Cum să-ți ascunzi chelia – 4 ponturi pentru bărbați

bărbat cu chelie

Odată cu vârsta, cumulat cu grijile și alimentația nepotrivită, părul nostru tinde să devină mai subțire, să cadă mai mult decât ar trebui, uitând să mai crească alte fire în locul celor căzute. Părul se tot rărește, până când ajungi la o chelire parțială pe care nu-ți place deloc să o vezi în oglindă. Soluția e simplă, ar spune unii: tratamente sau implant. În tratamente nu prea ai încredere și de implant nu ai bani. Ce e de făcut? Nu e cazul să disperi sau să te rușinezi de fiecare dată când cineva privește în direcția ta. Azi am să-ți spun cum să-ți ascunzi chelia fără să porți perucă sau alte accesorii greu de acceptat de către un bărbat. Iată la ce mă gândesc!

1. Păr lung prins în coadă

Se poartă foarte mult, în special la bărbații care au chelia poziționată în creștetul capului. Ideea este să-ți lași părul să creastă și, când este suficient de lung, să-l dai pe spate și să-l prinzi în coadă. Părul trebuie să fie bine pieptănat și distribuit pentru a acoperi zona în care părul nu mai vrea să crească.

Nu este o soluție pentru oricine pentru că nu oricui i se potrivește un astfel de look. În plus, ținutul părului prins prea multe ore pe zi s-ar putea să acceleze ritmul căderii lui și să extindă aria zonei fără păr.

2. Tuns scurt

Dacă obișnuiai să-ți porți părul ceva mai lung, odată cu instalarea cheliei, va trebui să renunți la acest obicei pentru că se vede urât contrastul între o zonă cu păr lung și una total lipsită de păr. Nu faci altceva decât să atragi și mai tare atenția asupra cheliei tale.

Tunde-te mai des și păstrează o lungime corectă a părului! Poți apela la sfatul unui stilist, pentru început, ca să vezi cât de scurt ar trebui să te tunzi de fapt. Apoi, cu ajutorul unui aparat de tuns performant și ușor de manevrat, precum cele de aici, te vei putea tunde singur acasă. E mai rapid și mai simplu decât să mergi la frizer la fiecare 2 săptămâni.

3. Ras în cap

Poate chiar îți dăduse prin cap, la un moment dat, să te tunzi la chelie, dar nu ai avut curaj. Acum nu ai nimic de pierdut, mai ales că este la modă, e cool să fii ras în cap. Plus că e și practic să nu ai păr deloc. Vara nu mai transpiri și iarna nu-ți mai faci griji că-ți strici freza cu fesul.

Odată ce ai făcut pasul ăsta și ai decis că vrei să fii chel, va trebui să te razi în cap foarte des pentru ca firele care cresc să nu te dea de gol. Mai ales dacă ai părul închis la culoare, în 2 – 3 zile deja ar fi vizibilă diferența între zona cu păr și zona în care ai chelit. Nu e foarte greu să te razi în cap singur, acasă, dacă ai la îndemână un aparat electric de bărbierit. Ceva de genul acesta îți trebuie pentru un ras rapid, perfect și sigur. Pielea rămâne fină fără nici cea mai mică șansă de accidentare.

4. Lăsat barbă

Aiurea, vor spune unii. Nu e de ajuns că mi-am pierdut părul, ca să-mi mai las și barbă?

Contrar așteptărilor, barba nu arată ciudat la un bărbat care are chelie. O barbă scurtă, atent îngrijită, dă foarte bine și atrage atenția asupra ei. Ea trebuie neapărat completată de o tunsoare adecvată. Adică nu te poți aștepta să ai părul lung în părți, chelie cu șuviță în creștetul capului și lumea să nu sesizeze contrastul ăsta uriaș pentru că se pierde în linia perfectă a bărbii pe care o tunzi și o conturezi de 3 ori pe săptămână.

Sunt 4 răspunsuri simple la întrebarea cum să-ți ascunzi chelia. Ele te vor ajuta să treci peste această perioadă dificilă. De ce zic perioadă? Pentru că toate lucrurile sunt grele la început. După ce te vei obișnui cu gândul că ai chelit, n-o să mai ai nevoie de aceste trucuri ca să ieși din casă cu privirea sus. Chelirea nu este un handicap. Chiar dacă pe moment pare o tragedie, te asigur că sunt lucruri mult mai rele pe lumea asta decât să fii chel.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 07/06/2018
    Răspunde

    Sfaturi bune pentru barbati.

    1. Nu am descoperit America, asta e clar, dar cred ca aveau nevoie multi sa li se aminteasca faptul ca nu e sfarsitul lumii cand apare calvitia.

  1. Răspunde

    too late, cheliosu’ de la mine din pat e la nivel de einstein daca nu s-ar rade lunar 😀

    1. sa iti fie sanatos!

    • Nicolae Claudia
    • 08/06/2018
    Răspunde

    Momentan sotul meu nu se confrunta cu aceasta problema 🙂 doar au inceput sa ii iasa niste fire albe 🙂

    1. fire albe? se inmultesc si la mine de la o zi la alta si nici nu imi place sa ma vopsesc. Asta sa fie paguba!

  2. Si al meu a inceput sa cheleasca asa ca in curand o sa adopte freza lui Capatos. 🙂

    1. Si ce? Capatos nu e dragut? Mie imi place de el.

    • ghelbere elena
    • 08/06/2018
    Răspunde

    Cand a inceput sa-l deranjeze chelia sotul meu s-a ras pe cap.

    1. deci nu a facut o drama din asta?

  3. Se numește calviție și nu chelie, relelor! 🙂
    Mulțumesc pentru sfaturi, am o vârstă la care trebuie să încep să mă gândesc la ele! 😉

    1. Radu, chelia e printrele ultimele lucruri in privinta caruia sa iti faci griji. Sau calvitia. Sanatos sa fii!

  4. Răspunde

    Ori de câte ori aud sau citesc despre chelie, hop și eu. Mie îmi plac bărbații tunși cât mai scurt (eu numesc tunsoarea asta Prison Break 😀 ) sau tunși chiar pe chelie. Sunt de părere că ei arată mult mai bad/răi/manly tunși astfel (scurt sau pe chelie), astfel că am o slăbiciune pentru cei care aleg să se tundă astfel. Mă agit când văd cât se stresează unii când începe să le cadă părul, asta pentru că în mintea mea ei arată mult mai bine cu părul foarte scurt sau cu chelie. Cred că e important să-și găsească ei fata potrivită 😉 . Vestea proastă e că eu sunt deja luată, dar știu sigur că mai există multe fete ca mine, care preferă părul cât mai scurt sau tunsoarea pe chelie.

    1. ce modesta esti azi! Auzi la ea: e luata! lasand gluma la o parte, mie chiar nu mi se pare o tragedie chelia la barbati, zau.

  5. Soțul meu a decis să se tundă foarte scurt, încă nu e pregătit pentru lamă 😀

    1. al meu mai are paer de cateva bai, dar o sa cheleasca in frunte.

    • Monica
    • 10/06/2018
    Răspunde

    E o problema,mai ales cand esti foarte tanar si te vezi cu chelie..

    1. se intampla de la varste tot mai mici… nu avem ce face.

    • Cristina Barbieru
    • 11/06/2018
    Răspunde

    Într-adevăr, bărbaților cu chelie le sta mai bine cu barba. Nu a avut probleme soțul pana acum, dar cine stie.

    1. Lasa ca tot la fel ii iubim si daca le cade parul.

  6. Al meu sot are calvitie care, pe masura ce trec anii, se va tot accentua. Parca nu ma pasioneaza sa-l vad complet ras in cap. Iar barbatii cu barba imi plac, unora le sta chiar wow, insa…sa-i vad in revista doar :-D.

    1. te obisnuiesti fortat, ca mine. Al meu si-a lasat barba in gluma si acum e pe bune barbos. Nu am ce face, m-am invatat cu el asa.

  7. Răspunde

    Eu sunt de parere ca daca sunt barbati care au chelie atunci sa se tunda. Am vazut niste specimene foarte scarboase cu 3 iti prinse in coada. Nu trebuie sa forteze nimeni nota. Daca nu au par, se pot tunde pentru ca vor fi la fel de barbati

    1. am vazut si eu asa ceva si nu arata bine deloc, dar aia e alegerea lor. Nu ai ce face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares