Top 4 filme văzute în 2018

Top 4 filme din 2018

Anul trecut nu a fost prea grozav în materie de filme, dar au fost câteva producții pe care am reușit să le văd. Unele mai bune, altele mai puțin bune. La seriale am stat ceva mai bine, dar despre ele voi vorbi într-un articol viitor. Rămâne regretul că nu am ajuns să văd Moromeții 2, dar… asta sa fie cea mai mare problemă! Curioși care sunt cele 4 filme văzute în 2018 care mi-au plăcut cel mai mult? Vi le prezint exact în ordinea descrescătoare a notelor pe care li le-am acordat.

Red Sparrow

Vrabia roșie este filmul meu preferat din 2018. Este povestea unei tinere balerine care are un accident, nu mai poate dansa pentru a se întreține pe ea și pe mama ei și este nevoită să devină marioneta serviciului secret de informații rusesc. Dominika Egorova trece printr-o perioada groaznică de pregătire, dar la final se transformă în cea mai periculoasă vrabie. Periculoasă nu pentru dușmanii Rusiei, ci pentru cei care au adus-o pe ea în această situație. Răzbunarea va fi pe măsura suferințelor.

Jos pălăria, Jennifer Lawrence, pentru acest rol! Cum se face că filmul care mi-a plăcut cel mai mult a primit atât de puține cuvinte? E un film de urmărit, de trăit, nu de povestit.

Alpha

Nu avea cum să nu îmi placă un film în care un lup este unul din personajele principale. În plină eră glaciară, un trib iese la vânătoare. Keda, fiul conducătorului tribului este aruncat de bizoni într-o râpă și considerat mort. După ce tribul său pleacă spre sat, Keda își recapătă cunoștința. Se trezește singur, grav rănit, într-o zonă din care nu știe cum să iasă și cum să se apere de lupii care-l vânează. Rănește un lup pe care nu se îndură să-l ucidă. Lupul va deveni un partener ciudat și periculos pentru Keda.

Se vor vindeca împreună, vor vâna împreuna și vor supraviețui împreună. Este un film emoționant la care am plâns, așa cum mi se întâmplă mereu la filmele cu câini. Mulțumesc deweekend.ro pentru recomandare.

Bird box

Ăsta este un film puțin ciudățel și destul de simpluț ca acțiune, dar o are în rolul principal pe Sandra Bullock, așa că mie mi-a plăcut. Sfârșitul lumii a venit, dar nu e cum ne-am aștepta noi. Nu ploaie, nu inundații, nu foc din cer, doar niște chestii care se arată oamenilor și îi conving să se sinucidă. Nu vor supraviețui decât cei care nu le văd. Ei și nebunii pentru care urâtul este frumos. Malorie supraviețuiește câțiva ani într-o casă retrasă, împreună cu cei doi copii ai ei. Cum reușesc? Trăiesc legați la ochi. Pe sistemul ce nu vezi nu te poate răni.

Greu de trăit singuri în aceste condiții, așa că cei trei trebuie să pornească într-o călătorie cu barca pe râu, în căutarea unui adăpost despre care aflaseră prin stația radio. Va fi un drum plin de pericole, dar finalul este superb și plin de simboluri care așteaptă să fie descoperite. Sunt multe întrebări care rămân fără răspuns pentru cineva căruia nu îi plac SF-urile și accentele horror (nu e horror din ăla grav), dar mesajul de dincolo de acțiune merită două ore din viață.

Peter Rabbit

Pe locul 4 în topul celor mai frumoase filme văzute în 2018 (în viziunea mea) este un film de animație, Peter Iepurașul. L-am luat la întâmplare din ce găsisem pe HBO GO și cred că este primul film de animație despre care scriu în ultimii ani. Este povestea unei familii de iepurași care se luptă cu un bătrân pentru o grădină. El vrea să facă agricultură, ei vor să mănânce și să se distreze printre răsaduri. Între ei este și o problemă mai veche, pe care vă las să o descoperiți singuri.

Bătrânul moare și iepurașii sunt din cale afară de fericiți. Totul până când în casă se mută nepotul moștenitor. Lupta pentru grădină de-abia de acum încolo începe. Este un film foarte haios, pentru copii mari și mici, cu niște personaje super simpatice și bine realizate. Ceva în stil Tom și Jerry, dar cu mai multe personaje implicate.

Ție ce filme văzute în 2018 ți-au rămas în cap? Ai văzut vreunul din cele patru recomandate azi?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 17/01/2019
    Răspunde

    Nu am văzut nici unul din filme dar îmi propun sa le vad.

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2019
      Răspunde

      In weekend-uri, in familie, merg. Fara copil in cazul tau.

  1. Răspunde

    Din pacate am ramas in urma cu industria cinematografica. Am vazut intamplator cateva secvente din Red Sparrow dar prea putin pentru a imi face o parere. Mi-am amintit vazand prezentarea ta. Iar de Bird box am auzit abia dupa ce am vazut la stiri ca niste nebune au transpus filmul in viata reala, consecinta un accident care ar fi putit avea urmari grave. „Ei și nebunii pentru care urâtul este frumos.” Cat de mult poate sa imi placa asta… pfiiiu… aici ma regasesc complet. 😀
    O sa vin si eu cu o recomandare. Pe mine m-a emotionat pana la lacrimi filmul. „A star is born” cu Lady Gaga si Bradley Cooper.

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2019
      Răspunde

      Emotionat? S-ar putea sa nu fim pe aceeasi lungime de unda. Cred ca prefer actiunea in locul emotiilor.

      1. Răspunde

        Ei, atunci este bine ca te-am avertizat.
        P.S. Am vazut Bird Box. Sincer nu mi-a placut. Multe filme psihologice/horror nu au logica. Dar asta chiar mi-a parut lipsit de noima. Insa mi-a placut cum a jucat Sandra Bullok. Jos palaria. Filmul slabut, dar nu regret ca i-am acordat timp. Daca era atat de rau nu il vedeam pana la capat. O emotie mi-a trezit totusi finalul. Nu ma asteptam desi se putea intuit.

          • Cristina Dragomir
          • 19/01/2019
          Răspunde

          Finalul m-a surprins si pe mine si el m-a facut sa vad putin altfel filmul.

  2. Răspunde

    Red Sparrow este singurul pe care l-am vazut dintre cele amintite de tine. De Peter Rabbit am auzit, am vazut trailerul, dar inca nu am reusit sa il vizionez. Multumim de recomandari, sunt chiar faine!

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2019
      Răspunde

      Sigur iepurasii le vor place fetelor.

  3. deci mi se par misto rau alegerile tale! bird box e pe lista. imi place ideea filmului

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2019
      Răspunde

      Sa inteleg ca ne potrivim si la capitolul filme?

  4. Răspunde

    Eu nu prea apuc sa vad filme. Fiu-meu e doar p e canalele de desene. Dar nici nu am HBO sau Netflix ca sa vad filme noi. Iar la cinema nu ajung pentru ca e prea departe. Mi-ai placut recomandarile tale.Si mi-ar placea sa vad si eu filmele despre care vorbesti. Chiar par interesante 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2019
      Răspunde

      Poate macar filmul animat ajungeti sa il vedeti.

    • Anghelina Irina
    • 18/01/2019
    Răspunde

    Interesante toate patru.Bineînțeles ca nu am văzut vreunul.Pe cel cu iepurașul am șanse sa îl pot vedea?

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2019
      Răspunde

      Sper sa iti placa.

    • Anda Stanciu
    • 18/01/2019
    Răspunde

    Multumim de recomandare

  5. Mai urmează o serie de recomandări, am reușit să vedem câteva filme care merită văzute.
    Bird box m-a tinut in priza, Alpha chiar mi-a placut mult, Vrabia rosie vreau neaparat sa-l vad, am mai auzit de el.

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2019
      Răspunde

      Si nepotica nu prea la Peter Iepurasul?

    • Avram Lela
    • 18/01/2019
    Răspunde

    Red sparrow este preferatul meu, Bird box m-a cam dezamagit, intr-adevar are suspans filmul dar nu prea explica ce si cum sunt entitatile acelea care odata vazute provoaca sinuciderea , pe celelalte doua nu le-am vazut inca.

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2019
      Răspunde

      Este semi-SF, deci mai subtire cu explicatiile. Te uiti si gata 😀

  6. Sa stii ca eu nu am prea urmarit nici filme nici seriale. Cu fii miu care se tot culca pe la 12 noaptea nu mai apuc sa mai vad si eu ceva. Totusi, mi-am propus ca atunci cand prind putin timp liber sa ma mai uit si eu, asa ca mersi de recomandari. Le-am pus pe lista.

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2019
      Răspunde

      El sa fie sanatos!

    • Lisac Raluca
    • 18/01/2019
    Răspunde

    Nu imi plac filmele;dar dacă as gasi cartile le-as citi

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2019
      Răspunde

      Bird Box va aparea curand la editura Corint.

  7. Mie mi-au placut mult filmele: Jurassic World, Infernul din zgarie nori, Luis si mini extraterestrii, Grinch si Mos Craciun in misiune. Multumesc pentru articol, chiar ma gandeam la ce film sa ma uit cu Dragos si am ales Peter Rabbit.

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2019
      Răspunde

      Nu am vazut niciunu din cele recomanda de tine. Le pun pe lista de vazut.

  8. Bird Box e ok, dar nu wow. Totusi,mi-a placut si m-am uitat pentru cumatra Sandra :))

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2019
      Răspunde

      Wow nu este in niciuncaz, dar a transmis un mesaj sau asa am vrut eu sa interpretez finalul. Si tot pentru Sandra m-am uitat si eu pana la capat.

  9. Din lista ta am vazut doar Red Sparrow care a fost destul de ok ca si poveste, a avut actiune, a avut suspans. Plus ca joaca si bine actrita.
    Bird Box inca mi s-a mai parut tentant, dar al meu sot nu a fost prea incantat de trailer pentru a-l mai scoate. Asa ca am lasat-o asa. Mie nu imi place sa urmaresc singura filme :-))

      • Cristina Dragomir
      • 24/01/2019
      Răspunde

      Nici eu nu ma uit sigura la filme. Adorm imediat daca sunt singura.

  10. Răspunde

    Vrabia rosie imi doresc s-o vad si eu daca tot ai laudat filmul. Peter Rabit l-am vazut in cinema cu fetita. Am zis ca este simpla animatie, dar s-a dovedit a fi usor diferit. Ma bucur ca a stat pana la final cea mica si nu m-a scos din film cum am patit la altele.

      • Cristina Dragomir
      • 31/01/2019
      Răspunde

      Ma mir ca a stat la tot, ca nu e chiar pentru cei foarte mici.

      1. Răspunde

        Iti spun sincer ca si eu am fost surprinsa, dar a captivata. Cred ca si faptul ca a fost dublat a atras-o

          • Cristina Dragomir
          • 01/02/2019
          Răspunde

          Se poate!

    • Niscoveanu Simona
    • 15/01/2020
    Răspunde

    Le-am văzut pe toate! ? Sincer, Bird Box este preferatul meu!

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2020
      Răspunde

      Sunt curioasa care este preferatul tau din 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares