosi sau ghinionisti, mergem inainte 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 18/12/2018
      Răspunde

      Da, sa stii ca mai tine si de noroc. Mie mi s-a confirmat de multe ori treaba asta.

  4. Lasa ca tu esti fata buna si o sa-ti aduca Mosul altul, fara probleme de data asta. Si eu am un Sony Vaio, mai mare decat Dragos la ani dar momentan se descurca binisor, tin la el si nu vreau sa-l schimb, chiar daca la mai lasat una, alta. Nu-i mai merge tastatura dar mi-am luat una usb pentru gameri si am rezolvat. 🙂 Si eu am avut probleme cu cumparaturile online in perioada asta, mi-au ajuns comenzile foarte greu de la Avon si Sinsay.

      • Cristina Dragomir
      • 18/12/2018
      Răspunde

      Sa stii ca Sony Vaio chiar imi placeau mult, dar acum nu se mai gasesc. Eu ma tot uit pe la Asus.

  5. Am avut si eu un incident nefericit, PRIMUL din viata mea, cu o achizitie din online (toale). Din pacate, nu este vorba de un retailer mare, precum eMAG, unde banii iti sunt restituiti fara discutii.
    Sper sa nu trebuiasca sa ajung la protectia consumatorului, desi ma astept si la asta.

    In cazul tau, ce pot sa spun. Neplaceri de acest tip pot aparea si in cazul unui produs din categoria intact, nu doar la resigilate. Aici e avantajul unui pret mai mic, dar e si un anume risc, usor mai crescut poate. Pe care ti-l asumi. Noroc ca ati stiut de unde „sa-l apucati” si sa-l returnati rapid. Si e minunat ca se poate face asta si cu un produs resigilat.

  6. eu nu am cumparat resigilate pana acum, nici nu am facut cumparaturi asa serioase. mi-ar fi placut un laptop de mos, inca ma chinui cu un quad-core (nu radeti), dar pana acum nu am avut probleme serioase, asa ca mai astept investitia!

  7. Răspunde

    Am vrut si eu sa-mi iau un laptop nou doar ca am primit unul aproape nou care era la socru meu si era mai bun decat cel pe care-l aveam eu. Si al meu se incalzea foarte repede si incepuse sa huruie ca naiba. Asta in ciuda faptului in care l-am dus la curatat, l-am aspirat, etc. Acum ma bucur de un Dell. Mi-as fi dorit unul nou, dar ma mai bucur un pic si de asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares