Merită să cumpărăm produse resigilate?

merita sa cumperi produse resigilate

Asta e întrebarea pe care mi-a pus-o o prietenă virtuală după ce i-am povestit că mi-am căutat telefon printre produsele resigilate de pe un celebru site de la noi: merită să cumpărăm produse resigilate?

Dacă m-ar fi întrebat acum vreo doi ani treaba asta, aș fi zis că eu nu am încredere, că mai mult ca sigur produsele resigilate au vreun defect ascuns, că nu le duce omul de nebun înapoi. Plus că, dacă te uiți la prețurile de aici diferențele nu sunt foarte mari față de un produs nou. De ce să-l cumperi resigilat? Bine, între noi fie vorba, nici la ora actuală nu m-aș arunca să cumpăr de la resigilate din orice magazin.

Ce înseamnă produs resigilat?

Să nu faceți greșeala pe care o făceam eu crezând că produsul resigilat = produs la mâna a doua! Nici pomeneală de așa ceva. Produsele resigilate sunt produse care au fost cumpărate de cineva, folosite câteva zile și duse înapoi din diverse motive. Poate nu i-a plăcut cum arată. Poate și-a dat seama că la banii ăia putea să-ți ia ceva mai bun, poate i s-a părut că se mișcă prea încet (un laptop sau un telefon). Ia produsul și îl trimite înapoi. În magazin, tehnicienii îl verifică pentru a vedea dacă produsul arată bine și funcționează corect, apoi îl resigiliează și produsul de întoarce la vânzare, de data asta la un preț mai mic. Nu cu mult. Nu vă așteptați să luați produsul ăla la jumătate de preț!

Eu însămi recunosc că am trimis înapoi un ebook pentru că greșiseră descierea; pe site scria ca are tehnologie wifi și nu avea așa ceva. N-am butonat ebook-ul ăla mai mult de oră, deci era nou.

La ce să fii atent când cumperi produse resigilate?

În primul rând te-aș sfătui să le achiziționezi doar de pe site-uri care descriu în detaliu produsul (îți spun dacă prezintă urme de uzură, zgârierturi fine sau în profunzime, dacă ambalajul este intact sau deteriorat, dacă produsul are toate accesoriile pe care le are un produs nou sau au mai dispărut din ele). Apoi, ar fi bine să existe pe pagina produsului și o fotografie reală a acestuia, în forma în care este el pus la vânzare în prezent. Fotografia trebuie să aibă o rezoluție bună pentru ca, la un zoom, să poți vedea în detaliu cum arată acel produs.

Atenție și la garanție! Resigilatele ar trebui să beneficieze de aceeași perioadă de garanție ca produsul nou, dar nu este mereu așa. Nu cumpărați de unde nu scrie clar, pe pagina produsului, ce garanție vi se oferă pentru el!

Ce produse resigilate mi-am cumpărat eu?

Au fost mai multe, dar am să mă refer la ultimele 2 pentru că experiența a fost una pozitivă de fiecare dată și nu are sens să mă întorc mult în timp de vreme ce nu sunt opinii diferite de expus. Anul trecut, în vară, am cumpărat un aspirator fără sac, de la resigilate, iar în primăvara asta, acest telefon Samsung.

La ambele produse apărea în descriere că au zgârieturi fine, dar eu nu le-am văzut la niciunul dintre ele. Cel puțin la telefon, dacă le-aș fi văzut, vă asigur că l-aș fi trimis înapoi. Da, asta am uitat să spun, că resigilatele pot fi returnate ca orice alt produs. Adică, dacă vă luați unul și nu vă place, din diverse motive, nu trebuie să intați în panică în ideea că vă puteți spăla cu el pe cap. Îl puteți returna și vă primiți banii înapoi. Condiția este să nu-l fi cumpărat de pe cine-știe-ce site dubios.

Diferența de preț față de produsul nou nu a fost foarte mare, dar a contat pentru mine. Aspiratorul l-am luat mai ieftin cu vreo 100 de lei și telefonul cu aproape 200 de lei. Cu aspiratorul nu am făcut poze când l-am promit, dar telefonul arăta așa în ziua în care l-am cumpărat. Dacă voi vedeți vreun defect, nu mă bag. Eu l-am considerat perfect.

telefon samsung resigilat aspect

samsung galaxy s7 pret resigilate emag

Ambele produse funcționează impecabil și beneficiză de garanție completă. Telefonul are trei luni de când este folosit zilnic, iar apiratorul mai mult de un an. Din punctul meu de vedere, amândouă au fost achiziții inspirate, la un preț ceva mai bun decât cel al unui produs nou, cu aspect de nota 10 și fără probleme de funcționare.

Experiențele mele de până acum mă fac să afirm că merită să cumpărăm produse resigilate. Cel puțin de pe site-urile mari, de încredere. Până la urmă, dacă nu-ți place sau îi găsești vreun defect în 10-30 de zile (în funcție de magazin), îl poți returna. În schimb, dacă e bun și arată bine, te alegi cu produsul de care ai nevoie la un preț mai mic.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Și eu mi-am cumpărat produse de la categoria resigilate și am fost & sunt mulțumită de fiecare dintre ele. La fel ca și tine, la început credeam că e vorba de produse la mâna a doua, însă ele sunt aproape noi, returnate de primii cumpărători din motive minore de cele mai multe ori. Ultima chestie achiziționată de la resigilate este un fier de călcat Bosch. Merge brici! Nu-mi dau seama de ce a fost returnat, dar mă bucur că l-am luat eu la un preț mai bun 😀

    1. sa il folosesti mult timp de acum incolo! Cine stie ce nu i-a placut primului proprietar. Poate voia unul mai mic, unul mai roz sau unul cu firul mai lung?

    • Milesan Mihaela Maria
    • 08/06/2018
    Răspunde

    Seful meu a cumparat o imprimanta de la resigilate!Pe langa ca merge perfect,tonner-ul dureaza de cateva luni deja pe cand la cealalta imprimanta pe care o avusem trebuia schimbat in fiecare luna si costa 110 lei!Deci,o afacere reusita!

    1. Ati avut noroc si voi, se pare 😀

    • Monica
    • 08/06/2018
    Răspunde

    Si noi am cumparat un telefon resigilat,cu zgarieturi fine,insa se prezenta la fel ca unul nou. ?

    1. daca sunt din alea de se vad la microscop, nu incurca pe nimeni.

  2. Răspunde

    da, evident! am luat si nu doar unu.
    Am patit-o acum 8 ani: in cursul unei luni ni s-a stricat aspirator, robot de bucatarie, si microunde. Ideea ca bani aveam deoparte dar nu de toate 3, eu fara robot nu ma descurcam sa gatesc, aveam si pisica si copil mic mucos deci aspiratorul era utilizat zilnic, iar sotul era dependent de microunde, la care sa renuntz??.
    Asa ca am fost la un magazin la Obor si luat toate 3 refurbished (resigilate sau reparate), cu aceeasi bani cu care nu stiu daca ne luam 2 noi. Atatia bani aveam deoparte, iar credit nu sunt de acord pt niste consumabile. Robotul (kenwood) inca il folosesc din plin, noi mancam totul de acasa, toti 3, iar salatele sunt la fiecare masa deci dau prin razatoarea aia aproape zilnic. Celelalte 2 le-am facut cadou la cumnata cand ne-am schimbat viata, dar cumnata le-a folosit din plin si ea.

    1. eu din cate stiu refurbished inseamna reparat si nu este acelasi lucru cu resigilat, dar s-ar putea sa ma insel. La refurbished de obicei ai urme vizibile de uzura, garantie undeva la jumatatea perioadei acordate pentru produsul nou si o reducere care merge spre un 50%.

      1. Răspunde

        habar nu am de diferente. Acestea nu aveau nicio uzura, nicio zgaraietura. Unul din ele avea tabla putin apasata, ca si cum ar fi fost o problema la transport. Cred ca aveau mai multe tipuri de produse in magazin. Reducerea nu era de 50% ca as fi remarcat dar na, sunt 8 ani de atunci, nu imi mai aduc aminte multe. Magazinul se numea ceva de genul choice-brand sau de genul asta, avea si site, mi-a placut ca am fost in magazin si vazut produsul si verificat toate optiunile (la robot de bucatarie sau la aspirator e nevoie de auxiliare).

        1. Vorba ta: nici nu mai conteaza ce si cum. Important e ca te-ai scos. Sa le folosesti cu spor si de acum incolo!

    • Valeria Chertes
    • 08/06/2018
    Răspunde

    Nu am cumpărat niciodată produse resigilare .

    1. Niciodata sa nu spui niciodata.

    • Iordache elena
    • 08/06/2018
    Răspunde

    Nu am cumpărat niciodată la resigilate, exact cum ai zis la început am aceea conceptie ca e second, sau vreun defect ascuns.

    1. Si mie mi-a trebuit mult timp sa intelegh asta, dar dupa ce am facut primul pas…

    • Roman Nicoleta
    • 08/06/2018
    Răspunde

    Mă bucur că ai avut o experiență frumoasă ? telefonul arata impecabil!

    1. Eu ma asteptam sa aiba zgarieturi vizibile, dar nu avea nici macar una.

  3. Si eu mi-am luat de la resigilatele Emag o cameră redusă cu circa 300-400 lei fata de telefonul normal care funcționează impecabil. Mai am si un trailer care a fost 70 lei și de care mulți se plângeau ca nu le convenea aspectul, că ar da senzație de ieftineală și că n-ar ține. Dar uite că îl am de 3 ani și nu am probleme.

    1. de cele mai multe ori prejudecatile astea ne omoara. Si eu ma laud cu experiente mai mult decat ok in privinta achizitiei de produse de genul asta.

  4. Nu am cumpărat produse resigilate, cred că aveam o părere greșită despre ele. Însă dacă pot fi returnate, merită să încerci.
    Cineva are telefon nou! Să-l stăpânești sănătoasă.

    1. nu-i telefonul meu, eu tot cu A5 o ard. L-a primit cineva in avans, de ziua lui.

    • Nicolae Claudia
    • 08/06/2018
    Răspunde

    Pana acum nu am avut ocazia sa cumpar un astfel de produs..dar cu siguranta cred ca as cumpara.

    1. daca ti se ofera sansa sa iei un produs de care ai nevoie de la resigilate de pe un site in care ai incredere, sa nu o ratezi!

  5. Si eu am fugit de produsele resigilate. Dar daca se poate returna si pretul e considerabil mai mic decât produsul nou m.as încumeta.

    1. depinde de la magazin la magazin, probabil, politica asta de garantie si retur.

  6. Răspunde

    Da, cumpar produse resigilate

    1. Atunci spor la gasit oferte!

    • Anda Stanciu
    • 09/06/2018
    Răspunde

    Nu am cumpărat pana acum

    1. Sa inteleg ca nu ai incredere?

    • ghelbere elena
    • 09/06/2018
    Răspunde

    Nu am cumparat dar am fost tentata sa-mi cumpar.

    1. daca gasesti un pret bun, poti incerca.

  7. Răspunde

    Nu am cumpărat până acum resigilate…cred că impresia a fost că sigur au ele ceva de au fost returnate. Însă având în vedere prețul mai mic și faptul că pot fi returnate dacă nu îți place, de acum sigur le voi avea în vizor ?

    1. Eu nu am avut experiente neplacute.

  8. Uite ca de acum nu ma voi mai feri de sectiunea Resigilate de care mai eram eu tentata, asa, cateodata cand navigam. Nu stiam nici ca se pot returna produsele, nici ca defectele pot fi insesizabile. Am aflat ceva util. Poate prind o „pleasca” la un moment-dat…ce fain ar fi!

    1. daca prinzi, sa nu-i dai cu piciorul!

  9. eu n-am cumparat nimic de la resigilate, dar asta in mare parte pentru ca nu obisnuiesc sa iau produse electronice/electrice din online. dar, daca stau bine sa ma gandesc, am luat asa ceva de la carrefour, si nu am avut probleme, deci pot spune ca sunt pro achizitii de acest gen!

    1. Eu numai online le cumpar de cativa ani.

  10. Răspunde

    Hm, uite ca eu nu am avut curajul asta dar sa stii ca ma tenta. Cum am incredere in ce spui tu sa stii ca am sa incerc in viitor sa cumpar si asa.

    1. chiar merita, Claudia, mai ales daca ai o reducere de 20%.

  11. Si iubitul meu a cumparat monitoare si lazi frigorifice resigilate si pot spune ca e o afacere buna fiindca arata si functioneaza impecabil.

    1. Ma bucur ca nu au fost neplaceri nici in cazul vostru.

  12. Si noi am mai cumparat produse resigilate si nu am avut niciodta probleme cu ele.

    1. Sa va tina cat mai mult!

  13. Răspunde

    M-am tot uitat si eu la produsele resigilate. Pana acum nu am cumparat, dar experienta ta m-a convins si mi-a dat curaj sa le incerc si eu

    1. Zau ca nu am de ce sa mint ca nu vreau sa imi iau injuraturi de la cineva care cumpara un resigilat si i se pune pata pe mine daca nu e bun. Chiar merita dat o sansa.

    • Daniela
    • 17/06/2018
    Răspunde

    Ziua buna!am cumpărat de curind un frigiderăspuns.ușor zgiriat,diferite.de bani cam 300 Ron ..Merge perfect,garanția la fel ca la cele.noi.multumita!

    1. sa il folositi sanatoasa timp indelungat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares