Îngrijire sănătoasă – săpunuri naturale fabricate la rece

sapunuri naturale Lucille fabricate la rece

Update – Acum puteți găsi săpunurile Lucille și în Drogheriile Auchan.

Folosim prea multe cosmetice, asta este concluzia la care am ajuns. Nu zic să renunțăm complet la ele, dar ar trebui să nu facem totuși abuz și să nu ne mai așteptăm la minuni prea mari din partea lor. Nu zic nici că nu au efecte. Zic doar că bunica, la 60 de ani, avea un ten de invidiat. Nu lipsit de riduri, nu mă înțelegeți greșit, dar fin, luminos și mult mai frumos decât al multor dive operate și răs-operate de pe la noi.

Și ce produse de îngrijire folosea bunica? Doar săpun de casă. Fără glumă! Dar mânca natural. Își îngrijea iritațiile cu unguent de gălbenele făcut în casă. Își spăla părul cu săpun de casă. Hainele, la fel. N-a avut niciodată mătreață, probleme de piele. Pentru că a ales soluții naturale care fac bine fără a face rău. Dar săpunul conține sodă caustică. Nu dăunează pielii? Nu. În spatele fabricării săpunului stă un proces chimic care presupune neutralizarea sodei.

Cum am ajuns cu gândul le vechiul săpun făcut de bunica? Descoperind gama de săpunuri naturale Lucille. Am spus DA unei invitații de testare a acestor săpunuri, undeva prin luna aprilie. Bănuiam că sunt bune, ca și ingrediente, dar nu aveam mari așteptări de la ele pentru că mai cumpărasem eu produse de genul și fusesem dezamăgită. Unele miroseau oribil. Altele nu făceau pic de spumă. Și tot așa. Dar am zis să încerc totuși și săpunurile de la soapville.ro, mai ales că m-a atras mențiunea fabricate „la rece”.

Am primit un total de 8 săpunuri naturale, toate produse la rece, în România. Și m-am apucat de testat. Nu voi scrie despre ingredientele fiecărui săpun în parte. În linii mari vorbim despre uleiuri vegetale, extracte din plante, uleiuri esențiale, argilă albă. Informații complete le găsiți voi pe site-ul soap-ville.ro.

Eu mă voi rezuma la împărtășirea părerilor proprii despre aceste săpunuri naturale și prezentarea avantajelor pe care le oferă săpunurile fabricate prin metoda la rece. Vă spun de la început că mi-au plăcut toate. Plăcut poate este puțin spus, dar nu vreau să folosesc termeni care inducă ideea de exagerare. Mirosurile sunt plăcute, naturale. Ambalajele sunt în mare parte din carton și a contat și asta foarte mult pentru mine pentru că dovedește că nu se caută doar folosirea naturii, ci și protejarea ei.

Săpun natural calmant și reparator

Primul săpun – prima surpriză plăcută. Vorbim despre săpunul calmant și reparator cu mușețel și palmarosa. A făcut cu adevărat minuni pe pielea mea sensibilă, iritată și înroșită din cauza prafului acumulat în timpul curățeniei de Paște. Recunosc că speram ca cele două plante să aibă un efect benefic, dar nu mă așteptam ca acest săpun să facă spumă așa plăcută la atingere, cu atât mai puțin în apă rece. La fel cum nu m-am așteptat nicio secundă să-mi simt fața netedă și catifelată după utilizarea lui. Toate săpunurile naturale folosite anterior uscau pielea.

sapun calmant si reparator cu musetel si palmarosa

Săpunul calmant și reparator Lucille calmează iritațiile și mâncărimile declanșate de diverși factori pe tenul sensibil. Vindecă mult mai repede orice leziune apărută. Și lasă tenul foarte plăcut la atingere. Este preferatul meu dintre toate cele 8 săpunuri folosite.

Săpun natural purifiant și regenerator

Este un săpun dedicat tot tenurilor grase și problematice, ca al meu, pe bază de ulei de chimen negru. Curăță pielea atât de murdărie și bacterii, cât și de excesul de sebum care ne dă mari bătăi de cap. Prin această acțiune, reușește să vină de hac rapid coșurilor deja ieșite, forțându-le să bată în retragere, dar și previne apariția altora. Din nou fără risc de uscare a pielii.

Săpun natural purifiant și regenerator cu ulei de chimen negru

Partea și mai bună este că acest săpun poate fi folosit și pe post de șampon solid, dând rezultate foarte bune pe scalpul cu probleme (mătreață sau altele de genul). Eu l-am testat pe dermatita mea și vă pot spune că are efect calmant și spală neașteptat de bine părul, fără a usca pielea capului. Recunosc că nu știu cât de eficient este în combaterea definitivă a acestor probleme pentru că eu l-am folosit doar de două ori pe păr. Motivul – lasă părul foarte aspru și încă nu am descoperit o variantă de balsam natural care să-mi priască. Poate ne ajută Lucille și cu treaba asta, pe viitor.

Săpun purifiant și calmant

Așa cum îi spune și numele, acesta este un săpun purifiant și calmant, pe bază de mentă și lavanda. Reușește că calmeze rapid tot ce înseamnă iritație, roșeață, mâncărime, având un efect ușor răcoritor și având în compoziție inclusiv ingrediente cu acțiune anti-inflamatorie. De ce este roșu? Datorită argilei roșii. Va colora puțin apa, dar nu cred că acesta este un inconvenient.

Săpun purifiant și calmant cu menta si lavanda

Face spumă destul de bogata și el, nu irită pielea și nu o usucă excesiv, putând fi folosit pe toate tipurile de ten. Oferă îngrijirea blândă (inclusiv pe partea de exfoliere) de care au nevoie tenurile cu probleme speciale de tip acnee, cuperoză, eczeme, erupții, răni și chiar arsuri solare superficiale, așa că ar fi bine să-l aveți la îndemână.

Săpun tonic și decongestionant

Dacă spun combinație de verbină și citrice, posesorii de tenuri grase cu tendință de iritare deja îl vor recunoaște ca produs bun pentru ei. Plus pudra de turmeric pe care eu o ador pentru calitățile ei antiinflamatorii și cicatrizante. Bun s-a dovedit și pentru mine pentru că își îndeplinește cu succes toate sarcinile: de curățate, de protejare de bacterii, de calmare, de îndepărtarea a sebumului, de catifelare. În același timp este și tonic, revigorând pielea și simțurile prin aroma sa de citrice, și reușește să asigure și o bună hidratare a pielii. Exclus să ai senzația de piele cate te strânge după folosirea lui, lucru care este frecvent la alte săpunuri decongestionante.

Săpun tonic și decongestionant

Săpun exfoliant și revitalizant

Cam toate săpunurile Lucille au și acțiune exfoliantă, blândă, pentru uz zilnic. Dar, o dată sau de două ori pe săptămână, este nevoie de o exfoliere mai profundă. Atunci este timpul pentru săpunul verde exfoliant și revitalizant pe bază de salvie și eucalipt, un produs dedicat în special acelorași tenuri mixte, grase, cu predispoziție spre erupții acneice.

Săpun exfoliant și revitalizant

Principalele particule exfoliante sunt semințele de mac, foarte fine și bine alese pentru că nu se dizolvă după ce începi să masezi pielea și nici nu zgârie absolut deloc, fiind perfect rotunde. La curățarea aceasta în profunzime participă și argila verde, cea responsabilă și de culoarea plăcută a acestui săpun. Produsul permite un masaj blând, dar mai îndelungat. Elimină celulele moarte de pe suprafața pielii și îmbunătățește circulația. La final, pielea se simte curată, catifelată și foarte hidratată.

Sunt și trei săpunuri pe care nu am reușit să le testez până acum și nu mi se pare corect să vorbesc despre ele, cel puțin nu încă. Este vorba despre:

  • săpunul delicat și nutritiv cu unt de shea (pentru toate tipurile de piele, inclusiv sensibile) – bun aliat în lupta cu îmbătrânirea prematură.
sapun delicat și nutritiv cu unt de shea
  • săpunul regenerat și emolient pe bază de ulei din sâmburi de struguri și goji – puternic antioxidant și cu efect anti-îmbătrânire și el. Recomandat în special tenurilor mixte și grase, cu probleme de tipul acneei, micozelor, eczemelor.
  • săpunul reparator și emolient cu gălbenele și turmeric utilizabil pe orice fel de piele, dar în special pe cea uscată și sensibilă.
reparator și emolient cu gălbenele și turmeric

Nu am niciun fel de dubiu că nici ele nu vor dezamăgi, doar că încă nu le-a venit rândul.

De ce să alegi Lucille?

De ce sunt de căutat săpunurile naturale Lucille? Pentru că produsele lor dau rezultate mai bune decât ale altora. Nu pentru că așa zice reclama, ci pentru că așa este. Și explicația există. Ea constă în modul de fabricare a săpunurilor. Lucille a ales să nu ducă ingredientele la o temperatură mare care să anuleze o parte din proprietățile lor. Săpunurile lor sunt fabricate la rece, la maxim 40 de grade. Se pare că acesta este secretul și în ceea ce privește cremozitatea săpunurilor și puterea lor mare de hidratare. Prin saponificarea la rece, toată glicerina rezultată este păstrată în compoziția produsului.

Astfel, aceste săpunuri naturale oferă șansa la o îngrijire sănătoasă din toate punctele vedere. Au la bază ingrediente naturale neprocesate industrial, nu conțin parabeni și conservanți, nu sunt testate pe animale, fac bine tenului fără a aduce în corp ingrediente care să provoace afecțiuni de tipul cancerului și respectă și natura (ingrediente care nu poluează,consum scăzut de energie la fabricare, alegerea unor ambalaje eco-friendly).

Unde găsești produsele?

Momentan, săpunurile Lucille sunt disponibile doar în câteva magazine tip plafar din țară. Sper ca rețeaua de magazine să se extindă și asta rapid. Până atunci, dacă nu le găsești în magazinele fizice din zona ta, pot fi comandate online de pe site-uri gen emag.ro, megaplus.ro sau esteto.ro.

Ceva de rău de zis despre ele? Nu am. Dacă le găsiți voi defecte, chiar vă rog să reveniți și să povestiți despre ele pentru ca oamenii să își poată face o idee cât mai completă și corectă despre ele.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 04/06/2019
    Răspunde

    Mi se par foarte interesante aceste săpunuri,mă atrage săpunul pe baza de ulei din sâmburi de struguri și goji.

      • Cristina Dragomir
      • 04/06/2019
      Răspunde

      pot sa iti spun ca miroase tare fain.

    • Catalina
    • 04/06/2019
    Răspunde

    Ce fain! Eu sunt adepta produselor naturale, din pacate pentru mine nu functioneaza toate. Insa, in general, cu sapunurile handmade ma impac bine, poate o sa le incerc pe astea.

      • Cristina Dragomir
      • 04/06/2019
      Răspunde

      Dupa cum am zis, nici la mine nu au prins nici jumatate din produsele pe care le-am cumparat in ideea ca sunt naturale. Acestea insa mi s-au potrivit manusa si indraznesc chiar sa spun ca nu cred ca pot dezamagi pe cineva. Si rar zic asta. De obicei ma rezum la povestea cu nevoile diferite, dar acum am mare incredere in ce am testat.

    • mayapink
    • 04/06/2019
    Răspunde

    Ce interesante sunt sapunurile acestea. Faptul ca sunt naturale le ofera un mare plus. Cu siguranta ma voi uita pe internet dupa ele.

      • Cristina Dragomir
      • 04/06/2019
      Răspunde

      iti dau un pont, pe megaplus sunt mai ieftine.

        • mayapink
        • 04/06/2019
        Răspunde

        Merci de pot. Cu singuranta voi intra sa imi cumpar cateva.

    • Oana Alexandru
    • 04/06/2019
    Răspunde

    Suna bine sapunurile astea, cel exfoliant ma atrage 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 04/06/2019
      Răspunde

      pe oricare l-ai fi ales, ti l-as fi recomandat cu aceeasi incredere.

    • Anghelina Irina
    • 05/06/2019
    Răspunde

    Super ! Nu am folosit niciodată săpunuri naturale,bine , în afară de cel al bunicii?,dar sunt sigura ca sunt foarte ok

      • Cristina Dragomir
      • 07/06/2019
      Răspunde

      Ce-o sa mai plangem noi dupa sapunul bunicilor!

  1. imi plac sapunurile de genul, chiar daca nu sunt poate la fel de wow sau de parfumate ca cele chimice. dar treaba e ca sunt mai ok cu pielea, nu au parfumuri adaugate si chiar isi fac treaba. ce mi-a atras atentia? sapunul exfoliant!!!

      • Cristina Dragomir
      • 07/06/2019
      Răspunde

      La capitolul miros da, se poate spune ca nu ofera cine stie ce, dar pentru mine mirosul nu prea conteaza.

  2. Răspunde

    Noi facem in casa sapun. Am inceput acum ceva ani in urma si de atunci as zice ca 90% doar sapun din acela folosim. E foarte bun!

      • Cristina Dragomir
      • 07/06/2019
      Răspunde

      sa stii ca ma gandeam si eu sa o pun pe mamaie sa imi spuna cum se face.

    • Carmen Elena
    • 05/06/2019
    Răspunde

    Suna f bine, cercetez situl, intrebare, tu in ce le tii acasa dupa utilizare, cutie de metal sau sapuniera, farfurie?

      • Cristina Dragomir
      • 07/06/2019
      Răspunde

      Pai initial le pusesem in sapuniera din aia farfuriuta- ceramica. Acum le-am pus pe sapuniera de plastic, din aceea cu gratar prin care sa scurga apa, pentru a evita inmuierea lor.

  3. In ultima vreme am incercat mai multe sapunuri naturale si pot sa spun ca majoritatea mi-au placut. Ma bucur ca incet, incet revenim la cosmeticele naturale de pe vremea bunicii.

      • Cristina Dragomir
      • 07/06/2019
      Răspunde

      NU cred ca revenim toti, dar unii cu siguranta da.

  4. Răspunde

    Cred ca ar fi perfecte pentru problemele de ten pe care le am. Sa stii ca zilele trecute ma gandeam si eu la sapunul de casa cu care ma spala bunica! Este bine de stiut ca sapunirile Lucille au atat de multe puncte pozitive!

      • Cristina Dragomir
      • 07/06/2019
      Răspunde

      sapunul bunicii este mult mai curat decat detergentii scumpi pe care ii folosim noi.

    • Lamiita Petre
    • 07/06/2019
    Răspunde

    Prima daa mi-ar placea sa incerc sapunul reparator si emolient cu gălbenele si turmeric utilizabil pe orice fel de piele, dar în special pe cea uscata și sensibila. Evident ca nu are cum sa ma lase indiferenta nici celalalte, exfoliant si revitalizant sau cel care poate fi folosit si pe post de sampon.

      • Cristina Dragomir
      • 08/06/2019
      Răspunde

      Buna alegere!

    • mihaelanistor
    • 09/06/2019
    Răspunde

    Mie imi plac sapunurile solide naturale, si imi aduc multe din vacante, acolo gasesc mereu variante interesante.

      • Cristina Dragomir
      • 11/06/2019
      Răspunde

      Stiu ca mergei des in Italia, asa ca sunt sigura ca vii de acolo cu multe cosmetice de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares